Site %1000 güvenlikli. Benim 2.sayfada paylaştığım puantiyeli bit foto var, o fotoyla bu sitenin açtığı yarışmaya katılmıştım ve birinci oldum. Bana Diana Mini hediye ettiler, 3 gün içinde de adresime kargoladılar, daha sonra 1. olmam sebebiyle yaptıkları bir tanışma organizasyonuna da katıldım, şahsen de tanıştım arkadaşlarla aklında soru işateri kalmasın.
aykutzilif renkli negatif öneremem hocam, kullanmıyorum ki. ama bilindik maraların hepsi iyidir. Kodak kırmızıları, fuji yeşilleri daha canlı gösteriyor denir ne kadar doğru bilemem.
énigma hayırlı uğurlu olsun, paylaşımlarını bekiyoruz hocam. Selamlar.
Site güzel ben de beğendim. Dikkatimi çeken şu oldu karanlık oda malzemeleri satmıyorlar, kendileri banyo yaptıkları için sanırım. Böyle olmaz ki ama...
Diana F+ nasıldır tavsiye eder misiniz?
@ aykutzilif ve @ xbagci : Teşekkürler arkadaşlar pek elimden çıkartabilceğim birşeye benzemiyor
Umarım paylaşabilecek nitelikte bir kare çekebilirim.Hiçbir bilgim yok açıkçası,biraz zaman alacak sanırsam.
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
Diana F+ nasıldır tavsiye eder misiniz?
lomo da lc-a en iyisidir ama elinde var ise dianada fantansik kaçık bir makinedir her türlü gideri var
Uzun zamandan beridir fotoğrafçılık hayali ile yanıp tutuşuyordum.Dslr araştırırken 35mm liklere rast geldim ve evde babamın uzun zaman önce aldığı ve benim dalga geçtiğim :( Zenit E yi hemen ele geçirdim. İlk filmi deneme amaçlı gördüğüm herşeyi çekmekle bitirdim..Dün fotoğrafçıya verdim bu akşam alacam...Sabahdan eridir bu sayfayı okudum ve baya bir bilgi topladım...Konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim konuya takip ve paylaşımda bulunmayada devam edeceğim...Saygılarımla...
mariposa_tr böyle mesajları okudukça mutlu oluyorum
Analog fotoğraf bir tutkudur, bunu kullanmayan anlamaz. Umarım herkez ileride SB ve banyo işine de başlar, işte o zaman değmesinler keyfinize
@mariposa_tr makinen hayırlı olsun öncelikle. İlk filmden beklediğin sonucu alamasan bile moralini bozma, 3-5 film harcamayı düşün elinin alışması ve ayarlara tam hakim olabilmek için, sonra kendiliğinden gelir zaten güzel fotoğraflar Paylaşımları heyecanla bekliyorum
Teşekkür ederim McYC.1-3-5 filmin kötü çıkması moralim bozulmıyacak,hevesim kırılmıyacak...Fotoğrafçılığı seviyrum hayranım ve fotoğraf çekmeye devam edeceğim....İlk filmlerim kötü olsada koyacağım buraya önerileriniz doğrultusunda hareket edeceğim... Bu arada resimde de kırmızı ile işaretlediğim yer kırık..Siyah kısım kırık yok ama dönüyor kalan parçası ( acemi olduğum için ismini bilemiyorum ama sanırım enstantene deniyor orası cahilliğimi maruzn görün) O kısmı nerelerde nasıl temin edebilirim?
İstanbuldaysan Hayyamda hesin hallederler, Zenit sonuçta her dükkanın sattığı makina, özellikle Bozdağa, ve Odakda dene şansını. Ama halledemesen de mühim değil bence, orasının internetten bir resmini bul, enstantenenin nasıl ve kaça kadar gittiğini öğren, sonra tekerleği çevire çevire deklanşöre bas, baktın ne zaman elini çekmeden perde kapanmıyor, B modundasın demektir, oraya bir işaret at, sonrası fotoğraflardaki gibi aklında kalır zaten.
xbagci bilgi için teşekkür ederim...Meşhur Hayyamı duydum ama ne yazık ki samsundayım şimdi burda bi yer duydum akşam mesaiden sonra oraya bakacam..Ama dediğin yol da aklıma geldi.örnek bi rresme göre hareket edeceğim..Tekrardan teşekkür ederim...Güzel pozları burda bir an önce yayınlarım umarım .....
Aramıza hoş geldin. Babaların fotoğraf makineleri gün yüzüne çıkmaya ve değer görmeye başladı. Ben de öyle başladım.
