Şimdi Ara

Anakartımın kaç ram slotu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc nin ramini 8gb a çıkarmak istiyorum cpu-z de tek slot göünüyo
    gerçekten bu anakartta tek slot mu var
    4gb ı çıkarıp 8 takmam mı gerekiyo
    ve laptop için alabileceğim 8gb ram i nerden bulabilirim

• Laptopun anakartı Casper C15b olarak görünüyor.Eğer öyleyse iki ram slotu mevcut.en mantıklısı laptopun arka kapağını açıp slotları görmek tabii ki.Tek ram slotlu laptop pek rastlamadım.çoğunlukla ultrabook ve netbooklarda tek ram slotu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanbiyolog -- 24 Mayıs 2015; 12:41:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

Laptopun anakartı Casper C15b olarak görünüyor.Eğer öyleyse iki ram slotu mevcut.en mantıklısı laptopun arka kapağını açıp slotları görmek tabii ki.Tek ram slotlu laptop pek rastlamadım.çoğunlukla ultrabook ve netbooklarda tek ram slotu oluyor.

cevap için saol
    merak ettiğim spd de neden tek ram slotu görünüyo
    yinede açıp bakayım

• hazır açmışken bi de fotoğrafını eklesen güzel olur.bazı laptop anakartlarda oluyor sadece takılı olan ram slotunu gösteriyor.belkide güç tasarrufu moduyla ilgili bir şey olabilir.Hikmetinden sual olunmaz diyelim :)
  • kasayı açmadan almayın bence..bendeki laptop ta(netbook yada ultrabook değil) cpuz çift slot görüyor ama cihazda tek slot var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 25 Mayıs 2015; 14:59:06 >
  • CL 11 - 800 mhz yazıyor ben mi yanlış gördüm? Eğer öyleyse o ne abi... Aşağılamak veya hor görmek için söylemiyorum laptoplarda normal mi bu? Çünkü benim eski DDR2 ramler bile 800 mhz'de CL 6 olarak çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

CL 11 - 800 mhz yazıyor ben mi yanlış gördüm? Eğer öyleyse o ne abi... Aşağılamak veya hor görmek için söylemiyorum laptoplarda normal mi bu? Çünkü benim eski DDR2 ramler bile 800 mhz'de CL 6 olarak çalışıyordu.

ddr3 ramler 1600 mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

CL 11 - 800 mhz yazıyor ben mi yanlış gördüm? Eğer öyleyse o ne abi... Aşağılamak veya hor görmek için söylemiyorum laptoplarda normal mi bu? Çünkü benim eski DDR2 ramler bile 800 mhz'de CL 6 olarak çalışıyordu.

ddr3 ramler 1600 mhz

Eeee? Ben Ankara diyorum siz Tekirdağ diyorsunuz, alakayı kuramadım? Ben diyorum ki 800 mhz hız için CL 11 timing çok fazla.
  • quote:

quote:

quote:

ddr3 ramler 1600 mhz

Eeee? Ben Ankara diyorum siz Tekirdağ diyorsunuz, alakayı kuramadım? Ben diyorum ki 800 mhz hız için CL 11 timing çok fazla.

800 olarak gördüğün 800x2:1600mhz..sendeki ddr2 800mhz cl6 ram cpuz de 400mhz cl6 görünür,bu ramde ddr3 1600mhz cl11 cpuz de 800mhz cl11 görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

quote:

quote:

ddr3 ramler 1600 mhz

800 olarak gördüğün 800x2:1600mhz..sendeki ddr2 800mhz cl6 ram cpuz de 400mhz cl6 görünür,bu ramde ddr3 1600mhz cl11 cpuz de 800mhz cl11 görünüyor

Özür dilerim 2 ile çarpıldığını unutmuşum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.