Şimdi Ara

Anakarttan Gelen Cızırtı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: Intel i7-8700 Stok soğutuculu
    RAM: Gskil 1x8GB 3000 MHz CL15 (XMP Açık)
    PSU: FSP 700W 80+ Bronz
    Ekran kartı yok.
    SSD: Samsung 850 Evo 250GB

Sistemi yeni topladım. Kasanın yan kapağını açınca fark ettim sesi. Özellikle fareyi hareket ettirince artıyor, parazit gibi bir ses geliyor ama sürekli var. İşlemciye yakın bir yerden geliyor, boğucu bobinlerden mi acaba bilemedim. Bundan ayrı daha önce birkaç defa basit işlemlerde kasmalar meydana geldi. 2 kere "irql_not_less_or_equal" mavi ekran hatası almıştım.

Bu sesin normal olmadığını düşünüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Not: İşletim sistemi, BIOS ve diğer tüm sürücüler güncel. İşlemci boşta 37-41°C arası. Memtest86 ile 25 dk test yaptım RAM'de hata yok. Intel Extreme Tuning Utility ile 5 dk CPU, RAM, GPU stres testleri yaptım sorun yok.

• Genelde güç kaynağı bobinlerinden gelir ses yada güç kaynağından anakart a takılan yerlerden gelebilir. Sistem yeniyse aldığınız yere götürüp farklı parçalarla deneyebilirsiniz. Oncelikle power sonra anakart. Ama ilerleyen zamanda sorun açmaz yeni sistemlerde genelde bi cızırtı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün parçaları tek tek dinledim. Kasayı açıp tüm kasa fanlarını söktüm, sadece stok fan takılıydı. Gelen sesin fanla alakası yok. Elektronik bir ses.
    Ses linki buyrun:
    yadi.sk
    anakart sesi.m4a — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/K4DWzUt13SzCtN
    Fan sesi bastırmış, kulaklıkla dinlerseniz duyabilirsiniz.

Parçaları internetten aldım.
  • Çok az bir ses geliyor bence kullanımda rahatsız edici düzeyde değilse kullanmaya devam edebilirsin. Ama nolur nolmaz dersen msi anakartlara istanbulda servis point bakıyor. Fsp güç kaynaklarına segment bakıyor. İletişime geçip garanti kapsamında baktırtabilirsin.
  • Sesi normal kullnaımda kasa kaplıyken de duyuyorum. Çok rahatsız edici değil ama sonradan problem çıkarır mı? Ayrıca garantilik bir durum mu, normal mi yani garantiye kabul ederler mi?
  • Up!

Daha net ses:
    yadi.sk
    z370 anakart cızırtı.m4a — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/C1NrDoXr3SzmRk

• Whoman kullanıcısına yanıt
    Açıkçası garanti muhtemelen sorun yok diye geri gönderebilir. İlerleyen zamanda farklı problemler olursa bence yolla. Kısa vadede kesinlikle sorun çıkarmaz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses sorunu
    geçen yıl açıldı
    Kombiden gelen ses sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.