Şimdi Ara

Anakart üzerindeki dahili ses kartı hakkında? (Creative® Sound Core3D™)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Almayı düşündüğüm anakartta dahili olarak başlıktaki ses kartı bulunuyor ancak benim sormak istediğim şu,bu dahili ses kartı sadece iş yükünü işlemciden almak için mi kullanılıyor yoksa sesi daha net,daha berrak yapma gibi bir özelliğide var mı?Birde şu anda kullandığım sistemdeki anakart zaten HD ses destekliyor ve ses sistemim Logitech Z5500.Uzun lafın kısası bu dahili ses kartının ne gibi faydaları var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 13 Ocak 2015; 12:29:00 >

• Anakartın marka/modeli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superminator

Anakartın marka/modeli nedir?

GIGABYTE X99 GAMING G1 WIFI
  • Cevap sorunuzda mevcut. Hem daha iyi ses, hem de ses yükünü işlemciden alıp (özellikle) oyunlarda daha iyi performans almak.
  • iş yükünü işlemciden almak nedir ki:)
    anakarttaki ses kartını bilemem ama zaten ses kartları çok çok farklı değildirler. ayrıca sesi güzelleştirmezler. sadece kalitelerine göre gelen dijital sesi kayda en yakın şekli ile çıkarırlar. misal şimdi normal bir ses kartı 1438 kbit/s ile örnekler sesi. bu rakkamdan daha yüksek bir veri gelince o rakkama düşürür. ama wave kayıt 2200 küsürlerde bir kayıt oranı sunar-cd kalitesi- bu örneklemeyi de üst düzey kartlar verir.
    peki bu ne demek? alt ve üst frekansların verim oranı. normal bir ses kartı 15 khz üstüne çıkmaz genelde. kastettiklerim ise 16-20 arası bir rakkama çıkar. ne fark eder derseniz tizin ne demek olduğunu anlatır size derim:) oyunlarda bu farkedilmez genelde. o yüzden oyun için tasarlanmış sistemlerde çok bir kart kullanılmaz.
  • creative ses cipli mini atx kart arayışında olduğumdan otomatikman verdiğiniz linki inceledim tabi mini atx değildi üzüldüm ama kartı inceleyenice
    sizin adınıza,
    a- anakart üzerindeki diğer elektronik aksamdan gelen elektromanyetik dalgalardan ve taban(şasi) üzerinden gelen dip gürültülere karşı normal anakartlara göre önlem alınmış olma ihtimali yüksek olduğu izlenimi edindim.
    b- cerativenin meşhur kırpılmış çiplerinden birine sahip olmadığından ton denetimini desteklediğini de düşünüyorum.
    c- işlemci üzerinden bir miktar yük alacağını düşünüyorum ama bu özellik son işletim sistemleri ile gittikçe engelleniyor. bu nedenle oranının çok cüzi olacağı fikrindeyim.
    d- Bu ses kartı için 15khz üzeri çıkmaz yazılmış, ancak ses cipleri-kartları için sorun yaratan 15-20 khz yada daha üzeri frekanslar değil zorluk yaratan ve inmesi zor olan düşük frekanslardır görüşündeyim. Sıradan opamplar dahi megahertz seviyelerinde kullanılabilmektedir, sadece bu ses çipi için değil realtek, adi, via vb. ses cipleri için dahi insan duyma üst sınırı olan 16-20 khz lerde yüksek dB lerde kayıptan söz edilemez görüşündeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcung -- 16 Ocak 2015; 19:26:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orcung

