Şimdi Ara

Anakart Problem Klavye görmüyor (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi anakarta taktığım klavye mouse gerek usb aracılığı ile gerekse ps2 arayüzüyle bağladım yinede görmedi. Bu yüzden ne biosa girebiliyorum nede windows'u açabiliyorum. Ayrıca Bilgisayarın elektrik kablosunu güç kaynağına takar takmaz bilgisayar açılıyor. Anakart Cmos Clear yaptım daha sonra pcyi açtığımda cmos checksrum error diyor ve F1 basmamı istiyor fakat klavye mouse çalışmadığı için hiçbirşey yapamıyorum. Bilgili arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.. Şimdiden Teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EA0ZkGOWtmU

• http://forum.donanimhaber.com/m_5569746/tm.htm

usta bu lınkde aynı hatayı alan arkadasların goruslerı var ıncele ıstersen ..
  • Usb bi klavye ile denediniz mi ?
  • Merhaba,

Yüksek ihtimal Bios da sıkıntı var..

Fakat, ilk olarak farklı yöntemleri denemek gerekiyor.

Bunun için sistemi uzay kuruluma geçirip, yani sistemi tamamen kasa içerisinden söküp masa üzerinde kurup deniyeceksin.

Farklı bir 5V pil ile deneyeceksin..

Şayet bunların hiç birisi sonuç vermezse, Bios'un yeniden Flashlanması gerekiyor. Klavyeyi kullanamadığın için bu işlemi sen gerçekleştiremezsin.

Ancak elinde ekipmanları olan bir servis Bios Chip'i sökerek tekrar dan Flashlanması gerekir.
  • Öncelikle ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.
    Klavye olarak usb ve ps2 klavye taktım usb klavyede hiçbir ışık yanmıyor ps2 klavye taktığımda sadece pc açılırken ışıkları yanıp sönüyor ve bir daha hiçbir ışığı yanmıyor ve hi.bir tuş çalışmıyor.

Anakart'ı kasa dışında çalıştırmayı denedim fakat yine aynı problem devam etti.
    Klavyenin çalışmaması pil ile alakalı olmayacağını tahmin ederek Bios Pilini değiştirmeyi denemedim.
    Sanırım problemi çözmenin tek yolu "ProbLem!" nick li arkadaşın söylediği gibi Bios'un yeniden Flashlanması gibi gözüküyor.

Birde Anakart ilk ateş aldığında çıkan bir ses var videoda görebilirsiniz, o ses hakkında bir bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokiunal -- 2 Mart 2012; 23:21:51 >
  • Sorunsuz açılınca öter öyle kısa bi bip sesi.
  • yok ben o ses öncesindeki sesten bahsediyorum. Videoyu izlediyseniz görüceksiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş benim pc vardı senin dediğin gibi sorun olmuştu klavye değiştirdin herhalde
    klavyeyi üfle püfle hızlıcana sok bi kere çalıştımı bırakacaksın benim pc dede buna benzer sorun vardı ps2 de klavye görmüyordu 20 kere sokup çıkartıyordum spnra bi kere geldimi bi daha dokunmuyordum

CEVAP SOK ÇIKAR

dediğimi dene düzelir umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.