tv yi ekran kartıma bağlayınca görüntü ve ses alabiliyorum ancak ben anakardaki hdmi çıkışıyla kullanmak istiyorum ancak görüntü var ses yok ses kartı olarak asus xoner dx kullanıyorum onboard ses biostan kapalı bu durumda anakart hdmi den nasıl ses alırım window ses ayarlarından yapamadım sistem msi z690 pro 3060ti i5 12400 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 4 Ocak 2023; 14:22:48 > |
anakart hdmi ses alma sorunu
-
-
Onboard ses kapalı ise nereden ses gelecek?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
harici ses kartından aktarmanın yolu yok mu
-
Ses kartından bağlantı çekersin kablosuyla.
Tv'ye bağladığında sadece ekran kartını mı bağlıyorsun? Ses kartını bağlamıyor musun?
Tv ye anakartin hdmı portu ile baglanti yapiyorum ses kartından anakarta spdif diyorlar sanirim oyle bir kablo mu baglanmasi lazim sesi de hdmi den almak için
Şuan sesi pc deki haporlorden aliyorum goruntu de hdmi den geliyor
Ses kartından faydalanmak istiyorsan ya anakarta ya da tv'ye bağlaman gerek. Bağlamıyorsan, ses ekran kartından gelir. Ekran kartını değil de işlemci onboard görüntü çıkışını kullanacam dersen, işlemcilerde ses yongası yok benim bildiğim, o yüzden ses alamıyorsun.
Intel grafik sürücüsü ile gelen intel ses sürücüsü yüklenince ses ayarlarından çıkış seçeneği kayboluyor bende, aygıt yöneticisinde sürücü yüklü gözükmekte ve olay görüntüleyicisinde hata şeklinde log var bununla ilgili. Eğer öncelikli değilse IGPU(dahili)'yu BIOS tan öncelikli olarak ayarlayıp deneyin, PEG ve IGD diye seçenek olmalı IGD'yi öncelikli yapın. Sorun bundan değil ise intel grafik ve ses sürücülerini DDU ile temizleyin windows kendisi kuracaktır sürücüleri, bu haliyle deneyin, hatta öncelikle bunu deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 4 Ocak 2023; 23:54:24 >
-
biostan IGD seçili aygıt yöneticisinde intel için ses görünmüyor.biostan realtek sesi aktif edip sürücununu mu kurmaliyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 5 Ocak 2023; 1:27:16 > -
Intel grafik sürücüsünü kendiniz yüklemediyseniz, windows update'de isteğe bağlı sürücüler kısmını kontrol edin, orada bekliyor olabilir mi?
-
GPU ve CPU(IGPU)'nun kendi ses işlemcileri var, anakarta entegre(realtek vs) veya harici ses kartlarının aktif olup olmaması çalışmalarını etkilemez, etkilememeli.
-
Teşekkürler yardımınıiz icin yarın kontrol ederim
biostan onboard sesi açınca sorun çözüldü realtek driverlerini kurmadım sistem de yeni donanım bulundu uyarısı vermedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X