Hp Pavilion dv5 serisi laptopum en son müzik dinlerken batarya bittiği için kapandıktan sonra, sarj aletini taktım prize o sırada sarj aletinin iç kabloları birbirine temas ettiğinden sanırım (zaten kopmak üzereydi bantlamıştım) sarj aleti patladı, evin şarteli attı hemen çektim prizden. Allah'tan yangın çıkmadı. sarj aleti o sırada bilgisayara takılı mıydı değil miydi hatırlamıyorum.
şimdi arkadaşın şarj aletini taktım açma düğmesine bastım ekran simsiyah ortasında hp logosu sol alt tarafta ''press the ESC key for startup menu'' yazısı öyle kalıyor. F5, F8 vs. basıyorum hiçbir değişiklik yok. Esc ye basıyorum yine hiçbir şey olmuyor.
Ben bilgisayardan anlamıyorum bir arkadaş anakartın diğeri işlemcin yanmış dedi napacağı şaşırdım.
ödev hazırlamam lazım bu aralar çok ters zamana denk geldi ve dökümanlarım bilgisayarda başka yerde yok.
Yardım ederseniz çok sevinirim...
dostum senin sorunun kesinlikle yazılımsal bios ayarlarından olabilir ekrana görüntü geliyorsa anakart ve işlemciden kaynaklanamaz hatanın resmini cekip atarsan sana yardımcı olabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: unbalanced59
dostum senin sorunun kesinlikle yazılımsal bios ayarlarından olabilir ekrana görüntü geliyorsa anakart ve işlemciden kaynaklanamaz hatanın resmini cekip atarsan sana yardımcı olabilirim.
Çok teşekkürler gerçekten ilgilendiğin için..
bu ekran geldiginde tab tusuna basarak normal islemci vs bilgilerin geldigi ekrana gecmeye calisin. olmadi 2 tane ram varsa 1 tanesi ile makineyi acmayi deneyin. diskinizi sokup disksiz halde acilis deneyin... gibi gibi gibi.
Bu arada bu resim açma düğmesine bastığında çıkıyor ve sabit böylece kalıyor. f5, f8, delete, esc hepsine basıyorum hiçbişey olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
bu ekran geldiginde tab tusuna basarak normal islemci vs bilgilerin geldigi ekrana gecmeye calisin. olmadi 2 tane ram varsa 1 tanesi ile makineyi acmayi deneyin. diskinizi sokup disksiz halde acilis deneyin... gibi gibi gibi.
tab tuşuna basıyorum, basılı tutuyorum hiçbirşey olmuyor. Sanırım tamirci yüzü görmezse rahat etmeyecek bu zımbırtı
o zaman dedigim diger islemleri deneyin. islemcinizde sıkıntı olsa bu ekrani goremezsiniz. buyuk ihtimal bilesenlerden biri bozuldu. veya veya taktiginiz adaptor tam uyumlu degil makinenizi kilitliyor. Bu durumda diskinizi cikarin oyle acilis deneyin. 2 tane ram varsa tek tek takarak makinenizi acin bu ekrani gecmeye calisin. adaptorun makineye uygun olup olmadigini da kontrol edin tabi ki.
o zaman dedigim diger islemleri deneyin. islemcinizde sıkıntı olsa bu ekrani goremezsiniz. buyuk ihtimal bilesenlerden biri bozuldu. veya veya taktiginiz adaptor tam uyumlu degil makinenizi kilitliyor. Bu durumda diskinizi cikarin oyle acilis deneyin. 2 tane ram varsa tek tek takarak makinenizi acin bu ekrani gecmeye calisin. adaptorun makineye uygun olup olmadigini da kontrol edin tabi ki.
anladım teşekkürler ilginize...
usb falan takılıysa bilgisayarda onları çıkarp açarmısın bide pilini sök öle dene açmayı
biyerlerde kısa devre olmuştur muhtemelen bios pilini sokup tak bi
quote:
Orijinalden alıntı: potur
usb falan takılıysa bilgisayarda onları çıkarp açarmısın bide pilini sök öle dene açmayı
bios pili değil he normal laptopun pilini
hard disk ini söküp açmayı dene büyük ihtimal hdd de sorun var gibi duruyor hdd sökünce başka bir hata alacaksın ama oda hard disk yok hatasıdır oda normaldir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme