Şimdi Ara

Anakartım hangi işlemcileri destekler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MSI G41M-P33 Combo anakartım var ve şuan inteL PenTium E5200 işlemcisini kullanıyorum, mağlum işlemcim çok eski ve yeni oyunlar için yeterli değil bunun için ucuz yollu bi işlemci bakıyorum ama hangilerini desteklediğini bilmiyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

http://www.exa.com.tr/images/product/3_ANAINT0775MSI065_3.jpg

• En son Core 2 Quad destekliyormus kendi sitesinde yaziyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende baktım siteye öyle yazıyor da anlamadım :) yani bi işlemci adı söylerseniz daha iyi yardımcı olursunuz :)
  • Hocam bu saatten sonra Core 2 Quad alinmaz cok eskidi size tavsiyem uygun bir anakart ve daha yeni bir islemci almaniz. İ5 lere bakabilirsiniz fiyat performans orani iyidir.

• Lga 775 tum islemcileri destekler quad bakin model butceyle alakali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütun işlemcileri destekler mi? Butce islemcilere gore 200-400 arasinda olabilir

• Dreamgod anakartim zaten yeni değiştirme imkanim yok onu simdi bu yüzden islemci değiştirmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_dream41

Arkadaşlar MSI G41M-P33 Combo anakartım var ve şuan inteL PenTium E5200 işlemcisini kullanıyorum, mağlum işlemcim çok eski ve yeni oyunlar için yeterli değil bunun için ucuz yollu bi işlemci bakıyorum ama hangilerini desteklediğini bilmiyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

http://www.exa.com.tr/images/product/3_ANAINT0775MSI065_3.jpg

• Supports Intel® Core 2 Quad/Core 2 Duo based processors in LGA775 package.
    • Supports Intel® Yorkfield, Wolfdale in the LGA775 package.
    • Supports Intel® next generation 45nm multi-core processors
    • Supports FSB 1333/1066/800 MHz.

• blue_dream41 B kullanıcısına yanıt
    Hocam Lga 775 olan tum islemcileri destekliyor yani alabileceginiz en iyi islemci Core 2 Quad olur. Ben biraz baktim ama sifirini bulamadim internette artik uretilmiyodur buyuk ihtimalle.

• http://www.msi.com/support/mb/G41M-P33-Combo.html#support-cpu
    O anakart ile sadece bu listedeki işlemcileri kullanabilirsin.
  • Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için arkadaşlar..

İstediğim liste buydu teşekkürler @TRegular :)

@DreamGod Şuan işlemci hızım 2.50 GHZ 3.00 GHZ mi daha iyi 2 GHZ mi ?
  • Bir sorumda şu olacak bu işlemci benim anakarta uygun olan en yüksek işlemci mi ?

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/core-2-quad-q9550-2-83-12-1333-islemci-sorunsuz-181134183
  • @serkanerşen @TRegular'ın verdiği listede sizin al dediğiniz işlemci mevcut değil XEON E5450 :S
  • blue_dream41 B kullanıcısına yanıt
    yazmıyor olması bizim yalan söylediğimiz anlamına mı geliyor
  • anakartına alınabilecek quad serisi işlemcileri forumun ikinci el kısmından rahatlıkla bulabilirsin...

burada tek sıkıntı q9000 serisine ait işlemciler az bulunduğundan ve lga775 serisinin en güçlü işlemcileri olduğundan uyanık satıcılar 250-300 lira istiyorlar...

ideal olan 100 liraya q6600 almaktır.Anakartın müsait olsa overclock ile 2.4 ghz den 3 ghz ye rahatça çıkartılırdı ama anakartın alt seviye...

öte yandan bu anakarta uygun olan tüm işlemciler için 4gb ram yeterlidir.Ne az olsun ne de fazla.Eksiğin varsa takviye yap...

son olarakta güç kaynağının durumuna göre de bu işlemciler için üst limiti oluşturacak bir de ekran kartı alırsın tamamdır (forumda ikinci elde 150-200 aralığında satılanlar)
  • hayır öyle bir şey demedim ama nedenini öğrenmek için sordum yanlış almak istemem.. @serkanerşen
  • @BAYOKAN84 & @serkanerşen Eyvallah ustalar aydınlattığınız için boş yere 250 tl verecektim :)

Şuanki sistemim:

GÜÇ KAYNAĞI: 500 Watt corsair güç kaynağı

EKRAN KARTI: AMD Radeon HD 6670

ANAKART: MSI G41M-P33 Combo

RAM: 2GB DDR2 ama işlemciyle birlikte 4GB DDR3 alıcam 1333 MHZ.

İŞLEMCİ: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2.50 GHz)

HDD: 500 GB

En iyi performansı hangi işlemciyle alırım diye sorabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_dream41 -- 4 Ağustos 2015; 18:07:30 >
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    O anakart ile zaten rahat 3ghz görür q6600. G41lerin köprü 341 fsb hızından sonra stabilite kaybeder. 3ghz hizina cikamasa zaten o anakart 1333mhz fsb destekleyemezdi. Kaldı ki tek sıkıntı soğutma. G41 mt-s2p anakartımda pentium d e6700'ü stok 3.2 iken hizasirtma ile 4,1 ghz stabil kullanıyordum ben.

O anakarta en az 4 tokmak takarak yoluna devam edebilirsin. Q6600-q6700 takarsan hizaşırtma ile 3-3.1ghz stabillik yakalarsin. Ama q8xxx q9xxx veya xenon e54xx alırsan hizasırtma yapamazsın. Köprü buna izin vermeyecektir.tavsiyem q6600 + ucuz yollu soğutucu ile devam et. Yada e5450 ve stok soğutucu.

• @IItwentysixII Yani ne alim ben :D :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.