Hoş bulduk... Sizlerin bilgileriniz,paylaşımlarınız ve yardımlarınız sayesinde bir çok kişi daha tozlu raflardan babalarından kalma makineleri gün yüzüne çıkarıp güzel kareler çekmeye başlayacaklar vede bu güzel sanat devam edecek....
quote:
Orijinalden alıntı: WWF
Aramıza hoş geldin. Babaların fotoğraf makineleri gün yüzüne çıkmaya ve değer görmeye başladı. Ben de öyle başladım.
Ben birşey öğrenmek istiyorum.İlk olarak;
Eğer ki lenslerin içinde toz taneleri varsa bunları biz temizleyebilir miyiz ? Ayrıca o tozlar oraya nasıl girmiştir ?
Diğeri ise gövde deki aynayı (single-reflex lensli kameralar için) ne ile temizlesek daha doğru olur ? Bezle temizlemek için biraz bastırmak lazım bu sırada aynaya bir zarar verme ihtimali var mıdır ?
Teşekkürler şimdiden yardımcı olan arkadaşlara
Bir kaç toz zerresinin çektiğin fotoğrafa etkisi yoktur, lensinde kocaman bir çizik falan olmadıktan sonra pek kafaya takma bence, ancak görmek için bakarsan görünür onlar
Hele aynanın fotoğrafa hiç bir etkisi olamaz, o sadece vizörde gördüğün görüntüyü gösterir. Eğer durumu çok kötüyse hafifçe silersin, tehlikesi yok bence.
Dün akşam fotoğrafçıma gittim ve 36 pozdan sadece 20 sinin çıktığını söyleyince moral bozukluğu ile nedenini soramadım ve güzel karelerim ne yazık ki heba oldu.Kapalı mekanlarda flash kullanmayı ne yazık ki akıl edemedimnede olsa ilk denemem ve de acemiliğim vardı..Açık mekanlarda ise zenitin ayarlarını tam yapamadım ama yılmak yok kendimi geliştirmeye devam edip sb fotoğraf çekmeye başlıyacam en kısa zamanda....Ve en güzel fotoğraflar,enteresan kareleri sizinle daha sağlıklı paylaşacağım...
Sizlerinde yorumlarını almak beni olumlu yönde etkiler ve de mutlu olurum....
@mariposa_tr iyi bari 20 tane çıkmış, ben 8-10 tane alıyordum ilk başlarda :D ben teknik konularda çok yorum yapabilecek kapasitede değilim. hangi ayar yanlışmış gibi şeyler hakkında kendi çapımda yorum yapabilirim sadece. onun dışında fotoğraflarını kafanda bir sahne oluşturarak çekmeni tavsiye ederim. mesela çekmeden önce hmm şu şurda dursa bu burda olsa bu burdan yürüse gibi şeyleri zihninde canlandırıp vizörden öyle bak derim ben. şahsen öyle yapıyorum :D fotoğrafta belli bir tema üzerine yoğunlaşmış oluyorum bahsettiğim şekilde düşününce. paylaşımları bekliyorum :)
McMY bu ilk filmi deneme amaçlı çektiğim için pek fazla kafamda sahne oluşturmadım rastgele çektim biraz....Ama dediğin gibi kafamda kurguyu yapıp sahneyi oluşturarak çekmek en iyisidir...güzel çekilmiş bir karede birden fazla hikayenin geçtiğini görebilmek beni çok etkiliyor...Bu pazar fotoğraflarıma daha rahat zaman ayıracağım ve elimden geldiğince güzel kareleri çekmeye çalışacağım...
canon ae1 program :)
@ xbagci : Evet hocam sadece toz tanecikleri var biraz.Bayağı bir titizlikle kullandığım için eşyalarımı oyüzden kafaya takıyorum ister istemez.
Çok gereksiz olacak farkındayım ama hiç kullanmadığım için önceden bilemiyorum herşey normal mi değil mi diye,kusura bakmayın o yüzden.Sorum flaşla ilgili.Yeni pil alıp taktım.Flaşın düğmesini açtığım zaman garip bir ses vardı,belli ki flaşı dolduran,hazır hale getirirken ki ses ama o normal bir ses mi ? Eğer değilse flaşımı kullanmıcam,biraz güvensiz duruyo markasından da dolayı.
Teşekkürler bu arada cevap için.
@ mariposa_tr : Paylaşım için teşekkürler.O retro ruhunu hissettiriyor fotolar.Hocam bu arada dijital çıktılar 640x424 piksel olarak mı çıkıyor yoksa siz mi küçülttünüz ?