Şimdi Ara

Anakartın Üzerindeki bu yanan parça ne..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşla anakartım arızalandı ,temizlerken üzerinde şu aşağıdaki bulunan küçük parçanın yandığını gördüm.Bunu ben değiştirebilim zannediyorum.Ama sorun o parçanın ne olduğu ve nereden temin edeceğim.Bu kadar küçük parça elektronik devre elemanı satan yerlerde varmıdır.Bana yardımcı olursanız yeni bir anakarttan kurtaracaksınız.İsmi ne cismi ne değeri o yazılardan hangisiBu işi yapanlar veya yapmış olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
    [simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desing -- 29 Ağustos 2010; 13:54:26 >

• Resim ekle, PCB üzerinde bir sürü bileşen var hepside küçük.
  • Parçanın resmini koyarsan yardımcı olabilirim.
  • Kusura bakmayın resim yüklemeyi unutmuşum..
  • Biraz zahmetli olacak ama o yanan kapasitörün yanındaki kapasitörü kapasitemetre ile ölçüp değerini öğrendikden sonra aynı kılıf ve değerde smd kapasitör alıp oraya lehimlemen gerekiyor.Düzelirmi? Belki
  • Kapasimetrem yok acaba elektronikçiler(tv tamircisi falan) bunu yapabilirlermi...
  • Sanıyorum yaparlar ama anakartında başka bir arızada olmuş olabilir bence şansını dene yinede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses çipini kontrol eden sonsuz kondansatör o bozulduğunda bile çalışıyor yada zarara görse bile bordun onun yüzünden çalışmadığını sanmıyorum görüntü gelmiyorsa güç transistörleri yada etrafındaki ana kondansatörlere bakılmalı yada çipset
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

ses çipini kontrol eden sonsuz kondansatör o bozulduğunda bile çalışıyor yada zarara görse bile bordun onun yüzünden çalışmadığını sanmıyorum görüntü gelmiyorsa güç transistörleri yada etrafındaki ana kondansatörlere bakılmalı yada çipset

Görüntü gelmiyor,hatta hiç tık bile demiyor.Ben ilk burası ile başlamayı deneyeceğim, eğer bunu 10 - 15 liraya yaparım derlerse zaten uğraşmam veririm onlar yapar..Peki etrafındaki diğer parçalara zarar veridyse bunun gibi gözle gözükmesi lazım doğrumudur.

Birde kartın bu hale gelmesinin sebebi, bilgisayar açılırken power dümesinin takılı kalmasından kaynaklanıyor.Sizce başka neresine bakmam lazım..

Şimdi iş çıkışı parça aramaya gidiyorum gelişmeleri yazarım...

• Eğer entegreler zarar görürse gözle görülmesi imkansıza yakındır,Transistörler içinde geçerli bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desing

Merhaba arkadaşla anakartım arızalandı ,temizlerken üzerinde şu aşağıdaki bulunan küçük parçanın yandığını gördüm.Bunu ben değiştirebilim zannediyorum.Ama sorun o parçanın ne olduğu ve nereden temin edeceğim.Bu kadar küçük parça elektronik devre elemanı satan yerlerde varmıdır.Bana yardımcı olursanız yeni bir anakarttan kurtaracaksınız.İsmi ne cismi ne değeri o yazılardan hangisiBu işi yapanlar veya yapmış olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
    [simage]

arkadaşım, dahada sorunu büyütmeden götür bir teknik servise .

• senin değiştirebileceğini sanmıyorum bunu yapsa yapsa garanti yada anakartın servisi yapar amatörlere bırakma anakartın hepten yalan olur
  • eğer parçayı değiştireceksen kesinlikle topraklı bir havya kullanmalısın yoksa bütün borda zarar verirsin
  • bence de böyle bir konuda hobi ya da profesyonel anlamda bilgin yoksa ve para sıkıntın varsa sevise gönder derim.
  • Arkadaşlar sona gelindi, ne aradığım parçayı nede çorlu gibi yerde bu kartı yapmaya uğraşacak birini buldum.Her yeri dolaştım bilgisayarcılara tv tamircilerine bile sordum kimse kendine güvenmiyor,aslında ne kadar amatör olduklarınıda anlamış oldum çok tecrübesizler belli.

Benim bunu yapmaya çalışmamdaki amacım; kendim bilgisayarcı olmamama rağmen forumdaki arkadaşlar sayesinde çok başarılamayacak işi başardım(Örnek: hdd bordunu tamir ettim...)Bunu da yapabilirim belki düşüncesiydi.Neyse yapacak bişey yok eğer forumda arızalı alabilecek arkadaş bulursam satarım.Yoksa parça yedeği için bekletirim...

Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum...

• bilmem yardımım olur mu? ben yapabilirim ama nasıl iletişim kuracağız. arkadaşım ekran kartının devre şemasını bulabilirsen -zor biraz ama- belki çizgi elektronikten isteyebilirsin onlar tamir yapıyor yanan elemanı çıkarıp yenisini takabilirsin zaten kondansator sökmeside yenisini takmasıda kolay malzeme elektronikçilerde vardır ucuzdur merak etme. topraklı havya kullan birazda anlıyorsan elektronikten yaparsın
  • Elektronikte bir kural vardır. - Çalışan bir sistemde, bir parça yanarsa o parçanın yanma sebebi vardır. Dolayısıyle başka parçalarda yanmıştır.

Ayrıca o yanan smd kondansatör ses codec entegresinin filtre kondansatörü. Onun yüzünden anakart açılmamazlık yapmaz. O yanan kondansatörü küçük bir cımbız yardımı ile kırın. Eğer ki sistemde kısadevreye sebep oluyorsa ortadan kalkar. Kondansatör haricinde asıl sorun anakartın regülatör katındaki mosfetler olabilir. Ölçülmesi gereklidir.
  • corluda megalitte sordun mu ? full bilgisayarci onlar. olmazsa fakulteye git elektronikci hocalar var cogu da mutevazi insanlardir hobi amacli oldugunu soylersen yardim ederler.
  • hocam ekran kartın iyi bir kart değilse hiç uğraşma elindeki sistemdende olabilirsin ama uğraşmak zevkli bende buna benzer bi sorun oluştu yaparken işlemci ile ana kartı yaktım sonra herşey ondan sonra başladı her gün doyumsuzluk yaşayıp bilgisayar parçalarını değiştiriyorum:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.