Şimdi Ara

ANAKART + KASA tavsiyesi LÜTFEN YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem dizcem ve yavaş yavaş başlıyorum Öncelikli olarak Anakart + Kasa (+PSU) alacağım

Toplam hepsi için bütçem 500 - 700 TL civaridir . bana ileriye dönük kasa (mid) (ilerde alacağim gtx 970 gibi kartlara yetecek psu (+600 watlik olan ) gibi şeyler önerin lütfen dediğim gibi kasa (+psu) + Anakart bütçem 500-700 intel seti dizerim büyük ihtimalle ona göre anakart söyleyin . ben bilmem de tahminen 400 tl anakarta 200 - 250 tl de kasaya ayirirsiniz siz galiba , neyse beyler tavsiyelerinizi acilen bekliyorum

Teşekkürler =)

• Corsair Spec 01 kasa 550W PSU
    Asus Z97K anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kasa olark corsair carbide serisi champ/02 veya 03 yada corsair 200R. psu olarak da eğer çarpan kilidi açık işlemci tercih edecekseniz corsair vs650. oc yapmayacağım i5-4460 veya 4590 alacağım derseniz corsair vs550 yeterlidir. anakart olarak da oc düşünüyorsanız asus z97-A. oc yapyacaksanız msi z97-g43 veya pc mate.(ilk tercihiniz g43 olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 17 Ocak 2015; 18:49:58 >
  • Umut Mert Bey kullanıcısına yanıt
    550 watt yeter mi acaba sistme ? gtx 970 fealn sorun çıkmaz dimi veya darboğaz etmez dimi ? ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtesRuhu

550 watt yeter mi acaba sistme ? gtx 970 fealn sorun çıkmaz dimi veya darboğaz etmez dimi ? ??

Sıkıntı olmaz. 970 yeni mimari olduğu için az güç tüketiyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6833

dediğiniz kasa bu mudur ? , birde doğru maxwell mimarisi galiba az tüketiyordu bende oyle duydum sıkıntı olmassa 550 watt alim

birşey daha soracam ben 550 watt yettiği halde 700 watt alirsam daha fazla güç çeker mi yoksa yine gerektiği kadar çekip elektrik faturamizi kabartmaz mi ?
  • quote:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6833

dediğiniz kasa bu mudur ? , birde doğru maxwell mimarisi galiba az tüketiyordu bende oyle duydum sıkıntı olmassa 550 watt alim

birşey daha soracam ben 550 watt yettiği halde 700 watt alirsam daha fazla güç çeker mi yoksa yine gerektiği kadar çekip elektrik faturamizi kabartmaz mi ?

Evet dediğim kasa o. Onu alabilirsiniz sakınca yok.

Güç kaynağının elektriği harcamadaki kalitesi 80+ sertifikasından belli olur. Yani 80+ Bronz 550W ile 80+ bronz 750W aynı verimlilikte çalışır ama 80+ gold/platinum 750W PSU elektriği 80+ bronz 750W güç kaynağından daha verimli kullanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil PSU Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tamam teşekkürler bu kasayi alayim o zaman fiyatida gayet uygun aradıklarıma gore baya uygun hatta 180 TL gibi bişeydi , Anakartı da ne alayim sizce tam bir link atabilirmisinz o Asus z97 gamer in flean , vatandan felan

birde intel uyumlu almak daha iyi dimi pc yi ? i7 işlemci alirim ilerde daha mantıklı olur değil mi ?
  • Benim bildiğim en ucuz 80+ psulu kasa buhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-wamp_spec-01-80plus-550w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

Anakart da bu olabilir. Çünkü Z97 pro bütçeyi aşabilir.http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z97-hd3-intel-z97-soket-1150-ddr3-3100mhzoc-hdmidvi-anakart.html

Evet intel almak daha mantıklı.

hmmmanladim o kasa burda 300 tl miş orda 180 tl baya ucuz orda o siteye bakmadim da site güvenilir mi acaba internetten alsam ? hıyar felan çıkmasin da :D

gıgabayte mi almami oneriorsun anakart olarak çünkü 450 tl ye kadar çıkabilirim ( MSI sanki daha cix duruyor kırmızı felan ya kasanin rengine daha mi oturur diye düşündüm birde MSI sonuçta :)

ya birde ekran kartı +1000 TL liklerde ne onerirsin 1000- 1300 arası an F/P ürünü ? ???
  • quote:

hmmmanladim o kasa burda 300 tl miş orda 180 tl baya ucuz orda o siteye bakmadim da site güvenilir mi acaba internetten alsam ? hıyar felan çıkmasin da :D

gıgabayte mi almami oneriorsun anakart olarak çünkü 450 tl ye kadar çıkabilirim ( MSI sanki daha cix duruyor kırmızı felan ya kasanin rengine daha mi oturur diye düşündüm birde MSI sonuçta :)

ya birde ekran kartı +1000 TL liklerde ne onerirsin 1000- 1300 arası an F/P ürünü ? ???

