Merhaba Sevgili Forum Üyeleri; Ben bilgisayarımda sürekl siyah ekran yaşıyorum. Bilgisayarımı kapatamaz oldum. Hep uykuya alıyorum. Bilgisayarım geçenlerde Yeniden Başlattım ancak 1 saat boyunca yeniden başlat yazısı kaldı. Bende düğmeden kapattım. Şimdi yine siyah ekran veriyor. ASUS Yazısı geliyor ve siyah ekran. Bios menüsüne ve Windows 8.1 Recovery menüsüne giriş yapabiliyorum. Ancak sıfırlamak isteyince "Dosya Eksik" gibi bir hata veriyor. Yenilemek isteyincede "Window'un Yüklü Olduğu Sürücü Kilitli" hatası alıyorum. Windows 8 CD si yok. Kurtarmak için kullanabileceğim herhangi bir USB veya CD / DVD de yok. Ne yapıcam? Şu an güvenli mod ile girdim bilgisayara. Bütün dosyalara ulaşabiliyorum. Ama normal olarak PC'Yi açamıyorum?
Lütfen Yardım Edin :(
sistem gitmiş dostum cd ile yükleme yapman lazım hdd ki bilgilerini başka hdd aktar format at...
osmantalhaaslan
kullanıcısına yanıt
Yok hocam. Bilgsayarda kişisel dosyam yada öneml dosyalarım yok. Sadece oyunlarım felan var. Sıkıntı değil yani HDD :)
tamam format at geç o zaman...
osmantalhaaslan
kullanıcısına yanıt
Vallah hocam. Götücem format attırmaya Win 7 yaptırıcam bu sefer bıktım bu Win 8 den. Ancak ben yinede Siyah Ekrana her seferinde neyn sorun oldupunu öğrenmek istiyorum? Neden olabiliyor bu sorun nasıl oluyor?
bu windows 10 un çıkmasından sonra bu tip olaylar çoğalmaya başladı, güvenli moddan girip malwarebytes anti-malware ile sistemi bir tara ardından Görev yöneticisinden başlangıç sekmesindeki gereksiz yazılımları kapat ardından çalıştır>msconfig e girip hizmetleri aç ve mikrosoft hizmetlerini gizle seçeneği seçili olarak tümünü devre dışı bırak de... sorunun büyük ihtimalle çözülecektir. Bilgisayarında lisanssız windows kullanıyorsan çok sık yaşayabiliyorsun bu gibi durumları.
tricore
kullanıcısına yanıt
Lisanslı Hocam - Winows 8 Yüklü Geldi :/
söylediklerimi dene , ha birde şöyle ince durumlar olabiliyor, eğer intel HD Graphic kardınız düzgün güncellenmez ise (ki bunu bazen sistem kendisi güncellemeye kalkışıyor izinsiz ) sisteme bağlı harici ekran kartında veri yolu uyumsuzlukları meydana gelebiliyor ve bunun sonucunda bilgisayarı kapatırken ve açarken log dizninde beklemeler oluşuyor bu da bilgisayarın kapanmamasına ve ya geç açılmasına sebebiyet verebiliyor,
Önerim: Eğer bu durumdan şüpheleniyorsan güvenli modda ekran kartı sürücülerini tekrar bir yapılandırıp İntelin (ki bu bilgisayarın yanında verilen CD sinde de mevcut olur) Management Engine Driver - Intel® yüklemeni öneririm .
tricore
kullanıcısına yanıt
Gold Mağazası beni kazdı herhalde :D CD Felan verilmedi hocam. Bilgisayarı tanıdığım bi arkadaş var. Daha önce çok yardımcı oldu bana. Ona götürücem. Olanları tam olarak anlattım. Chipset de sorun olabilir diyo. Tam emin değil. Gidince bakıcak umarım sorunu çözer. Asus servise bile gönderdim çözemedi ne olduğunu anca formatlayıp geri veriyolar formatı atmayı bizde biliyoz. |-_-|
Asusun sorunları Darbeli oluyor. bende bir bilgisayarı dava açarak anca yeniletebildim 4 kere teknik servis gördüğü halde ? sorunu çözemediler .
tricore
kullanıcısına yanıt
Hocam 3 Veya 4.Cü götürüşten sonra zorunlu olarak iade alma hakları vardı? İade etseydin keşke :/
benim durumum biraz karışık tı yurtdışından aldığım bir bilgisayar oduğundan bazı haklarım kısıtlıydı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme