Şimdi Ara

Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mosfetlerin üzerinde Mitralyöz mü var bana mı öyle geliyor. En alttaki resimde öyle görüyorum...

Anakart iyi olmuş. Ama şu 2 ethernetin birisini Bigfoot yapsalar daha iyi olurdu bence...
  • asrock daha iyidi görüntü olarak
  • Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan hocam su soğutma blokları tek slot
    Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli
    Sende haklısın bu anakartı alan adam rekor kıracak hava sogutma kullanacak değilya. 7 tane GTX580 taksa 3tabe 1kw lık kaynak kullanması gerekli olur yada 2 tane 1.5kw. Ama bence yine 7 slotu birden kullanması mümkün değil çünkü bloğa girek hortumlar engel olur bu seferde. 1er slot atlayıp 4 slotu doldurur anca , diye düşünüyorum.

aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

Mükemmel ötesi gerçekten ancak İntel tabanlı olması beni üzdü AMD Tabanlı olsaydı gerçekten peşine düşülecek bir anakart

Fan boy değilim hiçbir markanında olmadım ama,hocam amd nin işlemcileri o kartları kaldıracak kadar güçlü değil.
  • bunun mermiler fena ben bile dondum kaldım
  • Çok güzel kart yapmışlar. Tasarıma çok uğraşmışlar ama bence Big Bang Marshal kadar olmamış.
    Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli

Zaten msi dediğinde bir yerlerinde mavi olmalı pcie ve ram slotlarının bir kısmını maviye boyasalar daha iyi olurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bazı arkadaşlar saçma yorumlarda bulunmuş

7 tane slota gerek yok demişler

bir kere bu parası olanlar için yapılmış bir anakart, yani muhtemel bu anakartı satın alan kişi:

2 tane 590 yada 6990 takacak ki 4 slot yer kapladı bile, pci ssd takacak bir slot daha, geri kalanını birden fazla ses kartı takabilir (ki ben yapıyorum) mesela oyun için özel ses kartını kullanır, müzik dinleyeceği zaman diğer ses kartını kullanır

yada birden fazla ssd takar

İşte biz buna halk arasında teknolojinin b.kunu çıkarmak diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrimdoga

quote:

Mükemmel ötesi gerçekten ancak İntel tabanlı olması beni üzdü AMD Tabanlı olsaydı gerçekten peşine düşülecek bir anakart

Fan boy değilim hiçbir markanında olmadım ama,hocam amd nin işlemcileri o kartları kaldıracak kadar güçlü değil.

!!??

yazınızı okuduğum zaman aklımda şiddetli fren yaparak kaza yapan araba sesi ve ardından kadın çığlığı yankılandı

bende hep soruyordum kendime; acaba bu intelciler amd hakkında daha ne yumurtlayacak diye!

demek gelişmiş anakartı bile kaldırmayacak kadar kötü işlemci!

bunuda gördük

demekki neymiş insanoğlunun hayalgücünü hafife almayacakmışız

son olarak:

eğer dediğiniz gibi intelci değilseniz, o zaman size intelcilerin palavralarına bu kadar kanmayın derim! ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Yinemi şarjör soğutucu...

Gene mi Bamya!!??
  • quote:

Orijinalden alıntı: orçotüsi5

quote:

quote:

!!??

yazınızı okuduğum zaman aklımda şiddetli fren yaparak kaza yapan araba sesi ve ardından kadın çığlığı yankılandı

bende hep soruyordum kendime; acaba bu intelciler amd hakkında daha ne yumurtlayacak diye!

bunuda gördük

son olarak:

eğer dediğiniz gibi intelci değilseniz, o zaman size intelcilerin palavralarına bu kadar kanmayın derim! ;)

Ekran kartlarını kastetmiştim hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

!!??

bunuda gördük

son olarak:

hııııı!!

o zaman çok fark etti!?

dediğiniz işlemci için mantıksız ama ekran kartı için mantıklı yani!?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Yinemi şarjör soğutucu...

Gene mi Bamya!!??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

!!??

bunuda gördük

son olarak:

hııııı!!

o zaman çok fark etti!?