Yalnız 180 lira olan sadece kasa olabilir. Yani içinden PSU çıkmayan kasa.

Anakart olarak bütçeyi biraz artırıp Gigabyte Z97X Gaming 5 almak daha mantıklı. Çünkü az farkla çok şey kazanıyorsunuz.

Ekran kartı olarak vatandan alınacaksa zotac amp omega GTX 970 alınabilir. Başka sitelerden alınabiliyorsa teknobiyotikten galax ex oc black edition GTX 970 alınabilir.

dediğiniz gibi o sadece kasaymış o zaman 310 tl de vatanda psu lusu var onu alayim ama bazi kullanıcılar olumsuz yorum yazmiş :/ . anakartı gigabytemi alayim msi veya assu diye düşünmüştüm de birde o gaming 3 veya 5 ne demekoluyor acaba ?
    ekran kartınıda vatandan almayi planlıyordum .
  • quote:

dediğiniz gibi o sadece kasaymış o zaman 310 tl de vatanda psu lusu var onu alayim ama bazi kullanıcılar olumsuz yorum yazmiş :/ . anakartı gigabytemi alayim msi veya assu diye düşünmüştüm de birde o gaming 3 veya 5 ne demekoluyor acaba ?
    ekran kartınıda vatandan almayi planlıyordum .

Yorumları boşverin. Oraya önüne gelen saydırıyor. Kasa iyidir. Bir sıkıntı çıkarmaz.

Anakart olayında 3 ve 5 model numaraları model numarası yükseldikçe kalite artar. O parayı mutlaka biraz artırıp Gigabyte Z97X Gaming 5 alın.

Yorumlarınız için teşekkür ederim O zaman o kasayı alıyorum birde

Şuanki sistemimden i7 2600 işlemciyi ona takarım ( Şuanki ekran kartım berbat HD 6750 . ama o sistemin temelini atim 2-3 aya GTX 970 alayim o zaman onu tavsiye ediyorsunuz .
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim O zaman o kasayı alıyorum birde

Şuanki sistemimden i7 2600 işlemciyi ona takarım ( Şuanki ekran kartım berbat HD 6750 . ama o sistemin temelini atim 2-3 aya GTX 970 alayim o zaman onu tavsiye ediyorsunuz .

2600 işkemciniz bu anakarta uymaz. Soket tipleri farklı.

hmmm :/ Pff bunu bilmiyordum ya , ya o soket tibinden pek anlamıyordum nedir acaba nedir acaba sıkıntı olur mu dedim ve çıktı :( bu anakartta 1150 soket diyor o dimi ? benim işlemci kaçlik birde ? i7 2600 3.40 GHZ
  • quote:

hmmm :/ Pff bunu bilmiyordum ya , ya o soket tibinden pek anlamıyordum nedir acaba nedir acaba sıkıntı olur mu dedim ve çıktı :( bu anakartta 1150 soket diyor o dimi ? benim işlemci kaçlik birde ? i7 2600 3.40 GHZ

Sizin işlemci 1155 soket anakart 1150 soket.

uyumsuz yani :/ ee ben yeni nesil i7 işlemci alsam felan 4750 k mi o tarzlarda onların soketi kaç olur ki uyar mı buna ?

birde benim şuan kullandığım anakart : Pegatron h61 :/ Bu kart gtx 970 kaldırır mı acaba ??
  • quote:

uyumsuz yani :/ ee ben yeni nesil i7 işlemci alsam felan 4750 k mi o tarzlarda onların soketi kaç olur ki uyar mı buna ?

birde benim şuan kullandığım anakart : Pegatron h61 :/ Bu kart gtx 970 kaldırır mı acaba ??

Evet 1150 sokete tüm haswell 4xxx serisi işlemciler uyar.

Anakartınız büyük ihtimal 970'i kaldıracaktır.

Ya teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz :) dediğiniz gibi sistem toplayacağım ... cidden çok sağolun son olarak toparlamak istiyorum Şimdiki sistemim

Pegatron IPSX H61 ( işte miletin tabiriyle 50 tl lik çöp dedikleri için değiştiresim geliyordu ama 970 de darboğaz yapmassa değiştirmiyeceğim :) )
    i7 2600 3.40GHZ
    AMD HD radeon 6750 (tam iğrenç bir kart / Bf 4 gibi oyunları 1080 p de bile oynayamiyorum 1440x900 gibi ayarlarda birde lowda anca 40 fps aliyorum :( )
    8 GB 1333 mhz ram
    300 watlik small kasa

O zaman sisin dediğinizgibi şoyle yapacam bir bakarmısınız uyumsuzluk var mi

Pegatron H61
    i7 2600 3.40 GHZ
    GTX 970
    8 GB 1333 mhz ram
    650 watt mid corsair spec 2 (350 tl lik olan ) kasa

Şöyle bakınca verimsizlik enerji yetmeme veya darboğaz sorunu görünüyor mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesRuhu -- 18 Ocak 2015; 13:53:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.