Bende bir sorun var başınıza gelen bir durum ise belki çözümüne ulaşmışsınızdır.
Elitegroup'a ayit 775Pin DDR3 PCI-EX anakartta bir sorun var.
Sorun kısaca şu şekilde
"Bilgisayar açıldıktan sonra kapatınca güç tuşuna basınca tekrar açılmıyor. Fişi çekip beklersem 3-5 saniye tekrar takıp power tuşuna basınca açılıyor."
yaptığım işlemler
10 farklı güç kaynağında denedim. Sonuç :anakart yalnızca 1 Power supply'de açıldı diğer powerlarda açılmadı. Açılan power'da PRO2000'in dandik 6-7 yıllık power'i.
bir sürü işlemci ve ram ile test ettim sonuç : aynı.
onboard veya harici VGA ile de sonuç değişmedi.
BIOS'u yeniden yükledim. sonuç : aynı
Clear Cmos'da değişiklik olmadı.
Montaj olmadan cihazı kurdum ve test ettim : değişiklik yok.
2-3 ayrı HDD ye kurulum yapıp tekrar denedim sonuç : aynı.
soru : oyun oynarken dahi sorun yapmayan ve her türlü işlemi yaptığım Anakart, Bilgisayarı kapat tuşuna basınca kapatıp neden açmıyor ? Kuzey köprüsü ve güney köprüsünde ısınma sorunu yok Kondansatörler sağlam işlemci aşırı ısınmıyor. Statik elektrik sorunu yok toprak hattını kendim çektim.
Sadece 1 ve 0 lar'dan anlayan, bir sorun olduğunda kesinlikle çalışmaması gereken bir bileşen nasıl olurda yarım yamalak çalışır...
İkili sayı sistemini kınıyorum...
montaj olmadan cihazı kurdum derken kasa dışında jumper dan mı çalıştırdınız? sorun içinde aklıma sadece 24+4 pin girişinde yada power switch jumper ında bir sıkıntı olabilir gibi geliyor. bide anakartın tam modeli ne?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme