Şimdi Ara

Anakart Sorunu:Boot ekranı gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bios pilini çıkarıp takıldığında bilgisayar ilk açılışta ram ve işlemci hakkında bilgi veren ilk kısım açılıyor. Bu ekrandan sonra görüntü gidiyor. Hata veya herhangi başka bir sorun vermiyor. Reset atılınca bu sefer ekran gelmiyor. Biosu görmek için sürekli pil çıkarıp takmak gerekiyor.

• bios update ile sorunun çözüleceğini umuyorum Dene olmadı buraya yaz tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 19 Haziran 2009; 21:02:50 >
  • sistem tam nerede donuyor onu yaz sıralama şu şekildedir
    1. ekran kartı 2. ramlerin testi
    3. hdd ve optik sürücüler
    daha sonra bi sorun yoksa başlangıç aygıtınızı okur ve sistem başlar
    hangi donanım ın testinden önce hata veriyor veya donuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

sistem tam nerede donuyor onu yaz sıralama şu şekildedir
    1. ekran kartı 2. ramlerin testi
    3. hdd ve optik sürücüler
    daha sonra bi sorun yoksa başlangıç aygıtınızı okur ve sistem başlar
    hangi donanım ın testinden önce hata veriyor veya donuyor

bilgisayar ilk açılışta ram ve işlemci hakkında bilgi veren ilk kısım açılıyor. Bu ekrandan sonra görüntü gidiyor. donma yok bu şekilde gelişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Masklow

bios update ile sorunun çözüleceğini umuyorum Dene olmadı buraya yaz tekrar...

bios update ile olacağını sanmıyorum ama denerim. bios updateden önce çözüm varsa yardımları bekliyorum.
  • dostum denemeden bişey diyemezsin Aklımda birçok şey var yazacak ama şimdi çıkmam lazım bilen arkadaşlar yazarlar kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 19 Haziran 2009; 22:40:06 >
  • işin ilginç yanı bilgisayar açıldı. Durumu şöyle özetliyim. Gigabye anakart kullanıyorum. Anakartın pilini çıkarınca normal olarak boot seçeneği ekranı geliyor. Deafult veya eski ayarlada açılmasını istermisinz diye sorular yöneltiyor. Alt kısımda F1 (continue Boot) bastım. birkaç sekme çıkıyor hdd, cdrom. floppy vs.. aynı bios içerisindeki boot seçenekleri gibi hdd yi seçince bilgisayar açıldı. meraktan bilgisayarı tekrar açtım. yine aynı hatayı veremye devam ediyor.

Hatanın anlaşılması için daha açık şekilde tekrar yazıyorum.
    1. kısım bilgisayar ilk açılışta ram ve işlemci hakkında bilgi veren ilk kısım açılıyor.
    2. kısım format atılırken cdrom gören kısım yani enter tuşuna bastığımız ksımdan bahsediyorum.

Bende 1.ksıım gözüküyor ama 2. kısıma geçerken siyah ekran oluyor. Monitör uyku moduna geçmiş gibi.

• hdd optik sürücü veya ide sata kablolarından kaynaklı bi sorun gibi duruyor onlar üzerinde yoğunlaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

hdd optik sürücü veya ide sata kablolarından kaynaklı bi sorun gibi duruyor onlar üzerinde yoğunlaş

kablolarda bir sorun yok kontrol ettim.
  • aynı hatayı alan arkadaşlar yok sanırım.
  • dostum bahsettiğin gibi bekleme konumunda yanıp yanıp sönen sağ üstte çizgi varsa pos ekranını geçtikten sonra windows logosu yüklemenin olduğu yere geçmeden dediğin durum oluyordur bunu düzeltmek için mbr yazman gerekiyor yazdığın zaman sorun düzelecektir
  • merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de oluşmaya başladı. son 2 gündür 2 kasa geldi elime. ikisinde de arkadaşın söylediği aynı hata var.

ilk ekrandaki ram ve işlemci özelliklerini gösteren ekrandan sonra sol üstte bir imleç sayıyor. imleçten sonra ekran gidiyor. ekranı onboard denedim. ama sorun devam ediyor. bir kasaya format atmıştım düzelmişti. ancak diğer pc için aynı şey söz konusu değil. cd den başlatıyorum xp yi cd sini okuyor. cdden önyüklemek için bir tuşa basıyıorum.
    kur donanım yapılandırmınızı inceliyor yazısından sonra ekran yine kayboluyor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden allah razı olsun.. iyi çalışmalar diliyorum.
  • ide ve sata kabloları başka bir problem olamaz yada master slave durumundan hem kabloları değiştir. hemde her duruma karşı bios update ni yaz sorun gidecektir. ama anakart modeline yazarsan daha iyi olur.
  • Aradan uzun zaman geçmiş ama sorunun cevabını vermeyi unutmuşum. Bu sorunu yaşayan olabilir diye ekliyorum. İşlemcinizi tekrar takın ve macununuzu yenileyin.
  • beyler elimdeki hdd eski sistemde açılmıyor yeni sistemde açılıyor.
    xp işletim sistemi.
    bios ekranını geçiyor hddyi görüyor.
    xp boot tarama ekranını açmıyor orada bekliyor.
    hdd faaliyet ışığı kırmızı olarak yanıyor.
    ramlerin yerini değiştirdim.
    güç kablolarını değiştirdim.
    sata kablosunun girişini değiştirdim.
    olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.