Şimdi Ara

Anakart Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bütçem 500TL Anakart + İşlemci Soğutucu alacağım. Öncelikle sistemim;

AMD FX-6300
    Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ CL9
    ASUS DIRECT CU II GTX660
    Corsair 200R VS550

Öncelikle işlemciye anakart, sıcaklıklar ve PSU izin verdikçe overclock yapacağım. 4.2 - 4.4 - 4.5 - 4.6 yapabilirim. Buna göre bir öneri vermenizi istiyorum.

CoolerMaster Hyper 212 Evo ile CoolerMaster Hyper 412S arasında sadece 1TL fark var. Hangisini tercih etmeliyim?

Birde CoolerMaster Seidon 120V adlı işlemci soğutucuyu gördüm OneTreeHill hocamız incelemiş fiyatına göre gayet iyi bir sıvı soğutma. Yukarıdaki soğutmaların yerine bunu mu tercih etmeliyim?

Anakart olarak Gigabyte 970A-UD3P'yi gördüm 8+2 fazlıymış fakat diğer özellikleri hakkında fikrim yok. Asus M5A97 Evo R2.0'ı gördüm. Asusun kaç faz ve ne özelliği olduğu hakkında bir fikrim yok fakat Asus daha iyi sanki? Sonra Gigabyte 990XA-UD3'ü gördüm yine bilmiyorum hiç nasıldır.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 27 Şubat 2014; 16:58:56 >

• M5A97 alicagina 99 al bildigim kadariyla arkadaki giris yerleri daha kullanisli ve sanirim sogutmasi daha iyiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barkın B

M5A97 alicagina 99 al bildigim kadariyla arkadaki giris yerleri daha kullanisli ve sanirim sogutmasi daha iyiydi

Arkadaki giris yerleri daha mi kullanisli? Ne alaka? Daha fazla giris var desene.

Hocam baksaniz bir yarina kadar cevap lazimda.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenixmen

quote:

M5A97 alicagina 99 al bildigim kadariyla arkadaki giris yerleri daha kullanisli ve sanirim sogutmasi daha iyiydi

Arkadaki giris yerleri daha mi kullanisli? Ne alaka? Daha fazla giris var desene.

Seidon ,yazdığın her iki hava soğutucusunu ezer geçer.Ayrıca şu an vatandaki 120M olanı. V den az daha iyi.
    50 TL farka havada karada değer.
    Zaten anakarttan seni fiat olarak rahatlatacağım.

990XA -UD3 bios sorunlu. Vazgeç.

ASUS M5A97 EVO'yu kullanmış ve FX 8320 ile o.c denemelerini, full yapmış biri olarak;

970A-UD3P 'yi al. 8+2 faz ile gittiği kadar o.c de götürecektir.
    EVO, 6+2 faz.

255 TL+180 TL=435 TL. Olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 27 Şubat 2014; 17:48:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

Seidon ,yazdığın her iki hava soğutucusunu ezer geçer.Ayrıca şu an vatandaki 120M olanı. V den az daha iyi.

ASUS M5A97 EVO'yu kullanmış ve FX 8320 ile o.c denemelerini, full yapmış biri olarak;

EVO, 6+2 faz.

+1

• quote:

quote:

quote:

EVO, 6+2 faz.

Çok teşekkür ederim hocam. Yani,

Gigabyte 970A-UD3P + CoolerMaster Seidon 120V alıyorum?

Ayrıca overclock yapınca (yapabilirsem tabii) PSU sorun çıkartmaz umarım?

Teşekkürler.

• Gigabyte 970A-UD3P al asusta olup bunda olmayan özellik yok hem biraz daha ucuz hem de 8+2 fazlı.
  • GTX 660 ,12 volttan max 110 watt çeker.

İşlemcin full,full o.c ,150 watt diyelim. Ivır zıvırlar ile 325-350 watt ya olur,ya olmaz.

Corsair 'in 12 volt çıkışı 500 watt.

O.C işi kolay. Takoz bi işlemci denk gelme olayı FX 6300 lerde pek yok gibi.
    Beraber hallederiz.
  • quote:

GTX 660 ,12 volttan max 110 watt çeker.

İşlemcin full,full o.c ,150 watt diyelim. Ivır zıvırlar ile 325-350 watt ya olur,ya olmaz.

Corsair 'in 12 volt çıkışı 500 watt.

O.C işi kolay. Takoz bi işlemci denk gelme olayı FX 6300 lerde pek yok gibi.
    Beraber hallederiz.

Çok teşekkür ederim hocam, anakartı işlemci soğutucuyu alayım buraya konu açar, sizi haberdar ederkm hocam.

Vatan'daki CoolerMaster Seidon 120M alıyorum?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.