İşim gereği Ansys gibi analiz ve Mimics, Rapidform, Solidworks, Pro/Engineer gibi 33 tasarım programlarıyla uğraşmaktayım. Aslında HP Z600-Z800 gibi iş istasyonları ile çalışmaktayız ama artık evime de benzer bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Tabi iş istasyonlarının fiyatları malum(10000-30000). Bende forum bilgilerine dayanarak aşağıdaki gibi bir sitem hazırlamaya çalıştım. Ancak sistemde karar veremediğim bazı donanımların ve genel olarak sistemin bu işten anlayanlar tarafından değerlendirilmesini istedim. Yardımcı olursanız memnun olurum...
SSD CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA)
Monitör için henüz karar vermedim. AOC 23.6" E2461FWH olabilir. Fakat yurt dışına gidecek olan bir arkadaşımla ASUS VG248QE (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824236313) aldırmayı düşünüyorum.
Bu sistem değerlendirmeye giremedi galiba...
şu şekilde düzenleme yapmanda fayda var diye düşünüyorum.
Tavsiyeniz için teşekkürler... Monitörü beğendim düşünebilirim...
rica ederim. evet çok harika bir monitör.
Gelecek hafta sonu vatandan almayı düşündüğüm bilgisayar için yaklaşık 3 haftadır sistem tavsiyelerini takip ediyorum ve şu sonuca vardım. 5000 tl üzerine çıkıldığında LGA 2011 al deniyor. Ancak şu soruların cevaplarını halen veremedim.
1- Sizce aşağıdaki sistemler, işlemciye ve ram lere yüklenecek yazılımlar açısından çok fark eder mi?
2-Aradaki yaklaşık 1000 tl yi ekran kartına mı yatırmak daha mantıklı? (Bilgisayar oyun amaçlı değil ancak yukarıda yazdığım programlar için pro ekran kartına o kadar para yatırmak istemiyorum)
3- Lga 2011 sisteminde 2133 veya 2400 MHz ramleri bu hızlarda direk kullanmak mümkün değil anladığım kadarıyla. Daha önce çok az overclock işiyle uğraşan biri olarak bunu yapabilir miyim?