creative ses cipli mini atx kart arayışında olduğumdan otomatikman verdiğiniz linki inceledim tabi mini atx değildi üzüldüm ama kartı inceleyenice
    sizin adınıza,
    a- anakart üzerindeki diğer elektronik aksamdan gelen elektromanyetik dalgalardan ve taban(şasi) üzerinden gelen dip gürültülere karşı normal anakartlara göre önlem alınmış olma ihtimali yüksek olduğu izlenimi edindim.
    b- cerativenin meşhur kırpılmış çiplerinden birine sahip olmadığından ton denetimini desteklediğini de düşünüyorum.
    c- işlemci üzerinden bir miktar yük alacağını düşünüyorum ama bu özellik son işletim sistemleri ile gittikçe engelleniyor. bu nedenle oranının çok cüzi olacağı fikrindeyim.
    d- Bu ses kartı için 15khz üzeri çıkmaz yazılmış, ancak ses cipleri-kartları için sorun yaratan 15-20 khz yada daha üzeri frekanslar değil zorluk yaratan ve inmesi zor olan düşük frekanslardır görüşündeyim. Sıradan opamplar dahi megahertz seviyelerinde kullanılabilmektedir, sadece bu ses çipi için değil realtek, adi, via vb. ses cipleri için dahi insan duyma üst sınırı olan 16-20 khz lerde yüksek dB lerde kayıptan söz edilemez görüşündeyim.

işte o ses kartının işe yaramayacağını gösterecek şeyi söylediniz. 15 jhz üstüne çıkamıyorsa bir numarası olmayacak. zaten realtek hd yi geçtim ac97 bile 15 khz ses verebiliyor.
    üstüne bu ses kartı cins olduğu için eğer anakartın sitesinde driver yoksa yarın bir gün format olayı olunca çok baş ağrıtır.
    eğer yakın özellikte başka bir anakart varsa arkadaşın ona yönelmesini tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar için teşekkürler,bu anakartı almaktan vazgeçtim.Ayrıca bu oyuncu anakartlarında Killer Lan portunun bağlantı hızının düşük olması halinde bir işe yaramadığını da öğrendim.Dolayısıyla benim için gereksiz oluyor.Alacağım model muhtemelen şu olacak;ASUS X99-E WorkStation,hem iş hem oyun için ideal gözüküyor.Bu anakartta ise Realtek ALC1150 bulunuyormuş,şu anki kullandığım anakartta da ALC892 bulunuyor ve ses kontrolcüsü HD olarak geçiyor.Şu ana aldığım seslerden gayet memnunum,ALC1150 üst model olduğuna göre beni üzmeyecektir
  • yani. gecen biri vardi oyun karti almisti formatlaryinca ses kartini bulamami; yerine pci ses karti almis o da ne sadece pci eksperess girisvar. siesinde isepci girisvar yaziyor:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

işte o ses kartının işe yaramayacağını gösterecek şeyi söylediniz. 15 jhz üstüne çıkamıyorsa bir numarası olmayacak.

Arkadaşım monitorunuzu ters mi koydunuz yoksa siz mi baş aşağı duruyorsunuz........

15 khz nin üstüne çıkamıyor demedim. Bırakın bunun gibi geliştirilmiş bir kartı, tüm ses kartları çok düşük dB kaybı ile çıkar dedim.

Bu ses çipi neredeyse kayıpsız olarak alt frekans duyma eşiği altına ineceğinden bas sesleri daha dolgun ve yumuşak alacaksınız.
    üstelik donanımdan ton denetimi desteği ile bunları birkaç dB artırma şansınız olacak.

ses kartının ana karta yerleşimi ve buna bağlı toprak dağıtımı ve izolasyonu ile THD+N niz daha düşük olacak, (Total Harmonic Distortion + Noise= toplam gürültü)

Sürücü yüklemesine gelince evet özel bir kartınız varsa bu işlem tabiki diğerlerine göre daha zor olacak. hele creative kartların sürücü yüklemeleri diğer onboard kartlara göre hakikikaten zor ve meşekktli olabilir. Sürücü yükleme problemi istemiyorsanız alırsınız çok ucuz şu plastik tak çalışsın usb ses kartlarından sürücüleri işletim sistemine entegre olduğundan ve ilave özellikleri olmadığından sürücü derdi falan olmaz takarsınız çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: orcung

quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

işte o ses kartının işe yaramayacağını gösterecek şeyi söylediniz. 15 jhz üstüne çıkamıyorsa bir numarası olmayacak.

