Şimdi Ara

Anakart/psu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda oldukça canımı sıkan ve çözemediğim bir problemi sormak istiyorum.
    Sistemim:
    intel q6600 işlemci
    msi p45 platinum anakart
    msi r4350 ekran kartı
    ocz 2X1 1066 ddr2ram
    seagate 500gb hdd
    raidmax smilodon kasa - raidmax 420watt psu

Sistemimi ilk kurduğumda sorunsuz çalışıyordu, zaman içinde anakartı arızalandığı için servise gönderdim ve yeni bir anakart yollandı. Sorun da bu noktada ortaya çıkıyor. Sistemi kurdum ve defalarca kontrol ettim. Tekrar söküp takmaktan, her türlü toz vs temizledim. Kesinlikle çalışmıyordu. İki parçada da yanık, kararma vs yok. Daha sonra anakartıma eski bir psu bağladım ve çalıştı. Buradan raidmax psu'nun bozuk olduğu sonucunu çıkardım ama anakart servisteyken eski bilgisayarımı bu psu ile çalıştırdım. Ayrıca anakarta giren kabloları birbirine değdirdiğimde de psu çalışmakta. Yani iki parça da sorunlu görünmemekle birlikte birarada çalışmıyorlar. Sorun nerede olabilir? Yeni bir psu almalı mıyım? Birde thermaltake'in sitesinde ve msi globalde sistemime gereken power miktarını hesaplattırdığımda çok farklı rakamlar çıkıyor. Hangisi daha doğru olabilir? Teşekkürler...

• bence psu değiştir eski boardı psunun bozmadığını nerden bileceksin
  • psu nun kasa dısında yuk cekılmez ıken acıp fanının calısması saglam oldugu anlamına gelmez sısteme takıp amper cekılınce ıcındekı transıstorler trafo vs de kı sorun kendını gosterıyor buyuk ıhtımallede bozuk o psu
  • Teşekkür ediyorum. Peki sistem için tavsiye edebileceğiniz bir power var mı? Maksimum 420-500 watt birşeyler alabilirim şu sıralar. Bu arada overclock yapmayacağım. Daha önce de sorduğum gibi thermaltake sitesinde sistemimin 450civarında, msi ise 300den düşük watt ihtiyacı olduğunu hesaplıyor. Bunda thermaltake'in psu üreticisi olmasının payı olaiblir mi?
    Araştırırken bunu buldum nasıl olduğu hakkında bilginiz var mı?

http://www.mavibilgisayar.com/ud/13306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mushine -- 18 Mayıs 2009; 8:48:54 >
  • o rakkamlara cıkabılırsenız bu psu bence daha ıyı bır secım olur http://www.exa.com.tr/fsp/power_supply/fsp_bluestromii-343-2707.html
    daha ucuz olarak bu psu da sıstemınızde sorunsuz calısırhttp://www.exa.com.tr/aopen/power_supply/aopen_450w-343-6969.html

• Tekrar teşekkürler. Son olarak şunu rica ediyorum. Fsp Bluestorm'u Ankara'da alacak yer bulamadım. İnternetten sipariş vermek istemiyorum. Mavi bilgisayar gibi bir yerden alabileceğim bir model tavsiye edebilir misiniz? Hatta az önce şöyle birşey okudum, onu da sorayım. Anakartımın cpu'ya elektriğin gittiği soket 8pin. Bunun 4 ya da ile çalışmasının, çalışmış olmasının zararı var mı? Çünkü kart bana geldiğinde 2pini kapatan bir plastik vardı. Alacağım power da dikkat etmem gereken bağlantı özellikleri var mı bu konuyla ilgili? Atx 12v'nin 18 A olması gibi. Bu standart mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mushine -- 18 Mayıs 2009; 12:21:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair VS650 Ses Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Anakart güç sorunu Hk.
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.