Şimdi Ara

anakart ve ekran kartıma wd-40 sıktım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar temizlemek için anakartıma ve ekran kartıma wd-40 püskürttüm heryerine 1 saati geçti ama hala kurumadı yani yağlı
    wd40 da yağ vardı sanırım yağda bildiğim kadarıyla kurumaz heralde ne yapmam gerekiyor sabaha kadar beklesin mi ? yoksa tinerle tekrar mı geçim üstünde yağlı yağlı sorun yapar mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakart ve Ekran Kartına WD-40 Sıkmak: Bir Hata

WD-40, evlerde ve atölyelerde yaygın olarak kullanılan bir yağlayıcı ve pas çözücüdür. Ancak, elektronik cihazlarda kullanılması kesinlikle tavsiye edilmez, özellikle de anakart ve ekran kartı gibi hassas bileşenlerde.

WD-40, elektrik iletken değildir ve elektronik bileşenlere zarar verebilecek yağlı bir kalıntı bırakır. Bu kalıntı, kısa devrelere, hasara ve hatta cihazın arızalanmasına neden olabilir.

WD-40'ın elektronikte kullanılmasıyla ilgili yanlış inanışlara kapılmamalısın. Anakart veya ekran kartını temizlemek için kullanılması tavsiye edilmez. Bunun yerine, bu bileşenleri temizlemek için özel olarak tasarlanmış elektrik temizleyicileri veya izopropil alkol kullanmalısın.

Elektronik cihazlarına zarar vermemek için WD-40'ı elektronik bileşenlerden uzak tutmalısın. Anakart veya ekran kartında sorun yaşarsan, bir profesyonele danışmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elekrik iletkenliği yoksa çalışmada bir sorun olmaz, ısınınca biraz kokabilir belki. Normal yağ elektrik iletmez ama içinde başka imyasallar varsa bilemem.

Kolay gelsin.
  • benim patron almıştı ama hiç kullandığını görmedim (pc teknik servis)
  • WD-40 yağdır ıslaklığı geçmez temizlemen çok zor olacaktır.
    Anakart küveti varsa içine contack cleaner ile doldur ve iyice temizle.
    Bahsettiğim sıvı tüpde oluyor genelde ama şişe ilede satılıyor. Basınçlı tüpde ise mavi renklidir genelde.
    Contack cleaner ile temizlemen gerekirdi :( Wd 40 iletken mi bilmiyorum elektriğe takıp riske atmaya değmez.

Contack clenaer ile uzun uğraşlı bi temizlik yapmn lazım ama anakart tam anlamıyla temizlenemez sanırım her chipin lehimlerin arasına girmiştir o
    üzücü ama çöp olabilir kart dua edelimde iletken olmasın yağ
  • anakartı elektriğe bağlamadan önce bence bi çay tabağına wd 40 sık yarım cm kadar olsun. Avometre ile bi bak iletken mi diye.
  • arkadaşlar wd-40 iletken mi değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 21 Mart 2011; 8:38:26 >
  • Avometre ile denedim iletmiyor. Ama hassas devreleri ilertir gibime geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tmm teşekkürler çalıştırıcam sonuç yazıcam
  • Hadi bakalım hayırlısı :)
  • WD40 iletken degildir.
  • yok ya wd-40 dan bişey yok ama gene çalıştıramadım melet i her neyse zaten arkadaş duman çıktı demişti sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.