Şimdi Ara

Anakart Üzerindeki Sata Girişini Çoğaltmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde aşağıdaki MSI anakart var. Kart üzerinde 2 Sata3 4 tane de Sata2 mevcut. Şimdi Kasada iki adet SSD mevcut, bir tanesinde işletim sistemi mevcut, diğerinde ise hızlı çalışması için Visual Studio ve Ps gibi ağır programlar. Bu SSD'ler Sata3'lere bağlı. Bunların dışında iki tane 1 Tb Seagate Hd mevcut bunlarda Sata2 ve son olarak iki tane Dvd Sata2'de.

Şu an için boş yer kalmadı sata girişlerinde 6 tanesi de dolu. İleride başka bir Hd almam durumunda Kasadaki Sata girişlerini çoklamam sanırım mümkün. Ama bu ne tarz artılar ne tarz eksiler getiriyor bunu çok merak ediyorum. Şu an ihtiyacım yok aslında ileride olursa Sata sayısı çoklanabilir ama bunun eksileri ne olacaktır?

Eksisi eğer az performans etkisi yapıyor ise kafamda Sata3 olanların sayısını arttırıp Sata2 de kullandığım 2 tane Hd'yi Sata3'de kullanmayı planlıyorum. Zaten Sata2 ile Sata3 arasında bir performans farkı olacak bir artış olacak eğer bu artış Sata girişlerini arttırmadaki ile birbirini örtecek ise nasılsa Sata sayısını çoğaltmış olurum.

Fikirlerinizi bekliyorum iyi çalışmalar.

http://tr.msi.com/product/mb/P67A-GD80--B3-.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dontone

Merhabalar,

Elimde aşağıdaki MSI anakart var. Kart üzerinde 2 Sata3 4 tane de Sata2 mevcut. Şimdi Kasada iki adet SSD mevcut, bir tanesinde işletim sistemi mevcut, diğerinde ise hızlı çalışması için Visual Studio ve Ps gibi ağır programlar. Bu SSD'ler Sata3'lere bağlı. Bunların dışında iki tane 1 Tb Seagate Hd mevcut bunlarda Sata2 ve son olarak iki tane Dvd Sata2'de.

Şu an için boş yer kalmadı sata girişlerinde 6 tanesi de dolu. İleride başka bir Hd almam durumunda Kasadaki Sata girişlerini çoklamam sanırım mümkün. Ama bu ne tarz artılar ne tarz eksiler getiriyor bunu çok merak ediyorum. Şu an ihtiyacım yok aslında ileride olursa Sata sayısı çoklanabilir ama bunun eksileri ne olacaktır?

Eksisi eğer az performans etkisi yapıyor ise kafamda Sata3 olanların sayısını arttırıp Sata2 de kullandığım 2 tane Hd'yi Sata3'de kullanmayı planlıyorum. Zaten Sata2 ile Sata3 arasında bir performans farkı olacak bir artış olacak eğer bu artış Sata girişlerini arttırmadaki ile birbirini örtecek ise nasılsa Sata sayısını çoğaltmış olurum.

Fikirlerinizi bekliyorum iyi çalışmalar.

http://tr.msi.com/product/mb/P67A-GD80--B3-.html

HDD ler için sata2 ile sata3 arasında performans farkı olmuyor

sata sayısını Asus U3S6 pci x4 kart ile çoğaltabilirsin. fiyatı uygun ve kasa içine 2 sata3 çıkışı ile birlikte kasa arkasına da 2 usb3 çıkış veriyor.

fakat bununla sata3 ssd kullanamazsın çünkü marwell çipsetten dolayı 400mb/s üzeri hızı desteklemiyor. sata2 ssd ve sata2/3 hdd kullanabilirsin rahatlıkla.

eksi yönü ise anakartının sayfasında SLOTS kısmında yazıyor
    pci kaça bişe takarsan o özellik kullanılamaz, şunu takarsan bu özellik kaybolur vs vs...

http://tr.msi.com/product/mb/P67A-GD80--B3-.html#/?div=Detail

• MaDMaxiBo ilgin için öncelikle teşekkürler,

Sıkıntı yok gibi o zaman Sata3'ler de Ssd kullanır gerektiğinde de Sata2'leri çoğaltırım ama rica etsem son kısmını biraz açıklayabilir misin? Özelliklerin kaybolması falan :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.