Şimdi Ara

Anakart ve Ram Konusunda Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle nereye yazıcagımı bilemedim . Eger yalnıs yere yazdıysam kusura bakmayın .
    Anakartım Gıgabyte GA-G41M- Combo rev 2.0 Anakartımda Ddr 3 1333 O.c Ram slotu var ve ramimde arza oldugu icin yeni bi ram alıcam fakat bilgisayarı yavas yavas yeniledigimden dolayı yuksek hızda ram dusunuyorum tekrar ram masrafı etmemek icin Acaaba 1333 Ram destegı olan slota 1600 veya daha ustu bi ram takılabılırmi etkisi nası olur olumlumu olumsuz mu yardımcı olurmusunuz ve sımdıden yardım ettıgınız için teşekkür ederim .

• SponT4ne S kullanıcısına yanıt
    Anakartınızın teknik özelliklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3505#ov

Anakartınızda 2 adet ram slotu mevcut olup maksimum 8 GB 'a kadar DDR3 1333(O.C.)/1066/800 MHz ram takıp kullanabilirsiniz.

Buna göre anakartınızda DDR3 1333 MHz rami ancak OverClock işlemi yapılması durumunda sağlıklı ve stabil bir şekilde kullanabilirsiniz.

DDR3 1600Mhz ve üzeri ram takmanız durumunda sisteminiz çalışır ancak kısa süre içerisinde donma, kilitlenme veya reset durumları meydana gelebilir. Bu yüzden anakartınızın desteklediği ram modeli ve frekans hızlarında ram takıp kullanmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiky2122003 -- 27 Ekim 2014; 13:14:02 >

• takabilirsin istersen 2400 mhz ram tak anakart neyi destekliyorsa onda çalışır.
    dikkat etmen gereken tek şen anakartın slot başı 4 gb ram destekliyor sen 8 gb lik tek modil alırsan çalışmaz
  • Öncelikler iki tane RAM kullanıyorsan biri yüksek hızda biri düşük hızda işe yaramaz düşük hızda olana göre çalışacaktı ikiside. Mesela biri 1333 diğeri 1600 olursa ikiside 1333 mHZ de çalışır. Bi de işlemcinin desteklediği mHz de bi ram amalısın onlara dikkat et.
  • İntel core 2 duo E7500 2.93 İşlemci var yanı 2 ay sonra falan anakart ıslemcı degıstırmeyı dusunuyorum . Acaba suan bu işlemciye uygun nası bi ram alabılırım 1333 ilerde ıslemcı ıle anakart degıstırdımmı sıkıntı olucak yenısını almam gerekcıek yavas kalıcak.
  • SponT4ne S kullanıcısına yanıt
    Ram(ler)i anakartın destekleyip desteklememe durumuna göre almanız gerekir yani anakartınız hangi ram modeli ve frekans hızlarını destekliyorsa, ram seçimini buna göre yapmanız gerekir.

DDR3 ram modelleri günümüz anakartlarında da kullanıldığı için DDR3 1333 Mhz rami, ileride almayı düşündüğünüz anakartta da kullanabileceğinizi düşünüyorum.
  • Kullanabilir ama sonucta 2400 mhz lik bi rame gore yavas kalmicakmi bu durumda tekrar ram alma gibi durum soz konusu olucak tam olarak anakartımın hangi rami destekledigini bulamadım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer anakarı ve işlemciyi de değiştireceksen RAM i de o zaman işlemcine göre al derim
  • dostum zaten anakartın desteklediği ram mhz si işlemciyle endekslidir.sen ileride anakartı ve işlemciyi değiştireceğin için şimdi alacağın ram modelini ileride alacağın işlemci ve anakarta uyacak şekilde almalısın
  • Peki bu bilgisayar res atma falan gibi bi durum olabilir mi calısmama gibi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SponT4ne

Peki bu bilgisayar res atma falan gibi bi durum olabilir mi calısmama gibi .

hayır olmaz ram anakarta uyum sağlacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.