Bir ay önce onboard ses kartım ses vermeyi bıraktı. (windows ses kartını görüyor ama hoparlör takıldığını algilamiyor)
bugün de usb portları devre dışı kaldı. Host Controller lar üstünde ünlem var. Hiçbir cihazı algilamiyor pc. Bir de ilk açılışta bios saatini falan unutmuştu. Kendini sifirlamis galiba. Yalnız gerekli ayarları yapıp kaydettim. Şimdi hatırlıyor.
Anakart gidici mi sizce? BIOS pili böyle karmaşık şeylere sebep olmaz saniyorum. Ne dersiniz?
bencede ..pılden degıldır herhalde.. ömrü dolmak üzere sanırım.. aslında ne yapılabılr düşünüyorumda pek birseyde yok ..
teşekkürler cevap için. kendi halinde core 2 duo bir kasa iken birden kendini böyle koyvermesi garip. anakartı da msi. pentium 4 falan olsa ben de ömrü bitiyor diyeceğim ama kendini koyverecek kadar eski değil makine
anakartı deneme farklı parcalarla calıstırma ımkanınız varmı ? ..
vallahi yedek parça yok. ses gidince bluetooth kulaklık kullanıyordum. o da usb bluetooth ile bağlıydı. simdi usb de gidince hem fare hem de yine sesten oldum.
bi bios pili değiştireyim ben en iyisi ne olur ne olmaz diye. bi de format falan. olmazsa pci usb kart takacağız gibi görünüyor.
bıos pılını degıstırın .. bırde bıos jumper ıle bıosu sıfırlayın.. pılın etrafında olmalı .. cıkarıp bır kaydırın sonra sıstemı acın .. sonra tekrar kapatın ve jumpere eskı halıne alın ..tekrar calıstırın bakalım bır degısıklık olacak mı ..
..bıos jumper ıle sıfırlama hakkında nette bır cok kaynak mevcut bu arada gerekırse once bıraz arastırabılrsınız ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme