Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karışık değil aslında, olduğunca da sade anlatmaya çalıştım. Aşağıdaki video işinizi görür.

http://www.youtube.com/watch?v=qAoQt5wLGjs

Eğer bu işe başlayacaksak bir adet de negatif tarayıcı almamız gerekiyor. Ben kullandığım tarayıcıyı 200 TL ye falan almıştım. Bugüne kadar parasını kat ve kat çıkarttı. Uzun vadede çok ekonomik oluyor. Banyo da zaten öyle, 12 TL bir D76, onu sulandırıp 4lt. kimyasal eldeediyoruz, en az 15 film yıkar, fixer de aynı paralarda, onu tekrar tekrar kullanarak (yukarıda anlatmıştım) 40 film yıkanır, bir de tarayıcın olursa ense

• şimdi anladıgım kadarıyla bu filmi sarma işi tamamen karanlıkta yapılıyor öylemi :D yani film en ufak bir ışık gördügünde yanıyor ise bu karanlık odalardaki kırmızı ışk nasıl oluyorda etki etmiyor ? :D yada öyle bir ışık mı alsak ben karanlıkda o filmi çıkartıp saramam abi heleki o sıvılar falan karışık ya :D
  • hocam c41 banyosu hakkında bilgin varmı, bağzıları tehlikeli demekte ama youtube da aynen videoları var ve çok rahat şekilde yapılmakta.
    acaba turkiyede bu konu çok mu abartılıyor.
  • hocam bu arada Fotoflu yerine utu ve arabalar için kullanılan saf su deneyebilirsin, bağzıları çok işe yaradığını soylemekte. litlersi 1tl cıvarı.
    ben daha once pc için su soğutma sistemi kullanırken kullanıyordum, kireçlenmeye karşı.
  • Negatifi herhangi bir tarayıcı taramazmı ? Yoksa kalite farkımı oluyor sadece.
    Bu konuyu biraz açabilir misiniz? örneğin şu kadar dpi taramalı şu fonksiyonu olmakı felan gibi .
    Elde bir tarayıcı varda kullanmadığımdan kolilenmiş birşekilde bodrumda yatıyo işe yararmı ki?
    Gerçi aile albümünü taramıştım ama negatif biraz farklı
    Birde bu lens mevzuu hakkında bikaç bişi sorucam
    mf lensler gördüğüm kadarı ile kalite olarak günümüzdeki AF lensleri neredeyse utandırıyorlar
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/13/dslrda-mf-lens-kullanimi/1/
    Forumda birisi helios 50yada 85 olucak 200lira gibi bi fiyata aldı (şaka gibi) koyduğu fotolarda enfes dslr ı olanlarda adaptörle kullanıyor
    peki bu 70-200 f2.8 gibi ufak servet değerindeki lensleride kapsarmı acaba varmı filmli makinalar için böyle lensler eos bayonet olmayan

• jeofizikci c41 hakkında hiç bilgim yok hocam, alet edevat gerekiyo diyorlar.
    Fotoflu daha ucuz inan, tankı suyla doldurup içine 4-5 damla damlatıyorsun. Ben 3 yıldır aynı şişeyi kullanıyorum daha yarı oldu. Fiyatı da 4-5 TL. gibi bişey

rocket11 her tarayıcı olmaz hocam, bir negatif tarayıcıyı incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın, negatifin üzerinden ışık vurdurup alttan tarıyor. Dolayısıyla kapağın içinde ışık kaynağı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

Negatifi herhangi bir tarayıcı taramazmı ? Yoksa kalite farkımı oluyor sadece.
    Bu konuyu biraz açabilir misiniz? örneğin şu kadar dpi taramalı şu fonksiyonu olmakı felan gibi .
    Elde bir tarayıcı varda kullanmadığımdan kolilenmiş birşekilde bodrumda yatıyo işe yararmı ki?
    Gerçi aile albümünü taramıştım ama negatif biraz farklı
    Birde bu lens mevzuu hakkında bikaç bişi sorucam
    mf lensler gördüğüm kadarı ile kalite olarak günümüzdeki AF lensleri neredeyse utandırıyorlar
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/13/dslrda-mf-lens-kullanimi/1/
    Forumda birisi helios 50yada 85 olucak 200lira gibi bi fiyata aldı (şaka gibi) koyduğu fotolarda enfes dslr ı olanlarda adaptörle kullanıyor
    peki bu 70-200 f2.8 gibi ufak servet değerindeki lensleride kapsarmı acaba varmı filmli makinalar için böyle lensler eos bayonet olmayan

