Merhaba, 5000 TL sistem toplayayım dedim ve GTX 1660 Ti,(Rog Strix) Ryzen 5 2600, Corsair Vengeance, (8 GB,3000 Mhz) AOC 24g2U aldım geriye Anakart,kasa (psu'lu) ve SSD kaldı.(monitör den de pek emin değilim ama tavsiye üzerine aldım) Anakartı M2 V2 Pro alayım dedim ama işlemciyi OC yapınca performans sorunu olur mu? Kasa için de dahili psu'lu Spec Delta düşündüm ama psu yeter mi?
Kalan bütçeyi yazmamışsınız ortalama düzey yazıyorum. MSI b450 gaming plus Samsung 860evo 500gb Kasa biraz zevk meselesi mb511 bakabilirsiniz yanınada 650w 80+ kaliteli bir psu yeterlidir.
Bütçe?
Kusura bakmayın parçaların fiyatlarını eklemeyi unutmuşum. Geriye 1220 TL kalıyor anakart ve kasa için (SSD'yi + 300 TL Samsung Evo 860 düşündüm ama fiyat açısın dan Adata veya Corsair mi alsam diye düşünüyorum?) anakartı m2 v2 pro alırsam + 8 GB ram daha alabilirim OC da sıkıntı olur derseniz Tuf serisi düşünüyorum. (1220 TL anakart ve kasa için ama 1000-1200 TL de eğer aldığım monitör den iyi monitör önerecekseniz onu da değerlendiririm.)
naak98
kullanıcısına yanıt
Bütçe kısıtlı olduğu için pek zevk meselesi olamıyor. PSU+Kasa için bütçeyi düşük tutayım dedim o yüzden Spec Delta düşündüm dahili psu var ve iyi kasa MB511'in de dahilisi var ama onun psu da 80+ yoktu.
quote:
Orijinalden alıntı: berka9
Kusura bakmayın parçaların fiyatlarını eklemeyi unutmuşum. Geriye 1220 TL kalıyor anakart ve kasa için (SSD'yi + 300 TL Samsung Evo 860 düşündüm ama fiyat açısın dan Adata veya Corsair mi alsam diye düşünüyorum?) anakartı m2 v2 pro alırsam + 8 GB ram daha alabilirim OC da sıkıntı olur derseniz Tuf serisi düşünüyorum. (1220 TL anakart ve kasa için ama 1000-1200 TL de eğer aldığım monitör den iyi monitör önerecekseniz onu da değerlendiririm.)
Aoc 24g2u benimde almayı düşündüğüm monitör. Anakart dediğim gibi gaming plus indirimle 550-600 lira ayarında bulursunuz diye düşünüyorum. Kasa konusunda yorum yapamayacağım dahili psu model almadım hiç.
SSD olayına gelince forumda kullanıcısı çok Corsairin vs sormanız da fayda var.
naak98
kullanıcısına yanıt
Ben de kullanmadım pek güvenemiyorum da ama bütçe sıkıntılı.Siz anakart için MSI B450 M2 V2 Pro önermiyorsunuz sanırım o zaman MSI B450 Gaming Plus 604 lira onun yerine Asus B450 Plus Gaming almak daha mantıklı olabilir. Monitör de panel ve kontranst oranın dan emin olamadım C24g1 ile arasında kalmıştım ama IPS diye bunu tercih ettim. Not:Monitör İtopya da indirim de isterseniz bir bakın. (Farklı bir model seçerseniz belirtin belki tercihimi değiştiririm.)
quote:
Orijinalden alıntı: berka9
Ben de kullanmadım pek güvenemiyorum da ama bütçe sıkıntılı.Siz anakart için MSI B450 M2 V2 Pro önermiyorsunuz sanırım o zaman MSI B450 Gaming Plus 604 lira onun yerine Asus B450 Plus Gaming almak daha mantıklı olabilir. Monitör de panel ve kontranst oranın dan emin olamadım C24g1 ile arasında kalmıştım ama IPS diye bunu tercih ettim. Not:Monitör İtopya da indirim de isterseniz bir bakın. (Farklı bir model seçerseniz belirtin belki tercihimi değiştiririm.)
M2 V2 de sonraki tercihim olur bütçenizin durumuna göre alınabilir. Monitörün kontrast değerine gelince evet durum böyle ama monitör seçmek cidden zor iş. Aradığınız bir şey hep eksik kalıyor. Harici bileşenlerde c24g1 kullanıcısı çok 24g2u kullanıcısı artıyor ikisininde kontrast değeri aynı yanılmıyorsam çok sıkıntı olmadığını duymuştum sanki hayırlısı olsun.
naak98
kullanıcısına yanıt
M2 V2 fiyat olarak daha makul ama işte soğutucular işlemciyi OC yapınca sıkıntı çıkartır mı? Onu bilemiyorum. C24g1'in aynı değil 3000:1 oranı.
Anakartı B450A Pro Max alırsan, overclock konusunda daha fazla verim alırsın. En azından VRM devre soğutucuları var ve bunlar büyük çaplı.
www.hepsiburada.com
MSI B450-A Pro Max AMD B450 3466MHz DDR4 Soket AM4 ATX Fiyatı