Elimde (abitAN7) ve (Asus a7v600-x) anakart var diğer donanımlar (amd 2600 athlon - amd 2100 sempron) (asus 9550 ge 256mb ekran kartı) (Samsung sata2 160gb HDD) çok sayıda 512mb ram ve CD rom . 3 gündür ne yaptıysak bu parçaları bir araya getirip bir pc çalıştıramadım abitan7 de cmos bios hatası (pili ve birçok ram denedikten sonra xp kurulumunu başlatabildim) fakat xp kurulumundada mavi ekran hatalarından birtürlü kurtulamadım. belki 50 kere almışımdır mavi ekranı. asus anakartta ise hdd yi gösteremiyorum sata sürücüleri yükledim diskete(xp ye de entegre ettim) fakat ne biosta ne de kurulumda hdd yok . sonuç olarak fikirlerinizi bekliyorum. ben birşeyleri gözden mi kaçırıyorum ?
Kt600 anakartlar sata2 hdd lerde sıkıntı yaratır...aynı sekılde kullandıgın abit an7'de sata2 de sıkıntı cıkartır.Bu yuzden oncelıkle sata2 modunda calısan samsung dısk surucunu sata1 e cevırmen gerekır ancak samsunglarda dısk surucu uzerınde bulunan jumperlarla yapılan ıs degıldır.Samsungun kendı dısk surucu sıtesınde ufak bır iso dosyası ındırerek bunu cd'ye kaydedıp daha sonra bu cd ıle baslangıc yapman ve dısk surucunu sata1'e alman gerekıyor ki program otomatık olarak dısk surucunu sata1 moduna alıyor.
Ayrıca sunuda eklemem gerekır,kt400-kt600 anakartlar sata1 modunda bıle sorun cıakrabılıyor.VIA sagolsun
öncelikle yorum için teşekkürler. şöyle birşey deniyorum = ide hdd ile xp kurup sonradan sata yı takacağım xp kurulu iken sata yı görmesini umuyorum.. yine olmazsa bir sata ide dönüştürücü deneyeceğim ...