Şimdi Ara

Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında sadece iOS ve Windows Phone artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında sadece iOS ve Windows Phone artış gösterdi

Apple'ın rekor iPhone satışı ile geride bıraktığı geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında da genel anlamda bir artış yaşandı. Ancak bu artış sadece iki platform ile gerçekleşti. 

ABI Research tarafından yapılan analize göre geçen yılın son çeyreğinde Apple çeyrek bazda yüzde 90 artışla 74.5 milyon iPhone satarken, Windows Phone ise yüzde 19 artışla 10.7 milyon cihaz satışına ulaştı. Bu iki platform sayesinde akıllı telefon pazarı da 378 milyon satışla çeyrek bazda yüzde 7 büyüdü.

Akıllı telefon pazarının tartışmasız lideri Android platformu ise son çeyrekte yüzde 5 gerileme yaşadı. Toplam cihaz satışı 205 milyon oldu. Ayrıca modifiye edilmiş Android işletim sistemli akıllı telefonlarda da 85 milyon satış ile yüzde 1 düşüş kaydedildi. Bu kategori içerisinde daha çok Xiaomi'nin akıllı telefonları yer alıyor. 

Analizde dikkat çeken Android kullanıcılarından iPhone tarafına geçişlerin yaşanması. Ayrıca Microsoft'un bölgesel pazar liderleriyle yaptığı ortaklıkların tablolara fazla yansımadığı görülüyor. Firmanın açıkladığı 10.5 milyon adet Lumia cihaz satışı çıkarıldığında yaklaşık olarak 300 bin civarında farklı markanın satıldığı görülüyor. Bu da Hindistan ve ABD gibi büyük pazarlarda Lumia haricinde satışın yapılmadığını gösteriyor.   

• Bu artış sizi yanıltmasın insanlar tuşlu telefonları bırakıp akıllı telefonlara geçmek istiyor yoksa WPnin satış artışı olması imkansız

NOT: Bizim ülkede tuşlu tel kullanan epey azaldı ama diğer ülkelerde hala epey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOTHAM CITY

Bu artış sizi yanıltmasın insanlar tuşlu telefonları bırakıp akıllı telefonlara geçmek istiyor yoksa WPnin satış artışı olması imkansız

NOT: Bizim ülkede tuşlu tel kullanan epey azaldı ama diğer ülkelerde hala epey var.

Yahu arkadaşım senin derdin nedir wp ile bütün gün wp forumlarında milleti deli etmekten başka bi amacın yok mu senin.
    Arttı diyor haberde niçin ısrarlarla artmadığını ispat etmeye çalışıyosun.
  • GOTHAM CITY kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir yorum? Yazmadan önce çok düşünmedin umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yarış Artık ios ile Windows phone arasında geçiçek Andorid Kullanımı git gide düşüçek diğer üreticelerde windows phone geçiçek

• redwolf0 kullanıcısına yanıt
    Yok uçan telefon çıkaracak wp

• quote:

Orijinalden alıntı: redwolf0

Zaten yarış Artık ios ile Windows phone arasında geçiçek Andorid Kullanımı git gide düşüçek diğer üreticelerde windows phone geçiçek

Hocam fazla uçuk konuşuyorsun. Wp android'in önüne kisa, orta vadede asla geçenez. Google micrasofttan büyük bir şirket.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft bölgesel liderler ile anlaşma yapsa ne olacak? Lumia varken kim başka bir marka cihazı satın alsın? Bunlar boş hamleler.

Ayrıca WP'un bırakın Android'i, iOS'u geçmesi bile yakın zamanda ihtimal dahilinde değil. Satılan her WP cihaza karşılık 7 iOS ve 20 Android cihaz satılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    İnsanlar wpye hayran olarak almıyorlarki wpye olan bi sempatisi var milletin alınma sebebi o çünkü wp bu yıl kendinden çok söz ettirdi ve sistemin pc 8.1 in metro ara yüzüne benzediği için windows yaparsa güzel olur diyerek alanlar var iosun alınmasının nedeni tasarım mağaza ve populerlik.android zaten ortalık malı istesende istemesen
    de android cihazlar her yerde android pazarının %40 ını çin tutuyor elinde.sonuç olarak ms alanlar genelde ya wp kullanmış kişiler çunki kullanan vazgeçemiyor yada ilk kez akıllı telefon alan insanların ucuz yollu cihazları tercih etmesi ve wpyi seçmesi olay bu ama %19 luk artış küçümsenmemeli bu yıl %19 olur seneye %30 olur w10un neler getireceği tam olarak belli değil belki satış oranı ios android e yetişmez ama kullanılabilirlik olarak wm onlerine geçebilir ben inanıyorum 525 gibi bi cihazla 4s de yapamadığım şeyleri yapıyorum iyikide geçiş yapmışım diyorum 830 takibindeyim.

