Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet buyrun leica r3 aman pardon r4 :D exp. film

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• aykutzilif güzel fotoğraflar. Leica olsun ister çamurdan olsun.
    En sonuncusu değişik ve hoş. Exp. film ne ki?
  • Geçen gün(geçen gün dediğim mart oluyor :D) can sıkıntısından değişik şeyler yapayım dedim. Zenit122 makinamın üstünde helios f/2 58mm vardı. Kendi üretimim bir aparat kullanarak(jwin gamepad :D) iki objektifi birleştirdim. Kullandığım diğer objektif ise jupiter-9 f/2 85mm. Işığım biraz yetersiz kalmış ve netlikte de ufak sorunlar var ama yine de sonuçtan memnunum :)

Bunlar yaptığım sistem;
    Evet, objektifler birbirlerine bağlı değil, aralarında 2-3mm boşluk kaldı.

Bunlar da çektiğim fotoğraflar;
    İlk ikisi diş macunu, üçüncüsü de su damlacığı. Beyaz A4 üstünde hepsi.

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Pan 400
    Arkadaşın Canon'uyla çekmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 12 Mayıs 2011; 15:23:52 >
  • @McYC değişik bir icat.

Ama Jupiter 9'un varken böyle şeylerle uğraşmasan diyorum.
  • Ben de onu soracaktım biri kedi gözü diyor, biri Exp film diyor. Nedir bunlar..?
  • valla benim bildiğim experience exp. film işte yani bildiğimiz bayat filmin cross banyo ile elde edilmiş görüntüleri zaten experience tecrübe falan anlamına geldiğine göre anladınız umarım :D ama tam doğrumu bilmiyorum mesela bana bu filmleri kuzenim verdi sb hepsi birde onun kendi exp film ile çektikleri var çok hoş farklı bir renk olmuş hatta durun göstereyim :D

• Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar :) Jupiter9' u kullandım çünkü kullanabileceğim diğer objektifim pentacon 200mm :D

Eskilerden atayım 2 tane de :)
    İlkini herkes bilir, Haydarpaşa' nın kulelerinden birisi.
    İmza dahil bütün düzenlemeler picasa 3 ile yapıldı. Sepya yaptım, keskinliği arttırdım ve dereceli tonlama yaptım.

Bu da Edirne Meriç Nehri. Yine picasa 3 kullandım. Fotoğrafın gerçek hali aslında çok kötüydü. Keskinliği çok arttırarak gren katarak eski fotoğraf görüntüsü vermeye çalıştım. Sepya yaptım ve gölgelendirmeyi biraz kurcaladım. Buyrun :)

Ekleme: Her iki fotoğraf da helios 58mm ile çekildi. Malesef diyafram ve enstantane değerlerini hatırlamıyorum. Kaç asalık film kullandığımı da hatırlamıyorum. Artık bunların hepsini kaydetmeye başlasam iyi olur yeni çektiğim fotoğraflarda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 12 Mayıs 2011; 20:03:32 >

• analog çekimleri dijitalize ortamlara taşımamanız bence daha hayırlı olacaktır zira dijital çekimlerde bu yeterince yapılıyor ilk hali bence daha iyi işe picassa shop fln girdiği zaman fotoğraf olmaktan çıkıyor bence
  • Vallahi ne yalan söyleyeyim ben de bu konuda aykutzilif ile aynı fikirdeyim.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle :)
    Dijital bir fotoğraf makinem olmadığı için açıkçası çektiğim fotoğrafları bilgisayarda görmek daha büyük bir zevk veriyor bana. Analog makineden vazgeçmeme nedenim ise dijital makinaların bana analog zevki vermemesi. Ben de fotoğraf üzerinde aşırı oynamanın taraftarı değilim ve bana göre de üzerinde oynanmış fotoğraf, fotoğraf değil resim oluyor benim gözümde artık.
    Fakat güzel bir çiçek fotoğrafı diyelim, doğru ayarları tutturamadığım zaman yaptığım hatayı ancak baskıyı aldığım zaman görebiliyorum. Çekmek istediğim şekline getirebilirsem bu beni mutlu ediyor :) Mesela yukarıdaki meriç fotoğrafı. Orijinal halinde ışık patlamaları var sol tarafta. Enstantaneyi çok uzun tutmuşum, çok aşırı aydınlık çıkmış fotoğraf. Moralim bozuluyor, çünkü sonuçta her gün onlarca, yüzlerce fotoğraf çekebilen bir insan değilim. Her gün makara tazeleyebilecek durumum yok. Çektiğim fotoğrafın istediğime yakın hale getirilebilmesi mutlu ediyor beni;)
    Fotoğraflarımda çok büyük oynamalar yaptığımı da düşünmüyorum açıkçası. Çoğunda sadece kontrastı düzeltiyorum veya ufuk çizgisini ayarlıyorum o kadar. Sonuç bana göre güzel oluyor :)
    Anlatabildim umarım ;)
    Yorumlarınızı beklemeye devam ediyorum :)

• valla dijitalciler kızarlar ama bence fotoğraf ile alakası yok yaptıkları işin :D ben analog kullanmaya başlamadan önce eos 550d ile başladım her gördüğüm obje için elim deklanşöre gidiyordu haliyle bi zaman sonra sıkılmaya başladım istek falan da kalmadı sonra kuzenim vesilesi ile lomo akımına kapıldım bir lc-a edindim sonra canon ae1 sonra leica r4 en son da eos 300 aldım çok farklı birşey yani anlatılmaz ki en basit örnek dijitalde çekilen fotoğraflar çok net ve sıradan geliyor bana ama analogda her filmin aynı bir renk tonu olduğu için shopmuş şuymuş buymuş ugraşmıyorum ve filmleri banyoya gönderdiğimde o hissettiğim duygu çok müthiş mesela :D şunuda belirteyim eos 300'ü alabilmek için 3 ay okuldan eve yürüyerek gittim

son olarak araba çekimleri iiçin bir film öneriniz varmı beyler ? net çekim yapmak zorundayım
  • Şafak kaç xbagci ? :)
  • 19 üstad.

aykutzilif soruda çelişki var hocam, net çekim yapmalıyım demişsin. Eğer elde çekeceksen yüksek isolu film, eğer net demek temiz grensiz demekse tripod ve 100 iso film öneriyorm tabiki. Ama SB mi dia mı renkli negatif mi çekeceksin belirtmemişsin.
  • dia filme bulaşmam bir daha görüntü kalitesi açısından pek tatmin etmedi beni. renkli çekicem ve büyük ihtimal tripod 100 iso olacak yani anlatmak istediğim görüntüyü anlamışsındır umarım daha önce araba fotoğraflarında. arkadaşın bwm var rica etti marka olarak ne önerirsin
  • Alışveriş konusunda güvenli mi bilmiyorum ama şu site gözüme çarptı bugün:http://www.analograf.com

Siteye ait şu facebook grubunda da güzel fotoğraflar var, katılım da yoğun:http://www.facebook.com/home.php?sk=group_164536156903082

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 15 Mayıs 2011; 0:42:19 >
  • biliyorum o siteyi hocam son derece güvenilir bir site öyle bir eğiliminiz var ise gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz
  • Merhaba arkadaşlar

Bende geçen günlerde bir süre aradığım Minolta XG-M kamerama kavuşmuş durumdayım.

Yanında Minolta 50mm f1.7 + Sun 80-200mm f4.5 Macro + Vivitar 28mm f2.6 Close focus + Ozcek II Auto MC 135mm f2.8 Lenslerle birlikte.

Bu lenslerden bildikleriniz hakkında yorum yapabilecek var mı acaba ?
  • hayırlı olsun kardeşim aramıza hoşgeldin :) 50 mm 1.7 için konuşuyorum bende canon cinsi var sonuçları harika 1.8 olarak seninki de aynıdır hemen hemen diğerleri hakkında bilgim yok xbagci biliyodur belki tekrar hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.