Şimdi Ara

Anakart Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartın ne işe yaradığını anlatabilrmsnz

• Anakart Adı Üzerinde Tüm Bileşenler Arasında Köprü Kuran Bilgisayar Nileşenlerinin En Önemli Parçasından Biridir. İşlemci, Ekran Kartı, Ram, Harddisk, Optik Sürücü, Kasa Bağlantıları...vb. Aklına Gelebilecek Tüm Bileşenler Bu Kart Üzerine Takılır Ve Bunlar Arasında Bağlantı Kurulur. Bu Bağlantılar Anakartın Üstündeki Çiplerle Sağlanır. Anakart Görünüş İtibariyle En Büyük Parçadır Ve Üzerine Girişler Bulunur.

Anakart Nedir
  • xmostwantedx arkadasımın dedıklerı cok dogru daha kısası anakart pc nın omurgasıdır bence en onemlı parcasıdır
  • Nasıl bir insan kalbi olmadan yaşayamazsa, bir pcde anakart olmadan yaşayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 18 Haziran 2007; 15:20:43 >
  • Ya ben de birşey soracağım. Almayı planladığımız 7950GT veya 7900GTX (bu ikisinden birisi) ekran kartını o resimde 4 numaralı slot yerine "16x PCI-Express" denilen bir slota takıyormuşuz. Daha önce hiç kullanmadığım için bilmiyorum. Bu slotun normal ekran kartı yuvasından farkı nedir? Bende yok PCI-E slotu mecburen anakart değiştirilecek zaten biraz eski.
  • anakart tüm bilgisayar parçalarının üzerine koyulduğu ve bütün işlemlerin üzerinde yapıldığı bir elektronik parçadır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya ben de birşey soracağım. Almayı planladığımız 7950GT veya 7900GTX (bu ikisinden birisi) ekran kartını o resimde 4 numaralı slot yerine "16x PCI-Express" denilen bir slota takıyormuşuz. Daha önce hiç kullanmadığım için bilmiyorum. Bu slotun normal ekran kartı yuvasından farkı nedir? Bende yok PCI-E slotu mecburen anakart değiştirilecek zaten biraz eski.

Daha ince ve uzundur agp slotundan ve agp 8x iken pci express 16x ile çalışır o almayı düşündüğün kartlar için anakartını değiştirmek zorundasın ne yazık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakartta YAzan OC Nedir ?
    8 yıl önce açıldı
    bord nedir
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartı insan vücuduna benzetebilrsn.nasıl insanın bütün organları vücuda bağlıdır,bilgisayardaki bütün herşey de anakarta baglıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flydreams

Anakartın ne işe yaradığını anlatabilrmsnz

nasıl bir soru bu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.