Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aspci

HP5 ile varsa elinde onları da koysana @WWF. Güzel kare.

Var da hep Nü.

Geçmiş sayfalarda olması lazım bir kaç tane. :)
    Tarayıcı alabilirsem negatiflerimin hepsini baştan tarayacağım.
  • Makinemin Focus Screen'ini değiştirmem gerekli zira üzerinde çizik var. Vizörden bakınca rahatsız ediyor biraz. Şimdiye kadar idare ettim ama tertemiz ve sarımtrak olmayan bir görüntü istiyorum. Boyutu nedir acaba bu parçanın, sökmeden-ölçmeden nasıl öğrenebiliriz. Standart mıdır aynı dönemdeki makinelerin focus screen boyutları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Sağolun arkadaşlar.

aykutzilif R3 leica mı bessa mı?

R3 leica hocam

bu da ae1 program ile çekildi :)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio-Auditore -- 9 Mayıs 2011; 15:02:21 >
  • R4 bu hocam, niye bize yalan atıyon

WWF lensleri satıyorum ama FM2 bende kalacak malesef, o benim ilk göz ağrım.
  • Arkadaslar ben de bu yaz bi analog almak istiyorum baslangic icin hangi makineyi onerirsiniz?
  • Hiç birini satma yahu. İlk göz ağrısı çok önemlidir bilirim. Ben şaka yaptım.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 9 Mayıs 2011; 18:32:37 >
  • @synchro ne tür çekimler yapacaksınız, bütçeniz nedir ? Otomatik netleme yapan bir gövde mi istiyorsunuz yoksa ben herşeye hakim olayım mı diyorsunuz. Analog ile çekim yapanlar için ekipman çok önemli değil aslında, uzun uzadıya ekipman tartışması yapılmaz buralarda. Bizim işimiz zevk ve ışık. Zevkinize uygun, uzun müddet kullanabileceğiniz, objektif teminini kolayca yapabileceğiniz bir gövde seçin. Yerinizde olsam Nikon FM2, Canon AE-1 tarzı gövdeler seçerdim. Uygun olsun diyorsanız da Zenit'ler ve objektifleri (m42, vidalı) iyidir, kolay da bulunur.
    Ürünleri alırken dikkat edeceğiniz en önemli husus da tüm fonksiyonlarının çalışıyor olması, zira bu ürünler yaşlılar. Satanlar anlamadan etmeden satabiliyorlar.

Ben kişisel olarak analog makinalarda otomatik netleme yapan gövdeleri sevmem. Tümüyle manuel olmalı, örneklerden anlaşılacağı üzere.

• Ya aslında 550d kullanıyorum ama analog da çok keyifli duruyor, hem yazın okullar kapanınca vaktim de olur. Kafamda olan Leica R4 aslında hatta adaptörle 550d de kullanmak için m42 ler de mantıklı gözüküyor. m42 lerden tavsiye edeceğiniz hangisi?

ekleme : otomatik olup olmaması önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synchro -- 9 Mayıs 2011; 18:53:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WWF

Makinemin Focus Screen'ini değiştirmem gerekli zira üzerinde çizik var. Vizörden bakınca rahatsız ediyor biraz. Şimdiye kadar idare ettim ama tertemiz ve sarımtrak olmayan bir görüntü istiyorum. Boyutu nedir acaba bu parçanın, sökmeden-ölçmeden nasıl öğrenebiliriz. Standart mıdır aynı dönemdeki makinelerin focus screen boyutları ?

Şu kadar diyebilirim ki o işi unut. Neredeyse her makineninki kendine özel. Benim Nikon FG'de neteleme penceresi direk bozuk, yanlış netliyorum. Yenisini aradım. EM, FG ve FG2 modellerininki aynıymış sadece ve hiç bir yerde bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Makinemin Focus Screen'ini değiştirmem gerekli zira üzerinde çizik var. Vizörden bakınca rahatsız ediyor biraz. Şimdiye kadar idare ettim ama tertemiz ve sarımtrak olmayan bir görüntü istiyorum. Boyutu nedir acaba bu parçanın, sökmeden-ölçmeden nasıl öğrenebiliriz. Standart mıdır aynı dönemdeki makinelerin focus screen boyutları ?

Şu kadar diyebilirim ki o işi unut. Neredeyse her makineninki kendine özel. Benim Nikon FG'de neteleme penceresi direk bozuk, yanlış netliyorum. Yenisini aradım. EM, FG ve FG2 modellerininki aynıymış sadece ve hiç bir yerde bulamadım.

Hallederim gibime geliyor ama uğraşmam lazım. Arızalı ürün satanlar var, belki onlarla değiştirilebilir. Takip etmek lazım. En olmadı İzmir'deki bir tamirciye yollayacağım. Yaparım demişti, ihmal ettim ordayken vermedim. Sökme konusunda tırstım zaten. Pazometre vs. içi nasıldır bilmiyorum. Tıkır tıkır çalışan makinayı da bozmak istemem açıkcası.

• slm ben aranıza yeni katıldım nikon fm2 sahibiyim makinemi çok seviyorum burada da bahsi geçen bir konu hakında bilgi edinmek istiyorum mesela filmlerimi banyo yaptıdıktan sonra negatifleri alıp epson v-300 tarzı bir scannerla tarasam bilgisayarımdaki görüntü baskı görüntüsümüdür
  • pardon ısrarla r3 demekte ısrar ediyorum bende alan derinliğini azaltmak için ae1 in sabit diyafram 1.8 lensini eos 300 e takmayı denedim bugün sonuç hüsran :D dia film çekmiştim acayip pahalı banyosu ya bir daha bulaşmam vallahi :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Hallederim gibime geliyor ama uğraşmam lazım. Arızalı ürün satanlar var, belki onlarla değiştirilebilir. Takip etmek lazım. En olmadı İzmir'deki bir tamirciye yollayacağım. Yaparım demişti, ihmal ettim ordayken vermedim. Sökme konusunda tırstım zaten. Pazometre vs. içi nasıldır bilmiyorum. Tıkır tıkır çalışan makinayı da bozmak istemem açıkcası.

Şu izmirdeki tamircinin adresi, numarası falan var mı elinde. Bir arayayım ya da gittiğimde bir göstereyim makineyi.

• Hamza Rüstem fotoğraf evi. Konak Kemeraltı'nda Vakıfbank'ı geçince sağda eski bir handa. Kime sorsan gösterir zaten.

http://www.hamzarustem.com.tr/
  • quote:

Hamza Rüstem fotoğraf evi. Konak Kemeraltı'nda Vakıfbank'ı geçince sağda eski bir handa. Kime sorsan gösterir zaten.

http://www.hamzarustem.com.tr/

Eyvallah, yeri de ters değilmiş. Uğrarım gittiğimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aggasi

slm ben aranıza yeni katıldım nikon fm2 sahibiyim makinemi çok seviyorum burada da bahsi geçen bir konu hakında bilgi edinmek istiyorum mesela filmlerimi banyo yaptıdıktan sonra negatifleri alıp epson v-300 tarzı bir scannerla tarasam bilgisayarımdaki görüntü baskı görüntüsümüdür

Vay FM2 ha, kardeş hoşgeldin. Ben Canoscan 5600 ile tarıyorum, aşağı yukarı o fiyat aralığındaki ürünlerin hepsi aynı tarar, yani çok iyi değil ama fena da sayılmaz, problem olmaz yani.

aykutzilif ben arada dia çekiyorum, yani arada dediğim yılda 2-3 kere, onu da yapmak lazım
    Pamuk ticaret pahalı yıkıyo ama kaliteli, 12 tl falandı galiba ama Kristal foto 6 ya falan yıkıyo.

• http://www.flickr.com/photos/sdzn/

Adam iyiymiş, ilford ile çekilmişlere bakarken denk geldi.

Leica M6 ve Ilford
    http://www.flickr.com/photos/sdzn/with/5023390823/

• Oy oy oyyyy
  • tşk ederim fakat esas merak ettiğim konu taracıdan bilgisayara atığımız fotolar baskı kalitesindemi yoksa birer negatif kopyası gibi mi oluyor yani renkli veya siyah beyaz 36 poz çekiyorum banyo yaptırıyorum sonra taracıdan geçirince normal fotoraf gibi mi oluyor ...
  • evet hocam bildiğin fotoraf oluyo işte :D

ya ben sirkecide ucuz film arıyordum bütün paramı harcadım yol parası haricinde 5 tl kalmıştı konica çarptı gözüme chrome yazdığını görmedim :D bu ne kadar dedim 5 dedi aldım bende sonradan uyandım mevzuya :D bi ara benim leica ile çektiğim sb leri atıcam foruma eos 300 ile çektgm dia ve sbleride atarım bi yorumda bulunursunuz :D sağda solda arkadaşları analog duyguları aşılıyorum bir kaç kişi kazandırdım :D
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.