Şimdi Ara

Anakart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS P5G41C-M LX Intel G41 DDR2 / DDR3 1333MHz VGA Anakart marka anakartımla ilgili sorun yaşıyorum. 2 hafta önce aldım ve hala sorunu çözemedim.
    Sistem
    işlemci : E5200
    ram: ddr2 512 MB kingston
    Ekran kartı :9800 Gt

Sorun :
    - Anakart açılışta usb klavyei gördükten sonra restart lazım diyor. Sonra restart atacağına direk kapanıyor. Tekrar çalıştırınca yine aynı şeyleri söylüyor ve kapanıyor. Klavyeyi kullanamadığım için biosa dahi giremiyorum yardım lütfen.

Anakart linki :
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p5g41c-m-lx-p5g41c-m-lx-intel-g41-ddr2--ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44968

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tegir -- 27 Eylül 2010; 9:15:48 >

• Tam olarak dediğini anlayamadım.pc niye restart istesin ? klavyeyi görmediği için olabilir.görmüyosa yapacak bişey yok ps/2 klavye takıp denemelisin.
  • Soyle acıklayım ; taktıgım klavyeyi kullanamıyorum. Bios'a dahi giremiyorum.Bu arada hem ps 2 hemde usb klavyeyle denedim ve bulabilirsem baska klavyelerde de denemeye devam edeceğim. Sistem acıldıktan 10 snye sonra da kapanıyor. Bu anakartla daha önceden problem yasayan yoksa garantiye yollayacam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tegir -- 27 Eylül 2010; 11:14:13 >
  • powerda sorun var veya işlemci soğutucusu yerinden çıkmış soğutmuyor.ikisinden biri.marka bilgisayarsa garantiye verin gitsin.
  • Marka pc degil ama dediginiz gibi baska bir pc'de deniyecem olmadı artık garantiye yollaycam yapacak birsey yok.
  • Sorunu çözdüm . Anakart üzerinde bulunan USB çivileri var. Bunlardan kullanmadığınız USB bile olsa çivisine Jumperı doğru takmalısınız. Aksi taktirde USB over current gibi bir hata veriyor.(Bu takmanız gereken çivi ankartın sol orta köşedeki çivi) Anakartla gelen kitapçıkta belirtilen şekilde default olarak jumperları takmanız lazım. Toplam 4 tane jumper yetiyor. Eğer ps2 klavye veya USB kullanacaksanız anakartın bu çıkışlara denk gelen çivilere jumperların takılması gerek.Kullanma kılavuzundan mutlaka bakın . Doğru konumlarına takmaya özen gösterin.
  • kendi kendine çözmüşsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.