Şimdi Ara

Analiz : Organizasyonların büyük kısmı halen Windows XP kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Analiz : Organizasyonların büyük kısmı halen Windows XP kullanıyor

Microsoft'un geçtiğimiz Nisan ayından itibaren Windows XP için resmi desteğini kesmesi pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi ve bazı hükümetler Microsoft'a yaptırım uygulamaya kadar işi vardırdı. 

Ancak son analizler aslında kurum ve organizasyonların resmi destek olmadığı için ne kadar çok risk altında olduğunu ortaya koyuyor. Daha önce ATM'lerin yüzde 95'inin Windows XP kullandığı ve risk altında olduğu açıklanmıştı. Kurumsal yapılarda da yüksek oranlar mevcut.

Microsoft'un ABD'de bizzat kendisinin yaptığı anketlere göre organizasyonların yüzde 53'ü halen Windows XP kullanmaya devam ediyor. Bunların yüzde 25'i güvenlik konusunda endişe duyarken, yüzde 15'i ise Microsoft'tan genişletilmiş destek sipariş etmiş. 

Kurumların en son Windows sürümlerine geçmek istememesinin nedenleri ise yüzde 29 oranında uygulama uyumsuzluğu, yüzde 15 oranında zaman, yüzde 4 oranında maliyet ve yüzde 2 oranında kullanıcı eğitimi şeklinde sıralanıyor. 

Ancak bununla birlikte katılımcıların Windows 8 sürümlerine geçiş isteği oldukça güçlü ve kısa süre içerisinde yüzde 17'si Windows 8 veya Windows 7/8 karışımı bir çözüm benimseyebileceğini belirtmiş.  

Bulut altyapısına da önem veren Microsoft'un bu konu hakkındaki anketleri oldukça şaşırtıcı sonuçlar vermiş. Ankete katılanların yüzde 81'i işletim sistemlerini taşırken veya uygulamaları yükseltirken bulut altyapısının herhangi bir etkisinin olmayacağını düşünüyor. Yüzde 7'si ise bulut altyapısının temel sistem yönetimi görevlerinde zorluklar yaşatabileceğine inanıyor. 

Araştırma sadece ABD çapında yapılmış olsa da dünya çapında benzer sonuçların olacağı tahmin ediliyor. Zira Windows XP'nin halen kullanılıyor olmasının en büyük sebebi kurum ve organizasyonların halen en son sürümlere geçiş yapmaması. Bu da Microsoft'u oldukça zorluyor.  

Kaynak:http://microsoft-news.com/survey-reveals-over-half-of-organizations-are-still-running-windows-xp/

• microsoft kullanicilar icin dizayna biraz daha onem vermeli

• Koskoca microsoft analiz yapmadan desteği keserse olacağı bu.

Kurumsal firmalarda oyun oynanmadığına göre haliyle xp kullanacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

Koskoca microsoft analiz yapmadan desteği keserse olacağı bu.

Kurumsal firmalarda oyun oynanmadığına göre haliyle xp kullanacaklar.

Analiz yapmadıklarını neye dayandırdığınızı merak ettim.

Muhakkak analiz yapılmıştır ve analizin en net sonuçlarından biri kurumsal firmalar keyiflerine bakıyor ve win8 beklenen satışı yapamadı. Eh artık desteği kesersek öyle ya da böyle onlar da adım atmak zorunda kalacak ve kalmalı.

Düşünürsek M$ doğru bir şey yaptı. 14 senelik işletim sisteminin külfetini bırakmalı. Firmalar da bu haber verildiği zaman planlamalarını yapıp ileri adım atmalıydı. En azından orta ölçekli kurumlar için bu ağır bir şey değil. Alacaklar paşa paşa yeni bilgisayarı, sektör canlanacak. Yazılım firmalarına diyecekler biz bunu artık kullanamıyoruz, alın şu parayı bize yenisini hazırlayın. Yazılım sektörü de canlanacak. M$ doğrusunu yaptı yani. Pat diye fişi çekmedi adamlar.

Bu arada amacım Microsoft'u savunmak değil, firma benim için öncelikli olarak, kısaltmada kullandığım dolar işaretiyle tanımlanıyor zira paragöz. Bunu Xbox tarafında da bu tarafta da görüyoruz. Yine de yiğidi öldür hakkını ver demişler :)

• Eğer ki DX11 desteği olsa yada sonradan eklenebilse emininki oyuncuların birçoğu halen XP kullanıyordu.

• Nasıl analiz yaptıklarını xbox one da, rt surface tabletlerde ,metro-modern arayüzde gördük.

Nede olsa benim sistemimi mecburen kullanacaklar mantalitsine sahipler.

Linux kullanan kaç firma var ya da kullanıcı.

Windows 7 yada 8.1 e kötü demiyorum.

Xp yinede ikisindende hızlı.

Desteği kesilmiş olsa bile korsan kullanmadığım için indirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 1 Ağustos 2014; 20:17:27 >
  • Adamlar binlerce dolara yazilim yaptiridilar xp uyumlu.. karsila zararlarini gecsinler onlarda.. hem is windows 7 lisansi almakla da bitmiyor.. bilgisayarlari yenilemekte lazim.. onemli bilgilerin yedeklenmesi vs derken hem zaman hemde para kaybi.. microsoftun sirketler icin ozel bir windows yapmasi lazim.. hem hafif bir surum olmali hemde uygun fiyatli.. aero,media center,movie maker ve daha bir ton gereksiz ozellik cikarilmali ki hem enerji tasarrufu olur hemde teknoloji atiginda dusus olur..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zeahah

• quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

Nasıl analiz yaptıklarını xbox one da, rt surface tabletlerde ,metro-modern arayüzde gördük.

Nede olsa benim sistemimi mecburen kullanacaklar mantalitsine sahipler.

Linux kullanan kaç firma var ya da kullanıcı.

Windows 7 yada 8.1 e kötü demiyorum.

Xp yinede ikisindende hızlı.

Desteği kesilmiş olsa bile korsan kullanmadığım için indirmedim.

Oyun oynayan birisi değilim.

Windows 8.1 Enterprise deneme sürümünü kullanıyorum.

55 gün sonra doluyor.

Sonrasında Linux Mint'ten devam edeceğim.

Sırf arayüzü Windows'a benziyor diye.

Ubuntuda kullandım.

Bence Ubuntu en iyi Linux sürümü.

Bu mesajınla dediklerimden farklısını demiyorsun. Evet adamlar benim sistemimi kullanacaklar diyor ama derken bir şey daha var, sektör canlanacak ve ilerleme olacak diyor. Yenilik iyidir, sektörün böyle ayak diretmesi yanlış bir şey. M$ i sevmesem de bu konuda kesinlikle haklılar ve Xp düşünürsek git gide azalmakta. Win7 yoğun kullanıma sahip ve zorunlu olarak Win 8-8.1'de %10'u görmüş durumda buradakine göre, genelde ise daha iyi bir inceleme yapılmalı. Tüm satılanların değerlendirilmesi ve detaylı analize bakılması lazım. Zor bir iş ama önemli olan sektörün bir şekilde ilerlemesi gerekiyor, yazılım firmalarında da ilerleme olur, donanım firmalarında da olur 8'e geçiş, önceki yorumumda belirttiğim şekilde olur bu. M$ doğru bir şey yapıyor bu noktada (Xp desteğini kesmesiyle)

Ayrıca Xbox one ve Surface tabletlerdeki analizlere karışmam. Modern arayüz ise kimisine göre facia kimisine göre saçmalık ve bana göreyse gerçekten iyi bir şey. Hem leapmotion kullanan biri hem de mouse kullanan biri olarak faydasını görüyorum ve çok daha kullanışlı. İstediğimi rahatça buluyorum, canlı kutucuklar bazı konularda hız kazandırıyor (hava durumu görme, mail kontrolü gibi) ve bunlar gerçekten de aslında ürünün iyi yapıldığını ama insanların ne kadar kapalı kafaya sahip olduğunu unuttuklarını gösteriyor. Eskici yapı demektir bu yeniliğe sert bir şekilde karşı durmak maalesef benim gözümde. Demem o ki, yiğidi öldürüyorsak hakkını verelim, 8 ve 8.1 M$'in ciddi manada başarımlarını sürdürdüğü işletim sistemi. Sektör kabul etmese de doğru düzgün bir şekilde, ürün temelde gayet iyi.

edit:

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Adamlar binlerce dolara yazilim yaptiridilar xp uyumlu.. karsila zararlarini gecsinler onlarda.. hem is windows 7 lisansi almakla da bitmiyor.. bilgisayarlari yenilemekte lazim.. onemli bilgilerin yedeklenmesi vs derken hem zaman hemde para kaybi.. microsoftun sirketler icin ozel bir windows yapmasi lazim.. hem hafif bir surum olmali hemde uygun fiyatli.. aero,media center,movie maker ve daha bir ton gereksiz ozellik cikarilmali ki hem enerji tasarrufu olur hemde teknoloji atiginda dusus olur..

Adamlar o binlerce dolarlık yaptırdıkları yazılımı kaç sene önce yaptırdılar? Ayrıca bilgisayarları aldıkları kaç sene oldu? Büyük firma için bilgisayar değiştirmek çocuk oyuncağı, orta ve küçük işletme için ise külfet gibi düşünülse de kullanılan bilgisayar miktarı astronomik olmadığına göre yine sıkıntı değil. M$ açıkladığında 3-5 kenara para atılsa firma gelirlerinden çok rahat bilgisayarlar değişmez mi? Yazılım yazdırılmaz mı? Önemli bilgilerin yedeklenmesi diyorsun, en basit işlemlerden olurdu sanırım, çok rahat bunu yapacak yazılımlar vardır. En basitinden alırsın WD disk, birebir kopyalarsın, Smartware ile bir şeyler yaparsın, yeni bilgisayara attıktan sonra gider diğer bilgisayarda kopyala yapıştır yaparsın biter. Sistemlerin yenilenmesi 2 günlük iş, bilemedin 3 ve orta ölçekli bir şirkette bundan büyük zarar etmez. Büyük firma ise IT Dep.'na sahiptir ve küçük bir ek mesai olarak bir haftasonunda tüm sistemi doğru ayarlamayla yeni sisteme geçirir. Çalışanlar da yeni sisteme geçmeden önce gayet güzel eğitilir. Belki en önemli kısım bu, çalışanların yeni sisteme adaptasyonu ama bu da sağlanabilir bir şey. Zaman içinde o çalışanlar sistemin ne gibi kolaylıkları olduğunu gerekirse keşfeder gerekirse araştırır. Bu da hayatta kolaylık olarak döner. Hatta iş yerinde 8 kullanan kişi baktı memnun kaldı, kendi bilgisayarında da yenilik yapar, büyük ihtimal win7'li bir laptop ya da masaüstü kullanıyordur ve kalkıp win8 lisansı edinir ya da korsan yükler. İnsan istedikten sonra çözüm üretmek kolay iş, yeter ki kafayı biraz açık, at gözlüklerini de çıkarmış olalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 1 Ağustos 2014; 19:40:31 >

• Bana göre böyle başkasını bilemem.

Sorun onların sorunu.

Elin firması için tartışacak değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DownClock01

Eğer ki DX11 desteği olsa yada sonradan eklenebilse emininki oyuncuların birçoğu halen XP kullanıyordu.

Dx11 geçtim oyunun kendisi direk minumum vista istiyor

Ayrıca oyuncu adamın donanımı iyi olur hıza görünüme özen gösterir

Kısaca xp oyuncular için tarih oldu. En fazla restorantlatdaki dokunmatik pc lerde kullanılmaya devam eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle de.., fotoğraftaki adamın elinde macbook var

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

quote:

Eğer ki DX11 desteği olsa yada sonradan eklenebilse emininki oyuncuların birçoğu halen XP kullanıyordu.

Kısaca xp oyuncular için tarih oldu. En fazla restorantlatdaki dokunmatik pc lerde kullanılmaya devam eder

Ayni oyun testini ve ayni sentetik benchmark testi hem xp, hem W7 hemde Vista da calistirdim. Donanim ayni olmasina ragmen en yuksek fps skoru Xp deydi. Yillar once yaptigim icin tabiki tam olarak hatirlamiyorum sonuclari ama öyle toplamdaki skoru degistirecek 3, 5 puanlik minik farklar degildi.
    Benim fikrim bu, eger oyunlar Xp de calissa su an 64bitlik xp kullaniyordum.

