Merhabalar, Bu ay sonu doğu ekspersine binip şöyle güzel bir nostaljik tur yapmak istiyorum. Çocukluktan beri merak ettiğim bazı tarihi ve doğal yerleri fotoğraflamak için (Ermeni Kiliseleri, tapınaklar, doğal manzaralar ) çıkacağım bu yolculukta, analog fotoğraf makinesi kullanacağım. Tavsiye edebileceğiniz makineler olabilir mi acaba ? Görüntülerin net ve kaliteli bir çözünürlüğe sahip olmasını istiyorum. Yani başlangıç modelleri vb bir kıyaslama varsa eğer (tam bilmiyorum), onları düşünmüyorum. Yorumlarınız olursa sevinirim. Teşekkür ederim.
bir çok nedenden dolayı bu devirde analog alınmaz ama ısrarcıysanız canon ae-1p olabilir ... analog makinede çözünürlükten bahsedilmez, bayat film alırsanız biraz nostalji ama çoğu zaman hayal kırıklığı yaşatır ...
Bilindik markaların herhangi bir 35mm slr sini alabilirsiniz.50mm bir lensle çok iyi sonuçlar alacağınıza hiç şüphe yok.Dikkat etmeniz gereken makineyi alırken lensin diyaram yapraklarının akıcı sekilde açılıp kapandığına bakın.Makinenin pozometresinin, perde sisteminin, film sarma kolunun ve dişlilerinin sağlıklı bir şekilde çalıştığına emin olun.
Bende düzü var, bu tür makinalar ebaydan çok ucuza geliyordu ama artık pahalandı,malum paypal da çekildi türkiyeden, Taş gibi makinadır,50mm lensin manuel keyfi de hiçbişeyde yoktur fakat popi bir makina olduğu için buna vericeğiniz paraya gidin 100 liraya lubitel ya da cymena falan alın bence, Zaten analog işinin asıl problematik kısmı filmleri koruma ve yıkama
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme