Şimdi Ara

Anakart tercihi ve birkac sorum olucak yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve intel de karar kıldım.

sorularımı maddeler halinde sıralıyacağım sizde numaralandırarak cevap verirsenin karışmamış olur ve çok makbule geçer

1. İşlemci olarak INTEL Q6600 ve INTEL CORE 2 DUO E6850 (3.0ghz) arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi daha iyi performans sağlar ?

2. Bu iki işlemciden birini aldığım taktirde ana kart terciğimi hangi anakarttan yana kullanmalıyım. Aklımdaki anakart ASUS - P5K3 DELUXE WI-FI AP Link:http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2106. Sizin başka önerileriniz varmı?

3. Ram olarak DUAL 2Gb 1200MHz yapmayı dusunuyorum ancak bu 1200Mhz konusunda bir fikrim yok açıkcası yani 800Mhz RAM ile 1200MHZ ram arasındaki performans farkı ne olacaktır? birde bu Ramdeki HYPERX teknolojisi ne anlama gelmektedir.

Şimdiden zahmet etmeyip cevaplaya tüm arkadaşlara teşekkür ederim

• sorularına yanıt vermeden önce sistemi oyun içinmi yoksa hem oyun hemde diğer programlarla çalışmak içinmi topluyorsun.?
    birde bütçe olayı var.bütçen ne kadar...?
  • hem oyun hemde gunluk kullanılan programlar. Bütçe anakart + işlemci + RAM lerr için toplam 900+950 dolar arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seneryavas -- 14 Ekim 2007; 22:47:04 >
  • cvp

1)intel Q600

2)anakart linkinde bir sorun var.bakamadım.ama benim sana tavsiyem gigabyte olacak.sebebine gelince gigabyte son zamanlarda çok iyi anakartlar üretmeye başladı.forumda ortak bir nokta var ki buda gigabyte anakartların tavsiye edilmesi.

3)ben şu anda imzamdaki ramlari kullanıyorum.fakat bellekler 1200 mhz değilde 800 mhz olarak çalışıyor.1200 mhz almak için bir sebeb yok.ha ben overlock yaparım ve bu ramlari 1200 mhz de çalıştırırım diyorsan orası ayrı bir konu.bence 800 mhz işini fazlasıyla görecektir.HYPerx ramlarin üstünde alimimyum soğutucular vardır ve 2.30 ve 2.35 volt aralığına kadar voltaj verilebilir.
  • gigabyte onerebileceğiniz anakart varmı peki orneğin FSB:1333 ve PCI express 2.0 destekli
  • quote:

Orjinalden alıntı: seneryavas

gigabyte onerebileceğiniz anakart varmı peki orneğin FSB:1333 ve PCI express 2.0 destekli

pci-e 2.0 deyince işin rengi değişiyor.şu anda x38 yonga setini kullanan anakartlar hariç hiçbirisi pci-e 2.0 desteklemiyor.bu kartlara benim şu anda kullandığım anakartta dahildir.eğer sen pci-e 2.0 destekleyen anakart istiyorsan buraya bir bakman lazım.

http://www.dfsbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?lsort=5&lsdir=1&group=OEMMBDINT&Page=2

GA-x38-DQ6

• yanlışım yoksa ASUS - P5K3 DELUXE WI-FI AP da PCIex 2.0 destekliyor fsb 1333, fiyat olarak asus 270dolar civarı gigabyte ise 317 dolar civarı yani aradaki bu 50 dolar fark degermi ? + sı ve - leri nelerdir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seneryavas

yanlışım yoksa ASUS - P5K3 DELUXE WI-FI AP da PCIex 2.0 destekliyor fsb 1333, fiyat olarak asus 270dolar civarı gigabyte ise 317 dolar civarı yani aradaki bu 50 dolar fark degermi ? + sı ve - leri nelerdir?

buraya bir bak istersen

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1645&modelmenu=1
  • zaten fazla bilgim olmadigi icin boyle bir baslik actim verdigim link i turkceye cevirebiliyorum ancak degerler hakkinda bir bilgim yok malesef :S
  • hocam x38 çipset ile başladı pciex 2.0 desteği
  • pciex 2.0 olunca ne oluyor?

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.