Şimdi Ara

Anakart kapasitör problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlığa problem yazdım ama problem mi deeğil mi bilmiyorum.Anakart üzerinde ram slot lara yakın yerlerde bir tane kapasitor şişmiş durumda,hafif sızıntı da yapmış. Şu anda hiç problem yapmadan sistem çalışıyor ama acba ilerde bi sorun çıkarır mı, şimdiden tamire mi götürmeliyim;kap. tam anlamıyla iflas ederse olabilecek en kötü şey ne olur?

• sistemin bazen açılıp bazende açılmama gibi bir sorun çıkarırsa bilki kapasitör iflas etmiştir
    Benim başıma gelmişti,ama 4 tanesi şişmişti,tamirle uğraşmadım ,gidip ikinci el bir anakartla idare ettim,tamir masrafına az bir şey ekleyince zaten alınıyor...
  • dostum eğer bu kapasitör tam iflas ederse buna bağlı diğer kapasitörlerde iflas eder.. Zincirleme gibi düşün .. Ama bu zamanla olur.. En iyisi ya kapasitörü ya da anakartını değiştir..
  • Selam kapasitörün akmışsa yeni sorunlar yolda demektir. Neden dersen eğer kapasitörün içindeki sıvı bir tür asittir aklında olsun değişmesini öneririm...durdukça ve aktıkca diğer elemanların bağlantılarına gidip kısa devre yapacaktır...Tecrübeyle sabit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 20 Temmuz 2005, 0:38:06 >
  • Peki arkadaşlar acaba kaça mal olur böyle bir tamir ?
  • walla ne söylesem yalan olur.. Bence hiç tamir ile uğraşma. eskisini sat üzerine para koy yni bir tane al.. Şu an 60-70 $ a güzel board lar var..
  • kondansatör + temizliği + 10 ytl = 15 ytl gibi....
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Mutlu günler dilerim.
  • 60 $ vermekmi cok sacma.benim ekran kartımdaki kapasitorlerde şişip patladı gittim elektronikçiden aldım aynı değerdeki kapasitörleri ve kendim lehimleyip taktım.ve bana maliyeti sadece 1 liraya maal oldu.bilgisayarcıya gidipte tamir için biton para da bayılmayın.sizi kısadevre felan diye hap edip yutmasınlar.kapasitörlerin içinde asit olduğu doğru ama bu asit akmaz kurur, zate içerde kuruma yaptığı için şişer ve patlar.kendi işinizi kendiniz görün derim yanlış yapsanız bile sadece kapasitöre olan olur.sisteme bişey olmaz merak etmeyin.
  • kondanstor en fazla 50 krş yada 2 tl arasındadır 2 tl lik olanda katı kapasitor eli havya yada ısı tabancası tutan herkes yapabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

kondanstor en fazla 50 krş yada 2 tl arasındadır 2 tl lik olanda katı kapasitor eli havya yada ısı tabancası tutan herkes yapabilir

doğru cevap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.