Şimdi Ara

Anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün sabah kaltım bilgisayarı çalıştırmak istediğimde bilgisayar çalışmadı sorunun Anakartta olduğunu sanıyorum anakart modeli Ecs A780GM-A Ultra kullandığım power 400 watt. ATX power 20 pin, ATX 12 volt 4 pin Anakartım ise ATX power 24 pin ATX 12 volt ise 8 pin 5 ay kadar bu powerla kullandım forumlarda araştırmıştım 24 pin 20 pin 8 pin 4 pin olarak kullanılabilir diyenler oldu anakarta zararda verebilir dediler sistemi oc li kullanıyordum onboard ekran kartına kadar oc li idi şaşırdığım bilgisayarı akşam kapatım sabah birden böyle oldu ve denemeler yaptım başka anakartı powerda denedim çalıştı power sağlam. Sorunlu anakartımın ATX 12 volt 4 pin bağlantısını çıkartıyorum bu sefer bilgisayar çalışıyor fanlar hdd işlemci fanı ama monitörün lambası yanıp sönüyor devamlı acaba 4 pin bağlantısında kısa devre olabilirmi yada ne yapmam gerekli değerli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum .

• power supply bi kontrol edersen mümkünatı varsa problem ordan da çıkıor olabilir.
  • power supply başka anakartta sorun yaratmıyor sağlam yani
  • anakartı başka power supply de dene ve anakartda cpu etrafındaki kondanstorleri gözle şişme veya kabarma mevcutmu eğer yukarı doğru kabarma mevcut ise alüminyum yüzeydeki + işareti üzerinde geçirgenliğini kaybetmiştir

Anakart sorunu

son olarak anakartı dışarı alıp bağlı tüm pci ve usb donanımları çıkartarak deneyiniz.. elinizde avometre mevcut ise 4 pin 12v çıkışlarını ölçünüz sarı-siyah arası 12v olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 4 Mart 2011; 20:18:41 >
  • Baktım iyice sağlam kondanstorler sağlam anlamadım gitti cpu atx 12v bağlayınca bilgisayar 1 cm işlemcinin pervanesi dönecek gibi oluyor anakartı garantiye göndereceğim başka çaresi kalmadı
  • Kardeş büyük olasılıkla power'in arızalı , anakartı farklı bir power ile denemeden garantiye yollama , aynı şey başıma geldi power'i 6 ay kadar daha kullandım bi şekilde çünkü ATX 12 volt pinlerini 8 li değilde 4 lü takınca sistem açıyordu , ama ensonunda arızanın powerden olduğunu anladım ,garantiye yolladım tamir ettiler , geri geldi ama daha deneyemedim power'i.
  • aynı sorun benim de başıma geldi ve ben OC yapmıyorum.. hatta ben de bir soru sordum bunula ilgili..

http://forum.donanimhaber.com/m_48072289/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48103546

Sorun anakarttadır dedim gittim ana kartla kadıköy'e (garanti süresi dolmadığından Exa'ya gittim kendileri ana karta bakamazlarmış 15 gün'den daha uzun bir süre önce almış olduğumdan yaklaşık 1 yıl önce almıştım) ben de oradakilere sordum bu durumu kimse bakmadı ama ankarttan dediler, Power Switch kablosunu da ben haşat ettiğimden onu aldığım yer saolsunlar baktılar ana karta ve o da çalıştı. Eve geldim yine kasayı monte ettim ama sonuç hüsran yine aynı şekilde çalıştı...

1-2 ay önce sistemimde olan bir arıza vardı ama hangi parçada tam olarak tespit edemeyip gereksiz bir masrafa girmemek için bekledim ama sanırım arızanın nedenini buldum. sorunum PC'yi kapattıktan sonra 1-2 dakika sonra tekrar açmak istediğimde açılmaması ya da power tuşuna bastıktan sonra bekleyip 5 dk. Sonra kendiliğinden açıkmasıydı. Anakart ve PSU da sorun olabileceği söylendi. Her iki parça da ayrı ayrı sistemlerde çalışmakta ama birleşince çalışmamakta. Anakart üzerinden power switch mandallarına kısa devre şeklinde yapınca da aynı şekilde çalışmadı. Sonra bir arkadaşıntavsiyesi üzerine PSU'nun ana güç kablosundaki yeşil ve siyah tellere metal ataç ile kısa devre çalıştırma cesareti gösterdim ve PSU sorunsuz çalıştı.
    Şimdi aşağıdaki sistemim ile uyumlu bir anakart arıyorum. ECS'den soğudum. Üstelik fazla ısınıyor. OC yapmıyorum.
    CPU Türü ualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 2800 MHz (14 x 200)
    Anakart :ECS A780GM-A Black Edition
    Ram :Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5
    Ekran Kartı:ATI Radeon HD 4850 (RV770)
    HDD :SAMSUNG HD103SJ 1 TB (Depo)
    SAMSUNG HD321KJ 320 GB (Sistem)
    PSU : FSP 700Watt Epsilon
    Ayrıca Scanner,Yazıcı,kamera vs. 6-7 USB dolu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.