• Sanki hepsi orijinal kullanıp update'leri yapıyor da...

Daha devlet kurumları kaçak Windows kullanıyor
  • quote:

quote:

quote:

Ayni oyun testini ve ayni sentetik benchmark testi hem xp, hem W7 hemde Vista da calistirdim. Donanim ayni olmasina ragmen en yuksek fps skoru Xp deydi. Yillar once yaptigim icin tabiki tam olarak hatirlamiyorum sonuclari ama öyle toplamdaki skoru degistirecek 3, 5 puanlik minik farklar degildi.

Kalkıp xp ye çıkmış bir oyunu xp de deneysen belki dediğin olay olabilir.
    Ama yıl olmuş 2014 tüm donanımlar w8 uyumlu. Donanımlar şuan en iyi performansı w8 de verir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ama yıl olmuş 2014 tüm donanımlar w8 uyumlu. Donanımlar şuan en iyi performansı w8 de verir

Ben bu oyun ve sentetik testleri yaptığımda W7'nin piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun bir zaman geçmişti. Tarihi ve donanımları pek hatırlamıyorum. Senin kendi tahminlerini değil benim şahsen yaptığım testleri dikkate alıyorum. Sırf daha yüksek skor ve FPS almak için ayrı bir harddik alıp ona XP kurmuştum. Benchmark yapacağım zaman ve XP'de sorun çıkarmayan oyunları oynamak istediğim zaman W7 olan harddiskten Xp olan harddiske geçiyordum. Sen kendini dünyanın en bilgin PC üstadı olarak görebilirsin ama ben tahminlerle değil bizzat kendi yaptığım testlerle konuşuyorum. Sen istersen ubutu kullan bundan bana ne? İşkembeden sallayarak ne diye bişeler bildiğini iddaa etmye çalışıyosun anlamıyorum. Kendim yaptım kullandım farkı gördüm diyorum halen inat ediyorsun.

• MS her yeni işletim sistemi çıktığında, sektör canlanacak bahanesini duyacaksak yandık. İS'de hala Dos Terminali var ya...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bu oyun ve sentetik testleri yaptığımda W7'nin piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun bir zaman geçmişti. Tarihi ve donanımları pek hatırlamıyorum. Senin kendi tahminlerini değil benim şahsen yaptığım testleri dikkate alıyorum. Sırf daha yüksek skor ve FPS almak için ayrı bir harddik alıp ona XP kurmuştum. Benchmark yapacağım zaman ve XP'de sorun çıkarmayan oyunları oynamak istediğim zaman W7 olan harddiskten Xp olan harddiske geçiyordum. Sen kendini dünyanın en bilgin PC üstadı olarak görebilirsin ama ben tahminlerle değil bizzat kendi yaptığım testlerle konuşuyorum. Sen istersen ubutu kullan bundan bana ne? İşkembeden sallayarak ne diye bişeler bildiğini iddaa etmye çalışıyosun anlamıyorum. Kendim yaptım kullandım farkı gördüm diyorum halen inat ediyorsun.

Dingil laf anlamıyorsun heralde
    Senin yaptığın testlerin şuan hiç bir hükmü yok. Senin İnka kabilesinden kalma donanımınla bugün satılan donanım arasında bi Ton fark var. Ekran kartları mesela. Sürücü ve optimizasyon olarak w8 é entegre ediliyor

Analiz : Organizasyonların büyük kısmı halen Windows XP kullanıyor

Düzgün konuş, dingil sensin. Sana hakaret eden oldu mu? Beyinsiz varlıklarla tartışılmıyor malesef. Sırf hatırlayamadığım için elimdeki sistemle yeniden test yapıcam, hem W7 hemde XP de çalışan bir Benchmark programı ile. Kullanıcağım donanım çok üst seviye değil ama seni tatmmin eder heralde Pc bilgini. intel 3570k, HD7870, 8Gb ram. Sonuçları burda tekrar paylaşıcam.

• Kurumsal firmalar için performans testlerin anlamı yok, Pentium4 ve Celeron işlemci, 1gb ram ile XP rahat çalışıyorsa firma ve şirketler için yeterli...

• Efsane xp.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.