1 ) epox 8k9a7ı diye bir anakartım var. açılış düğmesine basınca işlemci fanı ufak bir hareket yapıyor sonra hiç bir tık yok sizce ne olabilir..tamir olabilirse sağlam bir yer bilen varmı...
2 ) birde msi kt400 (şu kırmızı ana kart varya o işte) açılış 8 kısa sinyal veriyor ekrana hiç birşey gelmiyor (ana kart hariç herşeyi değiştire bildim çözüm olmadı ) 8 kısa = Video Ram yanlis yazma hatasıymış bunu nasıl düzelte bilirim yada tamir imkanı varmıdır ?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
selam, kt400 için önerim şu: bios reset'i denedinmi? İşe yarayabilir. (son pci slotunun orda ilgili jumper olması lazım, kt600 kullanıyorum en azından benimki orda).Belki biliyorsundur ama yinede yazayım, 1 ve 2. metal bacağı birleştiren o plastik başlığı, 2 ve 3. metal bacakları birleştirecek şekilde tak. 1-2 sn bekle ve eski haline getir.
bu epox ta da işe yarayabilir.
epox 8k9a7 bu boarda taktığın işlemcide sorun olma ihtimali varmı bendede vardı boyle bir sorun işlemci arızalı olduğunu tespit ettik
ilk sorunun için farklı bir PSU denedin mi hiç
epox 8k9a7ı anakartın arızalı
Galiba ikiside gitti galiba... ama msi 'den halen umutluyum ... bunları tamir yaptıra bileceğim bir yer tanıyan varmı, yazıcıoğluna gitmek gerekcek galiba...
işlemcin arızalı arkadaşım yada anakart ve işlemci ikiside arızalı başka bi işlemciyle deneme şansın varsa başka bi işlemciyle dene saygılarımla...