• Google microsofttan büyük bile dendi ya hayret.

• quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O

quote:

Zaten yarış Artık ios ile Windows phone arasında geçiçek Andorid Kullanımı git gide düşüçek diğer üreticelerde windows phone geçiçek

Hocam fazla uçuk konuşuyorsun. Wp android'in önüne kisa, orta vadede asla geçenez. Google micrasofttan büyük bir şirket.

birinin geliri(Google) 18milyar dolar ise birinin(Microsoft) karı 18milyar dolar, aradaki farkı bul bakalım,bunları savunmak bize düşmez ama forumun çeşitliliğine ve fikir farklılıklarını göstermek bize düşer bazen:)

• Windows u küçümsemeyin.
    Kimse yokken Windows vardı ve illa ki belli bir noktaya gelecek.
    Yoksa boşu boşuna bu kadar mobile yatırım yapmazdı...

• quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O

LG bile google dan daha büyük bir firma iken nasıl google Microsoft tan büyük dediniz şaşırdım doğrusu.
  • Uzun vadade windows yada ios un ilerleme kaydetmesi tüketiciyi olumsuz yönde etkileyecektir. Microsoftu yüksek lisans ücretlerinden, tekelinden ve hükümetlerine müşteri bilgilerini aktarıyor olmasından dolayı oldukça sakıncalı ve sevimsiz buluyorum. Ha yazılım kalitesi derseniz çok başarılı olduğunu söylemek gerek. Bunu elindeki yazılımcı oranıyla ölçtüğümüzde ise başarıları küçük kalmaktadır.

Tahminlerime göre ios da microsofttan geri kalmayacak bir yapıda devam edecektir.

Android bu iki tekelciye karşı yanlız olsada googlenin tekelinde oluşu da düşündürücü.

Uzun vadede ümit ediyorum ki alternatif yazılımlar doğsun ve tüketici kazansın.

• argat44 kullanıcısına yanıt
    Bence olumsuz değil olumlu yönde etkiler rekabet artar.

Microsoft 9" altında boyutları olan cihazlardan lisans ücreti almıyor.

Microsoft bilgi aktarımı yapıyor mudur bilmem ama en güvenilir işletim sistemi seçilmişti, ki aktarsa bile bizi etkilemez bilgiyi almak isteyen ister cihaz ios olsun ister android bilgiyi alır.

Yalnız benim anlamadığım bunlar nasıl tekelci oluyor android'in pazar payı %70 küsür değil miydi ?

• yahu bari metro demeyin ya geçen win tablette markete gireyim dedim neyse uygulamayı yükle dedim başladı yüklemeye ama ne bir gösterge ne bi işaret bir uyarı çıktı uygulama yüklendi diye arayüze döndüm ara ki bulasın en son bir yere tıkladım yanlışlıkla uygulama orda açtım sözde canlı tv uygulaması ama bir tane kanal açılmadı.Biri de demiş wpye sempati var Allah aşkına Nokia olmasa wpnin hali ne olurdu düşünün.Tamam windows pcde muazzam ama mobilde değil.Adamlar mobili adam edeceklerini pcyi mobile benzetmeye çalışıyorlar.Ayrıca özelleştirilmiş androidler neden ayrı sayılıyor ki
  • Android adına kötü ancak diğer sistemler için güzel olmuş, denesinler bakalım şanslarını

• Gecen sene soylemistim , rekabet ios ve wp arasinda devam edecek , android ise tarihin tozlu sayfalari arasinda yerini alacaktir. Buyume oranlari da bunu gosteriyor zaten.

Edit : Bu arada google yokken microsoft ve apple vardi. Isletim sistemi konusunda google daha dunku cocuktur ve birden buyumesine falan aldirmayin aslinda korkuyolar ve uzun vadede pazarda nasil tutunabileceklerini dusunuyorlar kara kara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 3 Şubat 2015; 3:45:08 >
  • Sonuna kadar katılıyorum. Android in gelişmesindeki en büyük etken açık kaynak kodlu olması ve geliştiriciler tarafından çok desteklenmesi. Yoksa iş sadece google a kalsa hiçbir halt yapamaz bence. Şuanda nasıl pc üzerindeki vazgeçilmez işletim sistemi ms ise ileridede akıllı telefon pazarında vazgeçilmez olacaktır.
  • quote:

Böyle bir şey mümkün değil , wp emekleme çağında bir çocuk daha , ntv nin sitesinden video izlettirmeyen bir sistem çöptür.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.