Şimdi Ara

Anakarta ram tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gıgabyte g41m-Combo anakartım var şuan için 800mhz 2 tane 2gb ramlerim mevcut dd2 , yeni alıcağım ramler ise ;

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888

2*4gb 8gb ramler 1333mhz benim anakartın desteklediği oc ile 1333mhz dd3 ile sizce bu ramleri aldığımda tam performans kullanabilirmiyim 1333mhz olarak ?

• Şu an kullandığın ramlerden daha performanslı olmaz lga 775'te ddr3 kontrolcüsü olmadığı için yani performanslı veya daha hızlı sanma kullandığın ramlerden bu ramleri bu platformda... Şu an 2gb ramin mi var 2x2gb mı tam anlayamadım. Eğer 4gb ise normal bir kullanıcı için yeterlidir macera aramanıza gerek yok...

Değilse 8gb ram pc yi daha da rahatlatır. Ancak anakartınız eski ve yeni nesil 4gb'lık modüllere uyumsuzluk gösterebilir.
  • Ben tam anlıyamadım şuan toplamda 4gb ram mevcut 400mhz sanırım 2 2 eğer dd3 slotu varsa ve en son 1333mhz destekliyorsa sorun çıkıcağını düşünmemiştim performans artışı eğer hiç olmıcaksa almaya gerek fakat çok azda olsa bir performans artışı olucaksa alıcağım benim anlamadım nokta şuan kullandığım ramler ile yeni alıcağım ramler arasında baya bir fark var performans artışının olmamasının sebebi nedir?
  • Hiç elleme. Hele G41m chipset ile...
  • Bir kaç araştırma yaptım ;

DDR3 1333(O.C.)/1066/800 MHz
    2 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
    Çift kanal bellek mimarisi
    2 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
    DDR2 1066*/800/667MHz bellek desteği

kartın bellek özellikleri ayrıca sitede uyumlu olarak 4gb denenmiş markasi kingston.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSoNoWa

Ben tam anlıyamadım şuan toplamda 4gb ram mevcut 400mhz sanırım 2 2 eğer dd3 slotu varsa ve en son 1333mhz destekliyorsa sorun çıkıcağını düşünmemiştim performans artışı eğer hiç olmıcaksa almaya gerek fakat çok azda olsa bir performans artışı olucaksa alıcağım benim anlamadım nokta şuan kullandığım ramler ile yeni alıcağım ramler arasında baya bir fark var performans artışının olmamasının sebebi nedir?

Üstte de belirttiğim gibi sizin platformda ddr3 bellek kontrolcüsü yok ve sadece daha fazla bant genişliği sağlarsınız işlemcinize. Mevcut ramlerinizle siz zaten işlemcinize yeteri kadar veya daha bile fazla bant genişliği sunuyorsunuz. Daha da artırmanın bir anlamı yok çünkü ramleriniz 4gb 800mhz işlemcinize bir darboğaz oluşturmuyor.

4gb 800mhz varsa şu an ram almanıza lüzum yok. Eğer render alan veya yüksek bellek kapasitesi isteyen grafik programlarıyla da uğraşmıyorsanız 8gb ram'e de gerek yok pek.
    Yok ben şimdi almak istiyorum ileride de kullanırım derseniz içinizde kalmasın alın, merakınızı giderin siz bilirsiniz. Benim tavsiyem sistemi yenilerken yeni bellek almanız yönünde olur.

• Anladım peki ben dediğim ramleri alırsam uyumluluk açısından sorun yaşarmıyım şuan render yapan program kullanıyorum edıus o yüzden büyük olasılıkla alıcam fakat uyumlu olurmu olmazmı onu anlıyamadım? teknik olarak herhangi bir uyumluluk problemi gözükmüyor sistemi yenileme vakti geldi fakat ben en kötü 1 sene daha idare etmesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemime İşlemci Tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.