Şimdi Ara

Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli

Anakart üreticileri arasındaki rekabet, Intel'in yeni nesil LGA2011 platformu ile daha da artacak gibi görünüyor. Asus ve Gigabyte'tan sonra MSI da merakla beklenen yeni amiral gemisini gösterdi ve şirketin en güçlü anakart modeli olarak gösterilen Bing Bang XPower II gün ışığına çıktı. 15 Kasım'da yapılması beklenen LGA2011 lansmanıyla birlikte tanıtılması beklenen yeni anakart, tasarım detayları ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekecek gibi görünüyor.

MSI Bing Bang XPower II'nin en dikkat çekici yani X79 çipseti için geliştirilen soğutucu tasarımı. Aslında tasarım itibariyle MSI'ın doğrudan doğruya Gigabyte'ı hedef aldığı söylenebilir. Bilindiği üzere Gigabyte, G1 serisi oyun ve performans odaklı anakartlarında silah tasarımlı soğutucuya yer veriyordu. MSI ise biraz daha farklı bir anlayış gütmüş ve tüfek mermileri şeklinde tasarladığı soğutucusu ile adeta Gigabyte'a mesaj yollamış. XL-ATX formunda olan yani geleneksel anakart tasarımlarına göre daha iri boyutlarda olan anakart, Intel'in LGA2011 platformu kapsamında X79 çipseti ile geliyor ve Sandy Bridge-E kod adlı Core i7-3000 serisi işlemcilere destek sunuyor.

Üzerinde 8 adet DIMM slotu bulunan ve 64GB'a kadar 2400MHz seviyesinde dört kanal DDR3 bellek desteği sunan anakart, 7 adet PCIe x16 slotu ile geliyor. Core i7-3000 serisi işlemciler 32 adet PCIe 3.0 hattı sağlarken, ekstra PCIe hattı için MSI'ın özel bir kontrol yongası kullanmış olabileceği üzerinde duruluyor zira şu an için PCIe slotlarının nasıl konfigüre edildiği tam olarak netlik kazanmış değil. Tamamı siyah tasarımı ile dikkat çeken ve MSI'ın yeni nesil teknolojilerini üzerinde barındıran Big Bang Xpower II, yüksek kaliteli ve uzun ömürlü komponentlere de ev sahipliği yapıyor. Toplamda 6 adet SATA-III portu ile gelen - bunların ikisini X79 çipseti diğerlerini ise üçüncü parti kontrolcüler yönetiyor - anakart üzerinde ayrıca dört adet SATA-II portu da bulunuyor. Herhangi bir eSATA portuna yer verilen anakarta 8 x USB 3.0 portu eşlik ediyor.

Merak edenler için MSI Big Bang Xpower II'deki tüm USB 3.0 portlarının Renesasa (NEC) üretimi kontrolcüler tarafından yönetildiğini not düşelim çünkü henüz Intel tarafında doğal USB 3.0 desteği sunulmuyor ve resmi yol haritasına göre bu destek ilk defa Ivy Bridge platformu ile gelecek. Yüksek sinyal gürültü oranına sahip ses yongasının eşlik ettiği anakartın bu noktada hangi çözümü kullandığı tam bilinmese de tahminler Realtek'in ALC889 çipinden yana. 8+2 kanal ses desteği sunan anakarta aynı zamanda daha iyi ses deneyimi için Creative'in X-Fi MB2 yazılımı eşlik ediyor. Üzerinde iki adet Gigabit Ethernet portu bulunan anakartta, her iki port ta Intel üretimi kontrolcüler ile yönetilirken, bunlardan biri doğrudan çipsetin GbE hattına bağlı 8257x serisi kompakt çip ile kontrol edilirken, diğer ise tamamiyle bağımsız PCIe GbE kontrolcü ile çalışıyor. Her iki Gigabit Ethernet portu da Intel'in ProNetwork yazılımıyla kullanılabiliyor. 

MSI Big Bang XPower II'nin performans odaklı özelliklerine döndüğümüzde ise 24 fazlı VRM tasarımı ile desteklendiğini ve MOSFET sürücüler ile birlikte katı boğumlar ve High-C POSCAP kapasitörlerin kullanıldığını görüyoruz.  Bellekler için 4-fazlı güç tasarımına yer verilen anakart üzerinde 24-pin ATX ve iki adet 8-pin EPS konnektörlerine ek olarak PCIe slot güç dağılımını stabilize etmesi açısından opsiyonel 6-pin PCIe güç konnektörü de bulunuyor. Faz yük durumunu gösteren LED'ler ile donatılan anakart üzerinde profesyonel hız aşırtmacılar için donanımsal voltaj okuma noktalarına da yer veriliyor. Military Class III teknolojisini esas alan anakart OC Genie özelliği ve güç-clear cmos yönetimi için fiziksel butonlarla geliyor. LGA2011 platformuyla eş zamanlı lanse edilecek MSI Bing Bang XPower II'nin fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 

Anakart üreticileri arasındaki gerilim artıyor; İşte MSI'ın Big Bang XPower II modeli

• Yinemi şarjör soğutucu...
  • işte şimdi tam ''military class'' olmuş.
  • hadi anakartı aldık da o ram slotları hangi parayla dolacak
  • 7 PCI-E slotu gereksiz fazla değilmi yoksa benmi öyle düşünüyorum. Bu arada oldum olası şarjör şeklindeki soğutuculara bayılıyorum neden onuda bilmiyorum :D Sade tasarımı benim hoşuma gitti açıkçası tabi görüntüden önemlisi stabilite bunun hakkını verirse MSI alır yürür ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronFist_InFlames -- 7 Kasım 2011; 20:31:48 >
  • Sipariş Verdim Geliyor..:P Simsiyah bi anakart çok güzel olurdu üstünde şarjör olmasaydı renk kombinasyonu oluştursalar daha şık duracak
  • msi yapmış yapacanı işte bu teknoloji
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boya kalemine benziyor soğutucu şaka maka çok güzel kart ama hep derim evga yapar millet bakar
  • Öncelikle Anakartın adı Military Class III , sonrada 7 tane Pcı slotunun herhangi bir gerli yok. 4 Tane koysa araya 2 tane Pcı bitanede 1X koysa çok daha güzel olur. Tek slot sogutmalı güçlü ekran kartı yok bu kadar slot gereksiz gösteriş. Rekor kırmak isteyenler yada 3Dmark oynayanlar için güzel anakart , sayılı çıkacak zaten
  • bu anakartsa benimki anakart değil anakartıuma 160 lira verdim diye üzülüyordum daha neler varmış neler arkadşalar gelmeyi bu para tuzaklara.Lga 775 kullanıyorum çokda memnunum param varsa diyorsan amenna
  • Adi ustunde amiral gemisi, bu kadar abartili olmasi cok normal. Haber icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok parça alıp para harcayabilelim diye ram ve pci slotları aldı başını gitti. İnsanları keklemek değil mi adı hepsi dolu olsa o solotlaın elimize ne geçecek acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Öncelikle Anakartın adı Military Class III , sonrada 7 tane Pcı slotunun herhangi bir gerli yok. 4 Tane koysa araya 2 tane Pcı bitanede 1X koysa çok daha güzel olur. Tek slot sogutmalı güçlü ekran kartı yok bu kadar slot gereksiz gösteriş. Rekor kırmak isteyenler yada 3Dmark oynayanlar için güzel anakart , sayılı çıkacak zaten

hocam su soğutma blokları tek slot

• Şimdi çok bilmiş gibi konuşacağım belki dediklerim yanlış ta olabilir ama ramlerin işlemciye çok yakın konumladırılması performansı kötü etkilemez mi?İşlemci zaten çok sıcak bu sıcaklıktan ramin etkilenmemesi için biraz daha uzakta ram slotu bırakılıp rame ayrıca soğutucu takılması daha mantıklı gibi.Yanlış mıyım?
  • kara mamba gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan
    hocam su soğutma blokları tek slot

Sende haklısın bu anakartı alan adam rekor kıracak hava sogutma kullanacak değilya. 7 tane GTX580 taksa 3tabe 1kw lık kaynak kullanması gerekli olur yada 2 tane 1.5kw. Ama bence yine 7 slotu birden kullanması mümkün değil çünkü bloğa girek hortumlar engel olur bu seferde. 1er slot atlayıp 4 slotu doldurur anca , diye düşünüyorum.

• Mükemmel ötesi gerçekten ancak İntel tabanlı olması beni üzdü AMD Tabanlı olsaydı gerçekten peşine düşülecek bir anakart
  • Faz sayisi fazla olunca daha mi iyi oc oluyor ?
  • Tasarım ve özellikler mükemmel şaşırmadım Msi'ın klasınada bu yakışırdı.

Amaaa çoookkk param olsada en iyisini alayım desem şöyle bi baksam bu kartı almamki!

Pci ex 1x veya Pci ses kartı takçam belki YOK!

Yok yaaa beni engelleyen bi kartı neden alayım! Verdiğim sadece bir örnek onuda belirteyim.

Ben asla almazdım bu ve bunun gibi kartları
  • Mermiler güzelde abi o kadar kovana o kadar baruta o çekirdek nedir öyle ...
    İşin şakası bir yana MSI çok sağlam anakartlar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoCHaS -- 7 Kasım 2011; 22:09:48 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.