Şimdi Ara

Anakart üzerindeki küçük fan!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar..başlıktan anlaşılacağı üzere MSI K8N PLATINIUM anakartımın üzerindeki max 3 cm çapındaki(işlemci fanının 1/4 kadar fln ancak) fan çok gürültü yapıyor...bu fanın sesini kesmek için ne yapmalıyım?bu fanı iptal etsem sorun yaşarmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BossGB -- 17 Ocak 2006 16:50:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BossGB

merhaba arkadaşlar..başlıktan anlaşılacağı üzere MSI K8N PLATINIUM anakartımın üzerindeki max 3 cm çapındaki(işlemci fanının 1/4 kadar fln ancak) fan çok gürültü yapıyor...bu fanın sesini kesmek için ne yapmalıyım?bu fanı iptal etsem sorun yaşarmıyım?

fanı iptal edersen anakartı yakabılrsın
    en iyisi hızını dusur
    bir fan kontrolcüsü ile
  • anlattiklarina bakilirsa anakartta kuzey koprusu uzerinde bir fan var. iptal etmen bence sorun yaratabilir, ozellikle de fanin altindaki sogutucu(heatsink) kucuk ise...
  • kuzey köprüsümü bilmiyorum ama pille ekran kartının olduğu slotlar arasında..çok aşırı bir ses çıkarıyor..normal olmadığını düşünüyorum..onu durdurunca sıcaklıklarda bir değişme görmüyorum..bu sesi kesmem için ne yapmam lazım??
  • kuzey köprüsü fanıo.uygun bi pasif soğutucuyla değiştire bilirsin sesi kesmek için.ama o/c yapacaksan fanın kalması daha iyi olur.
  • 2-3 yıl overclock düşünmüyorum şu sesi kessm yeter bana..
    şimdi bnm ne yapmam gerekiyor?elimle devirini düşürdüğümde ses kesiliyor.ama yüksek dönüş hızında zzzzz şeklinde yüksek bir ses var..bu fanın soğuttuğu yerin sıcaklık değerlerini nerden görebilirim?değişmeleri gözlemlemek için..lütfen yardımcı olun..
  • Zalman 'ın tamamen fansız kuzey köprüsü soğutucuları var. anakartın ile uyumlu ise onlardan alman problemini çözecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende zalmanın pasif soğutucusundan var bi tane. Boşta duruyo. 10ytl ver sesten kurtul.
    Ama eminsen kuzey köprüsü fanın mı ses çıkarıyor. anakartının resimli linkini at. Eğer öyleyse bu pasif soğutucu derdine derman. Hiç ses çıkarmıyo çok da iyi soğutuyo.
    http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=ZM-NB47J
  • hhm sen ne kadar oldu bu anakrtı alalıl. Yeni bi model mi bu tam bilmyorum. Nf4 chipsetli mi?
    Sanırım güney köprüsüne benziyor. BEndeki kuzey köprüsü soğutucusu sana uygun mu olur mu tam bilmiyorum. Çünkü güney köprüsü ise nf4 chipsetlilerde güney köprüsü çok ısınıyor pasif soğutucu yetmeyebilir ve sonuçta anakartı yakabilirisn.
    Böyle küçük fanlar hep problem çıkarıyor o yüzden ben anakartımı pasif soğutuculu seçmiştim.
    Eğer sana uuygunsa ki tam bilmiyorum sana 10 ytl'ye verebilirim ama tabi iyi araştırmak lazım.
  • 3 ay oldu alalı..K8N NEO4 PLATINIUM yani yeni model kesinlikle..bi şekilde kesmem lazım bu sesi..
  • bana güney köprüsü fanı gibi geldi yanlışım varsa düzeltin.
    Olmadı anakartın ithalatçısını ara durumu anlat. Kuzey köprüsü pasif soğutucusuyla değiştirelebilinir mi de ya da bozuksa değiştirseinler...
  • evet..
  • http://www.tomshw.it/guides/motherboard/20050513/images/msi-k8n-neo4-boardbig.jpg
    bu linkteki fan nereye ait arkadaşlar??
    aşırı sesini nasıl keserim lütfen yardım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.