Şimdi Ara

Anakart mı İşlemci mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca başıma gelen bir olayı anlatıp tecrübeli kullanıcılardan yardımcı olmalarını isteyeceğim. hepinize iyi akşamlar.

Bilgisayarımı 48 saat bavul ıcındekı yolculuğundan sonra varmış olduğum yerde kurdum(Valizce parçalar halinde götürdüm).Daha sonra calışmadığını farkettım ve sorunun psudan olduğunu anlayıp yenı bır psu aldım ve calıstırdım. yaklasık 1 gün sonra normal webde gezerken bır res attı ve birdaha görüntü gelmedi. Anakartım kurduğumdan beri sürekli elektrik carpmaktaydı . ve şimdi calıstırmak ıstedığımde işlemci etrafındakı kapasitörlerin çok ama çok ısındığını görüyorum . Ellenmeyecek kadar .

1 ) Start ettiğimde işlemciden calısma sesi geliyor ve ısınıyor.
    2 ) Anakartta hiçbir şekilde bip sesi yok !
    3 ) ram calısıyor mu bılemıyorum deneyebileceğim bir yer yok .

Ben bunlar üzerine sorunun anakartta olduğuınu düşünüp web sitesinden 0 asus anakart aldım. sadece ram ve işlemci takıp psuyuda bağladıktan sonra start ettım ve yine görüntü gelmedi. İşlemciden şüphelendım derken anakartı bir ters cevirdim heryeri lehimli. Onu da geri gönderdim incelemeleri için. Şimdi benım sorunumn acaba benım sorularım

* Benim sorunum gerçekten anakart mı sizce ?
    * İşlemci yanmı olabilir mi Veya yansa calısma sesi gelip ısınır mıydı ?
    * Ram de yanmış olabilir mi ?
    * İşlemci yansa bip sesi gelmeli mi ?

Bana bu konuda veya benzeri bir konuda tecrübesi olan bir arkadaş yardımcı olabılır mı . Hepsini okuduğunuz ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

mevcut anakartım : Gigabyte Ga-78lmt-s2
    mevcut işlemcim : amd fx4100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayer35 -- 16 Mart 2014; 23:06:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.