Anakart Önerisi
-
-
https://www.techspot.com/bestof/intel-b560-motherboards/
B560M-K'yı direkt eleyebilirsiniz. 11400f için Asrock uygun seçenek. Yalnız satıcı dfs bilgisayar, amazon değil.
Ekleme:
1600 verecekseniz bu da olabilir
https://www.hepsiburada.com/msi-z490-a-pro-soket-1200-ddr4-4800-oc-pci-e-gen-4-m-2-usb3-2-1x-2-5g-lan-atx-anakart-p-HBV00000VSDVP
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Şubat 2022; 21:13:31 >
-
O incelediğiniz modeller arasında vrm testleri sıralamasında asrock olan model asus prime modellerinden daha iyi skor almış tercih edilebilir. Asus ta iyi markadır bilindiği gibi fakat o prime modelleri biraz düşük kalitedir. Ben msi ın birkaç modelininin linkini bırakayım bunlar kalitelidir vrm yapısı ve kullanış olarak. Bazooka olan model hepsi burada da 1699 orda uygun oranın linkini koyamadım hata veriyor oraya bakarsınız artk.
Bütçe biraz daha çıkabilirse yukarı, torpedo olan modelde iyidir. En kötü o fiyata 1699 a bazooka yı alın asrocktan da iyidir. Kolay gelsin.
akakce.comMSI B560M BAZOOKA Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b560m-bazooka-intel-lga1200-ddr4-micro-atx-fiyati,1163598880.html?gclid=EAIaIQobChMIg_D4_pny9QIVbI1oCR0NaA-6EAAYAyAAEgK6F_D_BwEakakce.comMSI MAG B560 TORPEDO Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mag-b560-torpedo-intel-lga1200-ddr4-atx-fiyati,1313686054.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 11 Şubat 2022; 0:54:20 >
-
Ya birde bir sorum var, anakartın sitesine baktığımda bazı ram modelleri bulunmamakta, bu durum anakartın rami desteklemediği anlamına mı gelir?
-
yok . o liste anakart uzerınde denenmıs ramlerı gosterır. ram yoksa desteklemıyor gibibir sey yok.
-
@rotryzer anakartların ram yelpazesi geniştir. Ramin soket yapısı uyumlu olduktan sonra çoğu ram çalışır. Fakat yine de bilinen ram markalarından modellerinden birini almakta fayda var. Bazı global olarak duyulmamış markalarda sorun çıkabilir uyum konusunda. Tercih edilebilecek markalar genelde şunlardır , corsair , kingston , gskill , crucial , a data xpg, team , patriot , mushkin gibi markalar genelde iyidir.
-
Seçtiklerinizden asrock anakart modeli daha iyi. Ben bu anakartı tavsiye ederim:
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-b560m-mortar-wifi-3200mhz-1200pin-pci-e-4-0-anakart-p-HBCV00000BZCX6 -
-
Beyler ben amazon üzerinden B560 Torpedo aldım 1437 TL' ye aldım ama kafamda bir soru oluştu. Anakart üzerinde cpu 8+4, ben buraya sadece 8 taksam 4 ü takmasam ne olur? İşlemci olarak i5 11400 aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 17 Şubat 2022; 19:35:10 > -
Hic birsey olmaz, 2017 den beri c6h + r7 1700 ü o sekilde kullaniyorum. 1,5 yildir da r3 3100 + b550 gaming edge bu sekilde. Sadece 8pin lik soket takili. Tek kablo senin takacagin islemcilere yeterli gücü saglar.
-
Hocam bu 8 pini 8+4 şeklinde dönüştürücü ile kullansak nasıl olur ? -
Ben eklemelere genel olarak karsiyim. Birincisi mesafe uzuyor(iletilen max Amper azalir cünkü DC..), ikincisi eklemenin iletken cinsi ne olacak, kalinligi, kalitesi... Bunlara gerek yok, islemci olarak 6/12 ve altina 8pin eps yeterli. 12/24, 16/32 ler de ona göre psu zaten alinmali, + 4 pin destekli kullanmak gerek. Forumda 3950x i tek 8pin eps ile kullanip (7/24 acikmis, mining?) birinci anakartin soketi kablo ile beraber eritip (3ayda), yeni kablo yeni anakart alip, bu sefer tekrar kabloyu eriten bir arkadas vardi. Bir örnek vermek lazim sanki, kabloda darbogaz oldugunda fps düsmez - volt azalmaz, ama kablonun bir yari capi vardir, bu capa göre icinden -serin- bir sekilde gecebilecegi Amper bellidir, hesaplanabilir, watt ihtiyaci arttikca, (volt ayni) o captaki delikten gecen Amper artacak, oradaki yogunluk artacak, darbogaz bu sefer isiya dönüsecek. İsi soketi de eritebilir, beslemeye de zarar verebilir, nerde basliycak ısı nereye varacak, hangi koruma devresine toslaycak bilinmez. İhtiyacin 8+8 pin sen 8pin kullandin, sorun cikabilir. 8 pinden ekleme yaptin 8+8 e taktin, ekleme veya psu yaramaz ise yine sorun cikabilir. Ben hassas elektronik aletlerinde hesaplanmadan kullanilan eklemeleri sevmiyorum hocam. Tercih meselesi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 17 Şubat 2022; 20:32:48 >
-
@rotryzer önerdiğim kartlardan birini almışsınız hayırlı olsun dolu ve kaliteli bir anakarttır. 8+4 sorusuna kungfu hocada cevap vermiş zaten. 8 pinin yanındaki + 4 veya + 8 olan ikinci pinler genellikle intelde k işlemciler içindir. Hız aşırtma gibi şeyler yapılacaksa bir makinada o zaman ekstra watt gücüne ihtiyaç olması durumnda takılması gerekir. Serinin k olmayan veya düşük tdp değerine sahip işlemcileri için gerekmez. Tek 8 pinle de sistem çalışır yüke de girse sorun olmaz. Çift giriş gereken sistemlerde çevirici çoğu zaman sağlıklı olmuyor ona göre psu seçmek lazım alırken çıkış işlemci güç çıkışı sayılarına bakarak. Ama zaten sizin işlemcide bunlara gerek yok . İşlemci tdp değeri yüksek değil. Ben daha önceki sistemde z 490 ile 10600 kullandım 8+4 kablo çıkışı olan gigabyte anakartta sadece 8 pin kullandım hiç bir sorun olmadı. Hem de 1 yıldan fazla bir süre yani. Çünkü k ve hız aşırtma olan bir işlemci olmadığı için gerek kalmıyor. Arkadaşta 11600 ü z 590 anakartla tek 8 pinle sorunsuz kullanıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Erhan1982DZC@rotryzer önerdiğim kartlardan birini almışsınız hayırlı olsun dolu ve kaliteli bir anakarttır. 8+4 sorusuna kungfu hocada cevap vermiş zaten. 8 pinin yanındaki + 4 veya + 8 olan ikinci pinler genellikle intelde k işlemciler içindir. Hız aşırtma gibi şeyler yapılacaksa bir makinada o zaman ekstra watt gücüne ihtiyaç olması durumnda takılması gerekir. Serinin k olmayan veya düşük tdp değerine sahip işlemcileri için gerekmez. Tek 8 pinle de sistem çalışır yüke de girse sorun olmaz. Çift giriş gereken sistemlerde çevirici çoğu zaman sağlıklı olmuyor ona göre psu seçmek lazım alırken çıkış işlemci güç çıkışı sayılarına bakarak. Ama zaten sizin işlemcide bunlara gerek yok . İşlemci tdp değeri yüksek değil. Ben daha önceki sistemde z 490 ile 10600 kullandım 8+4 kablo çıkışı olan gigabyte anakartta sadece 8 pin kullandım hiç bir sorun olmadı. Hem de 1 yıldan fazla bir süre yani. Çünkü k ve hız aşırtma olan bir işlemci olmadığı için gerek kalmıyor. Arkadaşta 11600 ü z 590 anakartla tek 8 pinle sorunsuz kullanıyor.
Son bir soru, bu anakartta 3 adet m.2 girişi var. ilk giriş pcie 4 diğerleri 3. Fakat soğutucuyu pcie 3 e koymuşlar acaba ben bunu çıkartıp 4 e takabilir miyim? Hiç video bulamadım bununla ilgili.
-
8+4 pini overclock yada yada Crossfire yapacağın zaman mutlaka takmalısın. Çünkü bu ikisinde de sadece 8 pinlik güç girişi yeterli olmaz. Diğer türlü günlük kullanımlarda sorun yaşamazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Trp -- 21 Şubat 2022; 17:59:2 > -
O soğutucu ona uyuyor mu bende merak ediyorum.
Bu arada ben poweri 2x8 cpu pin çıkışlı power alarak hiç riske atmak istemedim. -
@rotryzer ben m2 slotu ile ilgili soruna şöyle yanıt vereyim. Z 490 anakartta bu dediğini denemiştim, vida yuvası ona göre o yuvaya göre ayarlanmıştı uymadı. Sen yine bir dene istersen 2. den çıkarıp takmayı .Bir şey kaybetmezsin en fazla olup olmadığını görecen zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X