Şimdi Ara

Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar,ben bilgisayarımın özelliklerini yükseltmek istiyorum bunun için de sistemimi bütünüyle yenileyeceğim.AMD Quad Core 9950 işlemci,Sapphire hd3870 DDR4 ekrankartı ve Kingston 2gb 1066 Hyper X ram almayı uygun gördüm ama nasıl bir anakart alacağıma karar veremedim.Asus M3A koymayı düşündüm ama iyi olmadığını çoğu yerde okudum.Acaba m3a kadar uygun fiyatlı ama bu sistemi taşıyabilecek kadar da iyi olan bir anakart önerebilir misiniz?

• Hocam, acelen yoksa bu gece ya da yarın öğlene doğru hazırlayacağım "AMD Anakart Seçim Rehberi"mi beklemeni öneririm. Ben ASUS kullanan arakadaşlara sordum forumdakilere, MOBO Can (MOtherBOard (anakart))'larını seviyorlar ve memnunlar...

Acelen varsa M3A32'yi öneririm, eğer illa ki ASUS olmasın dersen, 9550 + Gigabyte 790X'i öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: gezmen

AMD'nin tavsiye ettiği anakartlar:

Amd çipset olarak;
    http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Phenom%e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9950&f3=B3&f4=AMD&f5=&f6=&f7=ATX&f8=140.000&

Nvidia olarak da;
    http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Phenom%e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9950&f3=B3&f4=NVIDIA&f5=&f6=MSI&f7=ATX&f8=140.000&
    Sevgili Gezmen, bunu paylaşman iyi oldu.

Ancaaak...

Herkartın, kendine göre +'sı ve -'si vardır kendine göre. Mesela, 790X Chipset'i örnek vereyim : MSI'ın kartının fiyatı uygun, ama yerleşimi iyi değil. MSI'ın kartında 4870 gibi bir kart kullansanız, hâttâ Crossfire yaptığınızı düşünseniz, SATA'lara yuva kalmayacak. Gigabyte'ın kartında böyle sorun yok...

790FX için de ben ASUS'u seviyorum... 790X kartını göremedim, bulamadım. Yukarıda belirttiğim rehberi hazırladığım zaman bakacağım... AMD anakartları uzun zamandan beri araştırıyorum bu arada, yani epey deneyimli sayılırım; Eski takma adımı da bilenler, benim ne denli bu konuları araştırdığımı bilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramdeon

Ancaaak...

Herkartın, kendine göre +'sı ve -'si vardır kendine göre. Mesela, 790X Chipset'i örnek vereyim : MSI'ın kartının fiyatı uygun, ama yerleşimi iyi değil. MSI'ın kartında 4870 gibi bir kart kullansanız, hâttâ Crossfire yaptığınızı düşünseniz, SATA'lara yuva kalmayacak. Gigabyte'ın kartında böyle sorun yok...

790FX için de ben ASUS'u seviyorum... 790X kartını göremedim, bulamadım. Yukarıda belirttiğim rehberi hazırladığım zaman bakacağım... AMD anakartları uzun zamandan beri araştırıyorum bu arada, yani epey deneyimli sayılırım; Eski takma adımı da bilenler, benim ne denli bu konuları araştırdığımı bilirler...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

Ancaaak...

Evet haklısınız, tabi modelden modele artı eksiler değişebilir. Beklentilere göre araştırmak lazım.
    Arkadaş uygun fiyatlı bir anakart arıyor fakat o işlemci 140w ve kaldırabilecek anakartlar genelde pahalı. Tavsiyem Amd 9850 ya da 9750 ile Msi K9A2 CF-F v2 (v2 olmayan modeli 125 ve 140w işlemcileri desteklemiyor) ya da Biostar TA770 A2+.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezmen -- 26 Ağustos 2008; 1:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gezmen

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

Ancaaak...