Hocam şöyle düşünün;2 adet gtx 590 yada 3 adet gtx 580'i amd 1090t mi daha iyi kaldırır yoksa i7 2600k yada i7 995x mi ? Bir de bu tarafından bak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

!!??

bunuda gördük

son olarak:

hııııı!!

o zaman çok fark etti!?

Hocam şöyle düşünün;2 adet gtx 590 yada 3 adet gtx 580'i amd 1090t mi daha iyi kaldırır yoksa i7 2600k yada i7 995x mi ? Bir de bu tarafından bak.

!!??

dostum ikidir farklıymış gibi yazıyorsun ama aynı şeyi yazıyorsunuz

önce bilgisayarı bir öğrenip öyle bir bu konularda yazsanız daha iyi edersiniz

çünkü bahsettiğiniz donanım kendi işlemcisi olan bir donanım

harddisk gibi işlemciye yük olan bir donanım değil (ki çift işlemcili olan hardiskler bile var)

bırak intel amd`yi, via nano işlemci hatta ilk versiyon intel atom işlemci bile olsa bu konuda bir sorun yaşamaz

siz ilk önce amd hakkında ileri geri yazacağınıza amd işlemci kullanın ne olduğunu öğrenin ondan sonra buraya gelir yazarsınız

ben chrome tarayıcıda yamulup kalan intel işlemcide gördüm [(intel d çift çekirdek 3 ghz) (ki ev bilgisayarı) ayrıca core 7`yide kullanıp ne olduğunu gördük]

internet kafelerde intel işlemcilerinki hergün formatlandığı yada sistem bakımı yapıldığı halde, amd işlemcili olanın senelerdir hiç formatlanmadan kullanıldığı (üstelik windows xp) ve son derece kalabalık internet kafede kullanılmasına rağmen (bu internet kafede 150 bilgisayar var hepside amd) vede acınası bir sistemle kullanıldığı halde canavar gibi çalışıp, 3 ghzlik intel işlemcinin performansını geçen amd işlemcide gördüm (amd athlon 64 2.0 ghz casper bilgisayar)

youtube`ta bir araştır orada yığınla video var bak bakayım amd çift 590 ekran kartını kaldırıyormuymuş kaldırmıyormuymuş

öyle sizin gibi kafadan atmasyon senaryolarla başka markaları bilip bilmeden çamur atmaya çalışmıyoruz

siz intelcilerin hep yaptığı bu, böyle aslı astarı olmayan çamur at izi kalsın yazıları yazıyorsunuz [(malesef bilgisayarı bilmeyenler bu iftiralara kanıyor) zaten amaçta bu]

bizler öyle olmadığını açıklama çalıştığımızda ise, bu sefer bizlere amd fanlığı yapmayın diyerekten susturmaya çalışarak planlı projeli taciz taktiklerinizi yürütüyorsunuz

peki bu ne için?

zaten piyasanın %80`nine sahip olan intel daha çok satsın diye

bugün amd sayesinde; normalde 1200 dolara satılan core 7 işlemciyi şimdi 2700k`yı 300 dolara satın alabiliyorsunuz dile kolay 4`te biri fiyata

sizede faydası var işte, ne istiyorsunuz bu amd`den?

sırf millet markaya bakarak anakartta asus`u seçtiğinden dolayı abit iflas etti (bilgisayar donanımından gerçekten iyi anlayanlar abit firmasının nasıl büyük bir kayıp olduğunu bilir)
    ,
    bana hiç boşuna ben intel fan değilim diye yazmayın, size intelcilere bu kadar kanma diyorum, siz hala amd hakkında saçma sapan kesin hüküm veren yazı yazmakta ısrar ediyorsunuz

amd sayesinde 4`te bir fiyatına satın alabildiğiniz intelinizle size iyi şanslar diliyorum

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orçotüsi5 -- 10 Kasım 2011; 16:12:11 >

• cephanelik gibi görünüyor gerçekten güzel oolmuş.
  • bilgisayar parçasından başka her şeye benzetilecek potansiyeli var
  • quote:

Sesli güldüm

Ekran kartının işlemci ile ne alakası var ekran kartı işlemci bir yük teşkil etmez kendine ait işlemcisi vardır.

İstersen GTX590 SLI veya HD6990 CFX ile Sempron veya Pentium işlemci kullan kaldırma kaldırmama gibi bi durum söz konusu bile değil.

