Şimdi Ara

anakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette gerekli açıklama yok anakart üzerinde s/pdif out çıkışından optik çıkış ile 5.1 ses almak istiyorum.
    bir tane video var orada kırmızı led, 100 ohm ile iki kablo ile optik ses alıyor 5v takmadan anlamadım kafam karıştı.

şimdi ben nasıl ses alabilirim bu çıkıştan

kırmızı led, 100lük ohm ve 5v bağlantı ile bu sesi alabilir miyim?
    anakartımda gnd, 5v ve spdif out pini mevcut.

bilen arkadaş muhakkak vardır hiç bilmeyene anlatır gibi anlatıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
    elimde eski uydudan söktüğüm bu parça var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi_19 -- 25 Mart 2018; 19:4:14 >

• Bildiğim kadarıyla spdif çıkış bağlantıları iki çeşit oluyor, optik olanına (yani kırmızı LED yanan soket) optik kablo ile (fiber, içinden ışık iletilen) optik girişi olan ev sinema sistemi ne giriş yapılabiliyor bunun için 5volt kaynağa gerek yok, diğer coaxial jak ile bakır kablo üzerinden ses aktarımı yapılıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmpaktör İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap verdiğin için. benim bildiğim de coaxial için 5v gerek duyulmuyor. optik kırmızı ışığın yanması için 5v gereksinimi duyabilir. acaba enerjiyi data kablosundan mı alıyor :S şase ile dataya mı bağlıyorlar

spdif de üç kısım varya senin dediğine göre sadece data ve şaseye kırmızı led taksam ses alabilir miyim? alabilirsem ne tür led almam lazım direnç gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi_19 -- 25 Mart 2018; 21:29:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi_19

teşekkür ederim cevap verdiğin için. benim bildiğim de coaxial için 5v gerek duyulmuyor. optik kırmızı ışığın yanması için 5v gereksinimi duyabilir. acaba enerjiyi data kablosundan mı alıyor :S şase ile dataya mı bağlıyorlar

spdif de üç kısım varya senin dediğine göre sadece data ve şaseye kırmızı led taksam ses alabilir miyim? alabilirsem ne tür led almam lazım direnç gerekiyor mu?

Optik kırmızı LED ışığı sizin cihaz arka panelde sabit olması gerekiyor, oradaki LED ışığın yanması için cihazın menüsünden aktif hale getiriliyor olmalı. SPDİF çıkış tıpkı fiber internet gibi, ışık ile data gönderiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmpaktör -- 25 Mart 2018; 22:47:05 >
  • İmpaktör İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim birkaç güne deneyeceğim sonuçları belirtirim.
    belki yararlanan arkadaşlar olur alacaklarımı buraya yazayım hemde yanlışım varsa düzeltin.

5mm ultra parlak şeffaf led (kırmızı renk veren)
    100 ohm 1/4 direnç
    kablo ve soketi boş kablolardan ayarladım

direnç, led'in uzun olan bacağına (her zaman pozitiftir) lehimleniyor.

direnç olan kablo spdif out'a, direnç olmayan kısımda gnd'ye denk gelecek şekilde anakarta takıyorum.

optik kabloyu ses sağlayıcısına diğer ucu buna monte ediyorum ve gerekli ayarlamaları yapıyorum.

herhangi bir hata var mı?
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    forumun bu bölümünde şunu algıladım. lafın tamamı deliye anlatılır durumu var :) sıkıntı bende detaylı bilmiyorum bu konuları

şu videoyu izledim burada bu 3 bacaklılar için ifade şu 1.5v 1.8v 5v olabiliyorlar buda sıkıntı oluşturuyor o yüzden ben kendim led takıyorum diyor bana da mantıklı geldi bide 3 bacağı çıkarayım derken bacaklar dibe yakın kırıldı kullanmayı düşünmüyorum led kısmını sadece kasasını kullanacağım.
    videoda adam 2 girişle ses alıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=cUa4b1uv2cY

edit: ben 3 bacaklı olarak bunu algıladım sen bunumu kastettin?

yoksa anakart üstündeki 3 tel mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi_19 -- 26 Mart 2018; 12:24:40 >

teşekkür ederim kardeşim. fazla anlamıyorum bu işlerden anlaşılıyordur zaten. birkaç defa lehim yapmışlığım var.

led üzerinde 2 bacak var dediğim gibi biri spdif out diğeri gnd ye denk gelecek şekilde takacağım.

5v olayı biraz karıştırıyor işi ama videodaki adamın spdif kısmı 2 bacaklı bende 3 bacaklı o biraz kafa karıştırıcı
    adam videoda yapmış bakalım bizde olacak mı
    acaba onun spdif out bacağı hem veri hem enerjimi veriyor.

evet dişi jumperlar mevcut

ben fotoğraftaki üç bacaklı optik soketi kullanmayı düşünmüyorum direk led takmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi_19 -- 26 Mart 2018; 13:26:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI Çıkışı ile ek görüntü alma
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Olayın daha iyi anlaşılması için şema atıyorum.
    İnput yazan pin anakartın SPDIF out pinine bağlanacak. VCC +5V pinine bağlanacak. GND de GND pinine bağlanacak. İki bacağın arasına da 100 nf kondansatör* bağlanacak. Anakarttaki SPDIF çıkışı 3 bacaklı toslink soketi için tasarlanmıştır. Siz led bağlamaya çalışarak bir nevi işi kendi kendinize zorlaştırıyorsunuz. Anakarta bağlantı için dişi jumper kablo kullanın, anakart pinlerine lehim yapmayın.

*Üzerinde 104 yazan mercimek gibi bir şey artısı eksisi yoktur istenen yönde takılabilir, kolay temin edilir, her cihazda vardır neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Mart 2018; 13:08:02 >

• anakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yokanakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yokanakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yokanakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yokanakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yokanakartın spdif çıkışından 5.1 ses alma internette bilgi yok

tamam kardeşim bunada bir bakayım teşekkürler
    fotoğraflardaki daha kolay gibi geldi bana. bir sakıncası varsa buna hiç bulaşmayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi_19 -- 26 Mart 2018; 13:8:5 >
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Adamlar TTL seviyesindeki SPDIF çıkışına dirençle direkt led bağlamışlar. Sonra da o ledi toslink'in gövdesi içerisine yerleştirmişler. Kullandıkları anakartın spdif çıkışı 2 pin, yani +5V yok. Biraz mecburiyetten bu yola girmişler gibi.. 3 bacaklı toslink ile daha derli toplu düzgün bir şey yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Mart 2018; 13:29:32 >
    allah razı olsun kardeşim ilgilendin dediğini yapacağım diğerinide deneyebilirim
  • Şeffaf 5mm kırmızı ışık veren LED

100r (100ohm) 1/4 direnç bu iki parcayla beraber

Kablo ve soket kullanarak bağlantıyı yaptım optik kablo bağlayarak ses sisteminden 5.1 ses alabildim. anlatımı yukarda mevcuttur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.