evet o şekilde lensler var
    tamron ve tokinanın manuel o aralıkta f2.8 lensleri mevcut. fiyatlarıda aF lere göre oldukça hesaplı tabi bulursanız.
    sigmanın mf o şekilde lensini hiç görmedim, ama 28-70mm f2.8 lensi var.

• @xbagci
    hocam şu m6 eline geçince bi kaç fotoğrafını koy gözümüz bayram etsin.

babamda canon f1 canon s.s.c 100 f2.8 canon s.c 28mm bi kaçtane daha lens almış.
    yazık adama bir ay anca kullanır.

hain evlat iş başında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 21 Mart 2011; 1:13:01 >
  • bendede babamın kullan(a)madığından çürümekte olan bi zenit 11 ve helios 58mm var işe yararmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocket11 -- 22 Mart 2011; 23:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

bendede babamın kullan(a)madığından çürümekte olan bi zenit 11 ve helios 58mm var işe yararmı acaba?

işe yarar tabiki, tek kotu yani pozmetrenin vizorde olmaması.
  • Buradaki üstadlar bizim gibi yeni başlayanlar için (Babadan kalma Zenit makinesi olanlar ) birkaç temel şeyi yazıp açıklasalar çok makbule geçer.
  • Zenitler niye bu kadar rağbet görüyor çözemedim. Ben 122 incelemiştim. Pek hoşuma gitmedi.

Havalar güzel, sert ışıkta hangi SB filmi tercih etmeli sizce ?
    100 Asa'da bile ışık fazla geliyor. 50'de ürkütüyor beni.

Bir de konunun başlığını düzenlesek mi diyorum ? :)

__

Eskilerden bu, konu boş kalmasın diye ekliyorum. :)
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 25 Mart 2011; 20:18:17 >
  • 100 iso nasil fazla geliyor hocam, diyafram en açikta takılı falan mı kaldı :)

aslinda yüksek hizli filmlerin kontrasti düşük oluyor , ilginç ama ustalar yazın 400 iso kışın 100 iso kullanilmali diyorlar.

Topağin adı güzel değil mi?
  • Fazla geliyor derken istediğim detayları göremiyorum bazen. Çok flu olabiliyor. Genelde de dikkat ederek pozlarım halbuki.
    Şu evde banyo işine artık ciddiyetle el atmam lazım. Su lekesidir, sararmadır görmek istemiyorum. Yeteri kadar çekim yaptığım makara oldu artık banyoya da başlasam iyi olacak. Belki de sorun banyoda. Fakat adam gibi bir negatif tarayıcı almadan girişmek istemiyorum bu mevzuya. Bu yüzden hep erteledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 26 Mart 2011; 0:25:16 >
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Double Exposure: Aynı poz üzerinde çekilmiş iki fotoğraf ile elde edilir.
  • @WWF ilk fotoğraf mükemmel olmuş hocam. Elinize sağlık.
  • Ben çekmedim. Örnek olsun diye. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WWF

Ben çekmedim. Örnek olsun diye. :)

belirtseydiniz keşke
  • Selam arkadaşlar, bu benim yeni makinam

Bu da dün aldığım lensim. Summicron 50mm

Ama küçücük bir problem var, ikisinin arasındaki mesafe 2000km
    Kardeşim gövdeyi Almanyadan getirene kadar böööle bakıcam fotoğraflara.

• hayırlı olsun vala, umarım bir an once kavuşursunuz.
    çok güzel alet, bende contax g2 istiyorum ama çok para.
    bu arada bende tarayıcı aldım epson v330.
    3tl lik tarama parasından kurtuldum, şimdi banyo kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.