Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim, umarım sen de istediğin makinaya kavuşursun. Tarayıcın da hayırlı olsun.
    Zannedersem ben de bi tarayıcı masrafı yapacağım, Canon F5600 var bende, işimi de fazlasıyla görüyor ama artık çektiğim bir filmi böyle bir tarayıcıyla taramak doğru olmaz zannedersem. O zaman Leica ya okadar para vermenin bi espirisi kalmıyor.
    Bunu satıp bi Epson 500/700 serisi bakacağım. Ucuza negatif tarayıcı isteyenlere duyrulur
  • Dün tank, D76, hypo sulfit ve termometremizi alıp işe koyulduk, banyonun ışık almadığından tamamen emin olduktan sonra filmimizi çıkardık, yanımıza makas almayı unutmak dışında bir hata da yapmadık Negatiflere bakınca sorun yok gibi duruyor, en yakın zamanda yaratıp sonuçları da göreceğiz.

@xbagci Hocam hayırlı olsun Leica'n içim gitti vallahi. Biz de tam senin duyurduğun şeyi arıyorduk aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

hayırlı olsun vala, umarım bir an once kavuşursunuz.
    çok güzel alet, bende contax g2 istiyorum ama çok para.
    bu arada bende tarayıcı aldım epson v330.
    3tl lik tarama parasından kurtuldum, şimdi banyo kaldı.

Nerden aldın, kaça aldın. Ben de buna bakıyordum. :)

Xbagci hocam senin tarayıcı boşa çıkmış, nedir marka model fiyat. Bir görüşsek :)
  • vatan bilgisayardam 245tl ye aldım.
    daha önce eminonunde(adını unuttum gene) hrkesin gittiği bir yerde banyo ve tarama işini yapıyordum.
    v330 ile bir gün boyunca denemeler yaparak benzer sonuçlar almaya başladım. ilk başta oldukça soft sonuçlar elde ediyordum,zamanla duzeldi.
    aletin toz giderme özelliği gerçekten işe yarıyor. toz gidermeyi kapatınca bir ton toz çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Teşekkür ederim, umarım sen de istediğin makinaya kavuşursun. Tarayıcın da hayırlı olsun.
    Zannedersem ben de bi tarayıcı masrafı yapacağım, Canon F5600 var bende, işimi de fazlasıyla görüyor ama artık çektiğim bir filmi böyle bir tarayıcıyla taramak doğru olmaz zannedersem. O zaman Leica ya okadar para vermenin bi espirisi kalmıyor.
    Bunu satıp bi Epson 500/700 serisi bakacağım. Ucuza negatif tarayıcı isteyenlere duyrulur

hocam bir şey soracaktım.
    sen filmin parlak tarafındanmı yoksa amt kısmındanmı tarama yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WWF

quote:

Xbagci hocam senin tarayıcı boşa çıkmış, nedir marka model fiyat. Bir görüşsek :)

Ama önce ben!
  • Ucuza m42 den eos'a çevirici nerden bulabilirim. Sahibinden de bir iki tane gördüm, fiyatlar uçuk geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

Ama önce ben!

Ooooo baya piyasa yapmış bizim alet
    Canoscan F5600.

Taktir edersiniz ki bu aralar maddi göçüntü içindeyim, bi topralanayım önce alacağım tarayıcı modelini bi kararlaştırayım, daha sonra bildiririm arkadaşlar.

jeofizikci tararken düz (yani yazıları doğru okuduğun taraf) altta olacak. Diğer türlü zaten fark edersin resmin ters çıkar, aynaya bakmış gibi)

• Trojka, tarayıcıma dokunma
  • quote:

Trojka, tarayıcıma dokunma

O tarayıcı benim olacak, beniiiimm! Nihaha.

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Benim düldül, dijitalle çekmiştim.

Hani fotoğraf paylaşan yok, suskun herkes. Bahar bize göre değil galiba. :)

edit:foto silinmiş linki tazeledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 15 Nisan 2011; 15:18:29 >

Ilford Pan 400
    Chinon 55mm F 1.7
  • HP5 ile varsa elinde onları da koysana @WWF. Güzel kare.
  • Analogcu arkadaşlar, hepinizi bekleriz.

http://duyarkat.net
    http://forum.duyarkat.net
  • canon eos 300 slr aldım sonunda :) üzerinde sigma 35-80mm lens var 200 tl verdim. lens pek iyi değil dedi bir kaç kişi sizce de öyle mi beyler ? özellikle alan derinligi konusunda bana sıkıntı yaratırma en fazla 4'e kadar düşüyor diyafram
  • Hayırlı uğurlu olsun, aramıza hoşgeldin
    35-80 güzel bir aralık bence fazla abartılı değil yani. 80mm f4 bence güzel iş görür. Portre için soruyorsan yani için rahat olsun.
  • saolasın hocam içimi rahatlattın :D daha almadım ilk sonuçları içinde bayat siyah beyaz film takılı şuan o bitince renkli dia film takıcam bakalım merak ediyorum şimdiden :D
  • Fuardan bir foto

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • Doğru yere mi soruyorum bilmiyorum ama Canon 550D kullanıyorum ve MF lens almak istiyorum adaptörle kullancam. Türkiyede nerede bulabilirim? Tavsiye edeceğiniz lensler nelerdir ( geniş açı, portre olarak) Öncelik Leica, Rollei, Zeiss, Contax ve Voigtlander. Artık bulamazsam bende bi analog makina alıp devam etcem

hıh m6 ıymış,çok güzelmişmışta mış
    varmı penelope gibisi
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.