Hee anlatmak istediğin şey bir sistem kombinasyonda eşit ekran kartları kullanıp 1090T ile 2600K yı kıyaslıyorsan bunu açıklaması farklı şekilde yapılır 3DMark Vantage veya Cinemax Vantage gibi yazılımlar kullanırsın ve puanına bakarsın.

Eğer genel kullanımdan söz ediyorsan mesela Oyunlar konusunda hemen hemen ikisinde de aynı FPS yi alırsın. Hatta bazı oyunlarda 1090T ile daha yüksek FPS yakalaman olası.

Intel işlemcilerin benim için en büyük artısı Video kod çözme hızı ve renderlar onun dışında bahsettiğin iki işlemcide gayet performanslı işlemciler.

Klasik yurdum insanı işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim eğlenceli yanımız bu olsa gerek

Intel'de AMD'de PC dünyasının olmassa olmazlarıdır bunu unutmayalım.

• Arkadaşlar hepiniz yanlış anlamışsınız ben ekran kartının işlemcisini söylemedim ki ? İşlemci darboğaz yapar demek istiyorum ama sanki duvara konuşuyorum.Neyse konuyu kapatalım iyi günler.
  • quote:

Arkadaşlar hepiniz yanlış anlamışsınız ben ekran kartının işlemcisini söylemedim ki ? İşlemci darboğaz yapar demek istiyorum ama sanki duvara konuşuyorum.Neyse konuyu kapatalım iyi günler.

Benim çok sevgili, amd düşmanı olmadığı halde nedense; amd hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak, hakkında verip veriştirmeye pek meraklı arkadaşım! :)

benden size tavsiye; bu konular hakkında yazmadan önce bilgisayar donanımını ayrıntısı ile bir öğrenin, çünkü yazılarınızdan bu konuda hiçbir bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor ve ekran kartı işlemciye hiçbir şekilde yük olmaz yada hiçbir şekilde yük bindirmez!

590 i7 ve 590 atom işlemci donanımı karşılaştırmasında, oyunlar ve ekran kartını kullanan programlarda performansta atom işlemci i7 işlemcinin gerisinde kalır ama bu sizin belirttiğiniz gibi dar boğaz oluşturma saçmalığı gibi bir sebepten ötürü değil!

bilgisayar oyunları ve bahsi geçen programlar ekran kartını kullandığı kadar işlemciyide kullanır ve i7 karşısında daha az hasaplama gücü olan atom işlemci, haliyle bu işlemlerde i7 işlemcinin gerisinde kalacaktır!

ayrıca gelmişsiniz yok aslında ben bunu demek istedim de siz beni anlamadınız sanki duvara konuşuyorum diye birşeyler karalamışsınız

Pardon ilk yazınız neydi?: amd işlemci bu anakartı kaldıracak kadar güçlü değil gibi enteresan bir yazıydı:

quote:

amd nin işlemcileri o kartları kaldıracak kadar güçlü değil.

sonra ben siz ne saçmalıyorsunuz dediğimde hop birden anakart ekran kartı oluverdi:

quote:

ayrıca:

quote:

sonra biz; ne diyorsun ekran kartı işlemciye yük olmaz ki dediğimizde ise bu sefer ekran kartı hop işlemci oluverdi:

quote:

ben ekran kartının işlemcisini söylemedim ki ? İşlemci darboğaz yapar demek istiyorum

kesinlikle amd düşmanlığı yapmaya çalışmayan arkadaşımız, anakart derken ekran kartından bahsediyormuş gibiyse de aslında işlemciden bahsediyormuş!!??

kendisi sürekli, daldan dala atlıyor önce anakart sonra ekran kartı sonra da işlemciye atlıyor kendisi böyle yazılar yazdıktan sonra da bize; bizlerin yazdıklarını anlamadığımızı, sanki duvara karşı konuştuğunu yazabilme cesaretini kendinde bulabiliyor!!??

Bakalım arkadaşın şimdiki açıklamasında sıra hangi donanıma gelecek?

Geriye kala kala; klavye, mouse, monitör kaldı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orçotüsi5 -- 12 Kasım 2011; 11:41:03 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.