Şimdi Ara

Analog fotoğrafçılığa başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun zamandır aklımda fotoğrafçılığa olan ilgime somut bir anlam katmak ve analog fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. fakat bugüne kadar iphone kamerası hariç hiçbir kamera kullanmadım. uzun zamandır retro fotoğraflara özel bir ilgim vardı, tarkovsky'nin hayatını ve sanatını da araştırdıktan sonra fotoğrafçılığın, hayatın ve sanatın birçok farklı alanında yer aldığını farkedip böyle bir karar aldım.

böyle bir karar aldım fakat dediğim gibi fotoğrafçılığa dair teorik bilgim çok düşük. polaroid ve analog fotoğraf makineleri arasında kalmıştım fakat polaroid'in artık filmlerinin neredeyse üretilmediğini öğrendim.
    sizlere birkaç sorum olacak.

1-analog fotoğrafçılıkta başlangıç için gereken bütçe nedir? öğrenci olduğum ve fotoğraf makineleri hakkında bilgim olmadığı için internette çok geniş bir fiyat skalası olduğunu gördüm.
    2-film ve banyo fiyatları nedir. tahminen kaç fotoğrafta ne kadar ücret öderim banyo ve film için

bunun yanı sıra başlangıç olarak bilmem gereken konular nelerdir. yardımlarınızı bekliyorum.

• Merhabalar öncelikle seni tebrik ederim fotoğrafçılığı temelden öğrenmek için iyi bir yol seçmişsin.

İlk makinem benimde analogdu halada durur Canon ae1 çok geleneksel bir yapısı vardır göze hoş gelir ben 350 liraya almıştım seneler evvel şu an üstüne bayagi koymuş. Geçen hatuna doğum günü hediyesi alayım dedim minolta xg1 aceleye geldi biraz Sirkeci de tek el kalmış bir abiden aldım (tavsiye etmiyorum internetten araştır daha ucuza denk gelir ) 400 lira çekti mecbur aldim. Başlangıç ve devamı için bu iki modeli sana oneririm. Ama unutma analog da gövde o kadar da mühim bir konu değildir gerisi lens ve senin yaratıcılığına kalmıştır daha bütçe dostu birşeyler bakiyorsan zenitleri araştırmanı tavsiye ederim.

Film konusunda bir süredir alıp etmediğim için aşsağı yukarı hatirimda kalan bir filmi satın alıp yıkaması sana 20 liraya patlayacak tır tam net olmamakla birlikte devamlılık düşünüldüğünde analog biraz pahalı gelir al yıkat ve saire ama her pozun o kadar değerli olduğunu bilip denklanşöre basmak ayrı keyif ve haz verir insana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nikon fe10 analog makinem var. Fotograf cekmek ayri bir keyf. Tek sorun film banyosu. filmleri banyo ettirmek icin farkli yerlere yolluyorum.

Hic tecrubeniz yoksa fe10 gibi ayar konusunda yari otomatik bir makine alirsaniz isiniz daha kolay olur. Diyafram degerini elle ayarlayinca, enstantene degerini otomatik ayarliyor. Bu buyuk kolaylik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 liraya güzel bir makine edineiblirsin.
    36 poz için film + tarama max 25 Tl tutacaktır.
  • sahibinden 2. el satan sitelere bakın. devir dijitale döndüğü için artık o kulvarda her markanın giriş orta ve üst seviye modelleri bulunuyor. analog döneminde de böyle sınıflar vardı. model numaralandırmalarını öğrenip markaların kendi sınıflarına aşina olmanız lazım. bütçeniz uygun olabildiğince analog üst seviye üzerine odaklanın. bir zaman profesyonellerin ellerindeki analog makinayı kullanmak çok keyiflidir. film konusu çözülünce kolay. sirkeci bu işin merkezi. banyo ve film için pamuk ticareti hatırlıyorum.

filmlerin farklı iso (eski adı ile asa) değerleri olduğu gibi markadan markaya farklı gren ve doku yapıları da var. çekeceğiniz karede uzmanlaştıkça o filme en sizce uygun ve sizi ifade eden kareye doğru gideceksiniz. 1000 defa bakıp 100 defa çekip 3 tane çerçevelenecek kare çıkarıyorsanız bu yolda geleceğiniz var demektir.

gövdesi sabit objektifi değişebilen SLR olmalı. hatta bugün modern lensleri kullanabilen analog ların son örneği yarı dijital filmli makinalar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 11 Ocak 2018; 21:50:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.