Evet haklısınız, tabi modelden modele artı eksiler değişebilir. Beklentilere göre araştırmak lazım.
    Arkadaş uygun fiyatlı bir anakart arıyor fakat o işlemci 140w ve kaldırabilecek anakartlar genelde pahalı. Tavsiyem Amd 9850 ya da 9750 ile Msi K9A2 CF-F v2 (v2 olmayan modeli 125 ve 140w işlemcileri desteklemiyor) ya da Biostar TA770 A2+.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gezmen

Aslında amd 9750 ya da 9850 almak fiyat konusunda işime gelir:),sanırsam MSI K9A2 CF-F 96$+kdv dolaylarındaydı.Galiba işlemcimden ödün verip anakartımı dediğiniz gibi alabilirim;ama ramdeon'un "AMD Anakart Seçim Rehberi"ne göz atmadan kesin kararımı vermeyeceğim.Bende şimdi 4yıllık sistemimi kullandığım bir kasa var acaba bu sistemi kullandığım kasaya direk monte etsem bir sorunla karşılaşabilirmiyim.Önerileriniz için çok teşekkür ederim,sağolun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QYPCGAQ -- 26 Ağustos 2008; 12:40:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QYPCGAQ

quote:

Orjinalden alıntı: gezmen

Aslında amd 9750 ya da 9850 almak fiyat konusunda işime gelir:),sanırsam MSI K9A2 CF-F 96$+kdv dolaylarındaydı.Galiba işlemcimden ödün verip anakartımı dediğiniz gibi alabilirim;ama ramdeon'un "AMD Anakart Seçim Rehberi"ne göz atmadan kesin kararımı vermeyeceğim.Bende şimdi 4yıllık sistemimi kullandığım bir kasa var acaba bu sistemi kullandığım kasaya direk monte etsem bir sorunla karşılaşabilirmiyim.Önerileriniz için çok teşekkür ederim,sağolun!

Alıntıları Göster
    QYPCGAQ , hazırlamaya başladım şimdi. Biraz geç oldu ama, kusura bakma artık :).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

QYPCGAQ , hazırlamaya başladım şimdi. Biraz geç oldu ama, kusura bakma artık :).

Alıntıları Göster
    Ne demek,ilgilenmen bile yeter.
  • quote:

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_25945344/mpage_1/key_//tm.htm#25945344

İşte buarada bulabilirsin .
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_25945344/mpage_1/key_//tm.htm#25945344

İşte buarada bulabilirsin .

Alıntıları Göster
    Asus M3A78 PRO 780G FSB 5200 MT/s DDR2 1066 Hybrid Crossfire SOKET 940 (AM2 ) AMD ben bu anakartı almayı uygun gördüm hem fiyatı da uygun geldi,sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QYPCGAQ -- 26 Ağustos 2008; 16:06:48 >

• quote:

Asus M3A78 PRO 780G FSB 5200 MT/s DDR2 1066 Hybrid Crossfire SOKET 940 (AM2 ) AMD ben bu anakartı almayı uygun gördüm hem fiyatı da uygun geldi,sizce nasıl?

Alıntıları Göster
    asus m3a q9950 desteklemiyor tavsiye etmem biostar ta 770 a2+ güzel kart yada albiliyosan gigabyte ma 790x ds4 tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesims2

asus m3a q9950 desteklemiyor tavsiye etmem biostar ta 770 a2+ güzel kart yada albiliyosan gigabyte ma 790x ds4 tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    biostar ta 770 a2+ bununla amd 9950 çalıştırabilir miyim?
  • quote:

biostar ta 770 a2+ bununla amd 9950 çalıştırabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Ben alacağım sistemde bikaç değişiklik yapıp son anlara yaklaşmış bulunmaktayım:)
    Anakart olarak MSI K9A2 CF yi seçtim
    İşlemcimi amd 9850 olarak değiştirdim
    Rami OCZ 2gb 1066Mhz Platinum DDR2 (Nvd SLI) CL5 olarak değiştirdim,ramdeki değişikliğin sebebi hem daha ucuz hem de görünüm olarak daha güzel durması:D
  • quote:

Ben alacağım sistemde bikaç değişiklik yapıp son anlara yaklaşmış bulunmaktayım:)
    Anakart olarak MSI K9A2 CF yi seçtim
    İşlemcimi amd 9850 olarak değiştirdim
    Rami OCZ 2gb 1066Mhz Platinum DDR2 (Nvd SLI) CL5 olarak değiştirdim,ramdeki değişikliğin sebebi hem daha ucuz hem de görünüm olarak daha güzel durması:D

Alıntıları Göster
    O anakartta SATA'lar ve BIOS'lar ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşama ihtimâlin var. Şurayı incele :http://forum.donanimhaber.com/m_19864267/tm.htm

• quote:

O anakartta SATA'lar ve BIOS'lar ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşama ihtimâlin var. Şurayı incele :http://forum.donanimhaber.com/m_19864267/tm.htm

Alıntıları Göster
    O zaman aynı fiyat aralığında kullanabileceğim bir kartı önerebilir misin zahmet olmazsa.
  • quote:

O zaman aynı fiyat aralığında kullanabileceğim bir kartı önerebilir misin zahmet olmazsa.

Alıntıları Göster
    merhaba QYPCGAQ rastlantı üzerine bakayım dedim aynı kaderi paylaştığımızı gördüm,bende bu aralar upgrade yapmayı düşünüyorum ve işlemci olarak ta 9850 yi almak istiyorum ,anakart,ekran kartı,kasa ,ram de alacam haliyle.Araştırmaya üşendiğimden ekran kartı ve ram i senin söylediklerinden alacam ,umarım iyi araştırmışındır :D.ama anakart önemli olduğundan bir türlü güvenemiyorum ,bu aralar araştırıp güvendiğin bir anakart alırsan benimle paylaşırsan çok sevinirim.2.sorum 9850 yi ne kadar a ve nereden alacaksın? ben bazı siteleri araştırdım ve en ucuz olarak 292 ytl ye kdv dahil buldum,fiyat iyimi sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: kapomaho

merhaba QYPCGAQ rastlantı üzerine bakayım dedim aynı kaderi paylaştığımızı gördüm,bende bu aralar upgrade yapmayı düşünüyorum ve işlemci olarak ta 9850 yi almak istiyorum ,anakart,ekran kartı,kasa ,ram de alacam haliyle.Araştırmaya üşendiğimden ekran kartı ve ram i senin söylediklerinden alacam ,umarım iyi araştırmışındır :D.ama anakart önemli olduğundan bir türlü güvenemiyorum ,bu aralar araştırıp güvendiğin bir anakart alırsan benimle paylaşırsan çok sevinirim.2.sorum 9850 yi ne kadar a ve nereden alacaksın? ben bazı siteleri araştırdım ve en ucuz olarak 292 ytl ye kdv dahil buldum,fiyat iyimi sence?

Alıntıları Göster
    Ekrankartı ve ram fiyat/performans için iyi bence,eğer biraz daha para çıkabilirim dersen ekrankartını hd4000 serisinden alabilirsin.AMD 9850'yi bukadar ucuza hangi sitede buldun benimle paylaşabilir misin?Ben exa.comdan topladım parçaları ve AMD 9850'nin fiyatı orada 320 ytl idi.Anakart için daha net bir karar veremedim.

• quote:

Ekrankartı ve ram fiyat/performans için iyi bence,eğer biraz daha para çıkabilirim dersen ekrankartını hd4000 serisinden alabilirsin.AMD 9850'yi bukadar ucuza hangi sitede buldun benimle paylaşabilir misin?Ben exa.comdan topladım parçaları ve AMD 9850'nin fiyatı orada 320 ytl idi.Anakart için daha net bir karar veremedim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: QYPCGAQ

790X, fiyat/performans için en iyi seçimdir. En uygunu da Gigabyte'ın 790X'i , DS4 olarak geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

quote:

790X, fiyat/performans için en iyi seçimdir. En uygunu da Gigabyte'ın 790X'i , DS4 olarak geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Alıntıları Göster
    Artık son kararımı verdim ve durum şöyle;
    AMD 9850 işlemci,
    OCZ 2gb 1066Mhz Platinum DDR2 (Nvd SLI) CL5 ram,
    Sapphire HD3870 512mb 256bit GDDR4 ekrankartı ve
    Gigabyte MA790X-DS4/DDR2 1066 S+GL+1394+16X 940p anakartını alıyorum.ramdeon bilgilendirmen ve yönlendirmen için sağol.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

http://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-phenom-quadcore-9850+-2.5ghz-soket-940-fiyati,013873.html

Teşekkürler yorumun için,yukardaki linke tıkla sihirlikazan.com da 292 ytl.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.