Arkadaşım monitorunuzu ters mi koydunuz yoksa siz mi baş aşağı duruyorsunuz........

15 khz nin üstüne çıkamıyor demedim. Bırakın bunun gibi geliştirilmiş bir kartı, tüm ses kartları çok düşük dB kaybı ile çıkar dedim.

Bu ses çipi neredeyse kayıpsız olarak alt frekans duyma eşiği altına ineceğinden bas sesleri daha dolgun ve yumuşak alacaksınız.
    üstelik donanımdan ton denetimi desteği ile bunları birkaç dB artırma şansınız olacak.

ses kartının ana karta yerleşimi ve buna bağlı toprak dağıtımı ve izolasyonu ile THD+N niz daha düşük olacak, (Total Harmonic Distortion + Noise= toplam gürültü)

Sürücü yüklemesine gelince evet özel bir kartınız varsa bu işlem tabiki diğerlerine göre daha zor olacak. hele creative kartların sürücü yüklemeleri diğer onboard kartlara göre hakikikaten zor ve meşekktli olabilir. Sürücü yükleme problemi istemiyorsanız alırsınız çok ucuz şu plastik tak çalışsın usb ses kartlarından sürücüleri işletim sistemine entegre olduğundan ve ilave özellikleri olmadığından sürücü derdi falan olmaz takarsınız çalışır.

d- Bu ses kartı için 15khz üzeri çıkmaz yazılmış, ancak ses cipleri-kartları için sorun yaratan 15-20 khz yada daha üzeri frekanslar değil zorluk yaratan ve inmesi zor olan düşük frekanslardır görüşündeyim. Sıradan opamplar dahi megahertz seviyelerinde kullanılabilmektedir, sadece bu ses çipi için değil realtek, adi, via vb. ses cipleri için dahi insan duyma üst sınırı olan 16-20 khz lerde yüksek dB lerde kayıptan söz edilemez görüşündey
    su cumleyi kurmus birisi ile cok muhatap olmamak lazim aslimda hele kien son attigin monitor espirili mesajdan sonra ama madem bilmiyorsun soyleyelim.
    oncelikle dijital seslerin dusuk frekanslarda zorlanmasi diye bir sey yok. nerden duydun bilmiyorum ama tamamen zirvalik.
    zaten dijital ses, bass tabir edilen dusuk frekanslarin en kolay verildigi ortam olmustur. plakta da bass rahatlikla verilir. ha bunu senin hoparlorun kaldirir mi onu bilemem. ama dusuk frekans icin daha kalin hatt gerekir. misalen kasetcalarlarda ekstra bass istersen saniyede cevirecegi bant hizini arttirirsin, normal bir kasette hizlandirma yaparaan bass daha doygun gibi gelir, hele zaten hizli kaydedilmis bir kasette oldukca doygun ses alinir ama bu durumda 12 sarki alan kaset 3 sarki anca alir. dijital ortamda ise bass, en kolay kaydedilebilen frekanslardir, sorun, 15 khz uzerindecikiyor zaten. misal 128 k bir mp3 kaydi, maksimum 10 khz frekans bandi verir demek. bunun manasi? 250 hz ile 10 khz arasi. daha asagisi da ustu de yok. 320 kbit ile kaydettik? ya da cd yi o boyuta indirdik? 150 hz ile 15 khz. bak simdi 15 khz ne demekmis? peki bir ses karti maksimum ne kadara cikar? 20 khz ye cikabilen bir kart, 500 tl civari idi sanirjm. peki ben neden 15 khz icin degmez dedim? 15 khz 1400kbit/s kusur bir kayit ile alinabilir. yaw benim kiytirik crystal sound bile o kaydi veriyor ki:-) hem uyduruk bir karttan hallice olabilecek bir kart, hem de ozel uretim oldugu icin surucu bulmak iskence olacak. ha bu arada sizin o amfiler 150 hz yi de tanimlayacak donanimda degil. bende 2 cift var o hoparlor 15 senede buldugum bulacagim da sadece onlar:-)
    simdi kimin monitoru tersmis merak ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.