Şimdi Ara

Anakartın kendini korumaya alması. Acil yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 sene önce aldığım casper excalibur marka laptopum bir anda youtubedan video izlerken kapanmıştı. Ve hiçbir türlü elektrik almıyordu. Çözümü üzerindeki statik elektriği boşaltmak gibi önerileri okudum fakat batarya gömülü olduğu için kasayı açmam gerekiyordu, o da laptopu garanti kapsamı dışına itmeme neden olurdu. Ben de garantiye verdim. Dönüşünde de resimde göreceğiniz gibi ani elektrik kesintisi veya voltaj dalgalanması sonucu anakart kendini korumaya almıştır. Bios update yapılarak çalışır duruma getirilmiştir yazıyordu.

Aradan tam 1 yıl geçtikten sonra evet tam 1 yıl, aynı olay geçen sene 17 kasımda olmuştu, 19 kasımda teknik servise vermiştim. Bu yıl da 17 kasımda aynı şekilde youtubedan video izlerken bir anda kapandı ve hiçbir şekilde elektrik almıyor laptop.

Benim size sormak istediğim teknik servisin yaptığını ben kendim evde yapabilir miyim? Çünkü önümüzdeki 2 hafta içinde laptopa çok ihtiyacım var. Geçen sene teknik servise verince 15 gün sonra geri grldi.
    Garantinin bitmesine 2 ay daha var. Bataryayı çıkartmak için kasayı açtığım an garanti devre dışı kalacak. Ama sorunu halledersem garanti dışı kalması önemli değil, zaten 2 ay sonra bitmiş olacak garanti.

Tüm bunların dışında iki olayda da(laptopın aniden kapanması) evde çalışan başka bilgisayarlar ve elektronik aletler vardı. Onlara hiçbir şey olmazken benim bilgisayarım bu durumu yaşadı. Bu bilgisayarın kronik bir sorunu olabilir mi? Şimdi teknik servise götürdüğümde, bu olay için farklı bir savunma yapıp, farklı şeyler talep etmem gerekiyor mu?
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Anakartın kendini korumaya alması. Acil yardıma ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robot9001 -- 17 Kasım 2018; 18:31:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Servise götürmek son çare olmamalı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bios update işlemi batarya sökmeyle olmaz, bios çipini makineye takıp yazılım atıyorlar. Sen yapamazsın onu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • voltaj sorunun kaynağı adaptördür. servisten yeni adaptör istemeyi ihmal etme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.