Şimdi Ara

Anakartin üzerinde kaç MB ekran karti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldigim anakartim AMD ASUS A7V8X MX/L KM400. Alirken bana üzerinde 64 MB o/b ekran karti var dendi.

Anakart kitabini iyice okudum 64 MB lafi gecmiyor. Kitapta VIA UniChrome yaziyor. Simdi bu kaç MB dir, nasil anlariz.

Bilgiler için çok tesekkürler.

• benim bildiğim kadarı ile (ama eskiden bu şekildeydi yenilerinden emin değilim) Onboard ekran kartları ram ini bilgisayar raminden alır. Kaç mb ram istediğini ise biosdan ayarlarsın. Bios a girersen vardır sanırım bi ayarı. Birde dediğimi anlama için bilgisayarıma sağ klik özelliklere girersen kaç mb ramin olduğunu söyler orda bi azalma var mı birde ona bak.
  • Kardes once ekran kartinin ne kadar oldugunu anliyalim
    Masa ustunde sag click ozelliker/ayarlar/Gelismis/Bagdastirici Ordan markasini ve kac mb oldugunu anlayabilirsin. ram dan de ke kadar caldigini ogrenmek istiyorsan isletim sistemini yazki ona gore tarif edeyim ornegin: 98 yada Me ise Bilgisayarim sag Click özellikler dedigin zaman direk olarak bilgisayar tanimlarinda gorebilirsin zaten neyse sana kardes sana iyi bakmalar.
  • Benim bildiğim onboard ekran kartları 64 mb idealdir ben daha fazlasını görmedim.
  • genelde on board ekran karttlşarı ram yukselince yukselirler
    256 Mb ram varsa ekran kartın 32 gözükmesi lazım
    512 ram takılınca ekran kartı 64 olur
  • arkadaşlar bu değerler ASUS da BIOS dan ayarlanmıyormuydu...? oradan kaç MB verirseniz onu sistem belleğnden paylaşmıyor mu? 16/32/64 vs vs... bende durum böyle.?
  • kendi belleği yok onun bilgisayarın belleğini kullanıyor 64 mb ise bios ayarlarından maksimum düzeyi yani biostan 64 mb yapabilirsin ama ancak bu senin normal raminden gider onuda bilgsayarım sağ klik özellikler den görebilirsin örn: 512-64 = 448 gibi gözükür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.