Şimdi Ara

Analog makina önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar makinalardan pek anlamam ama her ne kadar dijital slr makinalar ile fotoğraf çekmeyi sevsem de analog makinaları da denemek isterim. en fazla 400-500 TL bütçem var. önerebileceğiniz analog makina var mı? mesela lomo lar nasıl? ya da zenit?
    lomo olarak şu makinayı beğendim:http://www.yalcinlar.com.tr/U8421,21,lomography-la-sardina-metal-edition-belle-star-kompakt-fotograf-makinalari-lomography.htm

• Hocam makinalardan anlamam, dslr ile çekmeyi severim demişsiniz. Otomatik modda mı kullanıyorsunuz. Ayrıca eğer stüdyoda tab ettirmeyi düşünmüyorsanız kendinize bir karanlık oda oluşturmanız gerekecek ek maliyet. Yok stüdyoda tab ettirirseniz yine ek maliyet. Ayrıca bu makinelerde çok spesifik bir kullanıcı profili olduğundan memnun olmaz da satmak isterseniz kuvvetle muhtemel elinizde kalacaktır. Sınırlı bir bütçem var dediğiniz için bu konuda uyarmak istedim. Ama sorun değil diyorsan çok ayrı bir heyacanı ve tadı vardır analog makina kullanmanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theory of a dead man

Hocam makinalardan anlamam, dslr ile çekmeyi severim demişsiniz. Otomatik modda mı kullanıyorsunuz. Ayrıca eğer stüdyoda tab ettirmeyi düşünmüyorsanız kendinize bir karanlık oda oluşturmanız gerekecek ek maliyet. Yok stüdyoda tab ettirirseniz yine ek maliyet. Ayrıca bu makinelerde çok spesifik bir kullanıcı profili olduğundan memnun olmaz da satmak isterseniz kuvvetle muhtemel elinizde kalacaktır. Sınırlı bir bütçem var dediğiniz için bu konuda uyarmak istedim. Ama sorun değil diyorsan çok ayrı bir heyacanı ve tadı vardır analog makina kullanmanın.

o cümlemin kafa karıştıracağını biliyordum. dslr manuel modda kullanıyorum. kendimce değerlerle oynayarak fotoğraf çekiyorum. teknik anlamda çok şey bilmiyorum onu demek istedim.
    benim makina için ayırdığım bütçe o. onun dışındaki ek maliyetleri göz önünde bulunduruyorum. ama uyarın için teşekkür ederim yine de.

• Hocam o zaman bu konuyu bir inceleyin. Kullandıkları ekipmanlar gayet uygun görünüyor eğer 2. el düşünürseniz o bütçeye set yapmanız bile mümkün.

http://www.canonturk.com/vbulletin/analog-fotograf-makineleriyle-cekilen-fotograflar/11856-analog-fotograf-makineleriyle-cekilen-fotograflar.html
  • Merhaba. Öncelikle bir analogcu daha görmek sevindirici oldu 3 adet Canon, Minolta, Zenit, Pentax, Miranda, Polaroid, Kodak, Konica, Praktica marka analog makinelere sahip biri olarak size yardımcı olabilirim. Öncelikle lomoları kafanızdan atın bence, gösterdiğiniz La Sardina fiyatına lenslerle birlikte çok güzel bir takım toplarsınız. Hangi ildesiniz?
  • analog makinede işlemci sensör olmadığı için ayırt edici bir özellikleri yok.

pozlamayı doğru veren herhangi bir analog makineyi alabilirsiniz öyle 300-400 lira vermenize gerek yok 100liradan fazla vermeyin.
  • lomolar plastik oluyor, alırsanız elinizde kalır satamazsınız da, ayrıca çok dayanıksız aletler, resmen para tuzağı.
    Alacaksanız ae1-program alın, evladiyelik kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör kolu önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lomo alacagına smena symbol yada 8m alabilirsin ama slr degildir bunlar, çok tat vermezler. 30-40 liraya bulunur.
    Zenit e , em modelleri tip, tasarım olarak benim çok hoşuma gidiyor, netekim kullanıyorumda ama eski modeller olduklarından temizini bulmak , daha doğrusu bez perdeli olduklarından kontrol etmeden almamak gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için.

@theory of a dead man siteyi az biraz inceledim. within'in de önerdiği gibi ae1-program ı beğendim.

@rocha ankara'dayım. sanırım söz konusu fotoğraf makinaları olunca istanbul'da olmak daha avantajlı oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.