Harika bir makina bu, objektifiyle. Keşke fotoğrafçılığa başlamak isteyen bunlarla başlasa.
Teşekkürler =) Keşke bende bunla başlasaydım. 3 sene önce fotoğrafa ilgi duymaya ilk başladığımda, bir arkadaşımla birlikte baya makine araştırıyorduk ve sonunda ben slr-like canon s5 almıştım, arkadaşımda benim şimdiki analoğumun daha eski ama çok daha üstün bir modeli olan canon a1 almıştı. O zamanlar neden onu tercih ettiğini ve sürekli neden bana analoğu kesinlikle denemem gerektiğini söylediğini anlamamıştım. Daha sonra s5'imi satıp, halen zevkle kullandığım 400D'mi almıştım. o zaman slr sisteminin ne kadar farklı ve zevkli olduğunu anladım. Fotoğrafa olan ilgim ve bunun paralelinde az çok bilgim de arttıkça analoğa yönelmeye başladım ve 2009 yazında artık dayanamayıp, bu fotosunu koyduğum ae1-p yi aldım. Ve cidden hayatımda fotoğraftan en çok zevk aldığım anları bununla yaşadım. Tabiki kalite gerektiren veya gelir sağlayacak çekimlerde 400D'mi kullanıyorum. Ama analoğun verdiği his cidden değişilmez; Hatta bir süredir lomografiyede ilgi duyuyorum, rasgele çekilen o tarz şeylerin doğallığı ve lomo makinelerine özgü lenslerin verdiği efektler çok ilgimi çekmeye başladı, yakın zamanda uygun fiyata şu 4 lensli lomo makinalardan bulursam almayı düşünüyorum .
Biraz uzun oldu kusura bakmayın =)
arkadaşlar şöyle uygun fiyatlı bir slr almayı düşünüyorum. Bana hem bir makine tavsiyesi hem de bilgisayara atmak için yazıcı tavsiyesi verir misiniz? yazıcı en az kaç dpi da olmalı, fiyatları ne kadar?
Aşka geldim
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani
Bu da benim canavar =)
Benim bu canavar dün arkadaşın dikkatsizliği sonucu üstü kar buz ve su kaplı taş kaplı bir zemine düştü kuğlu parkta.(allahtan suya düşmedi) tam lensinin üstüne düştü ve sekip yan tarafınıda çarptı, baya bir ıslandı, lensin ön tarafından bir parça koptu, ve ön tarafta az miktar yamulma oldu. hemen kuruladık falan Sonra Ankaradaki en iyi analog tamircisi "Ali Değer" ustaya götürdüm. baktı etti, kopan parçayı takdı, lensi kontrol etti. Ve sonuç makine 1-2 çizik dışında sapasağlam, lenside dikkatli kullandığım sürece bir problem yok. Eğer düşen benim 400d olsaydı paramparça olurdu eminim. Haa tabi o arkadaşa bir daha hiç bir foto malzemesini vermeyeceğim onuda belirteyim
Hocam geçmiş olsun. Ben daha makineyi almadan okuduğum bir dökümanda eleman makinenizi çantasından çıkartınca yapmanaız gereken ilk şey boynunuza asmak diyordu. O benim kulağıma baya bi küpe olmuş, aynen öyle yaparım.
@ sokak_papagani
geçmiş olsun. makinen, daha önce de söylediğim gibi çok özel bir model. çok daha dikkatli olmalısın.
ben de, xbagci'nin dediği gibi, evde bile boynuma asarım hemen.
bu arada, bugün benim K1000'le 4-5 kare daha çektim, 6 pozum kaldı. Kodak BW400CN var içinde. onlar bitince son siyah/beyaz filmim Ilford XP2 Super 400'ü de bitiricem (tabii dönem başlıyor, derslerden vakit bulabilirsem eğer)
o bitince de uzun zamandır keskinliğiyle ünlü Kodak Ektar ya da Fuji Velvia 50 alıp renkli filme dönüş yapmayı plânlıyorum
fotoğraflarım çıkar çıkmaz burada sizinle paylaşacağım.
Çok sağolun xbagci ve tuintu, zaten bende çok dikkat ederim makineme de işte arkadaş biraz sakar. Ama zaten o da baya üzüldü duruma, yapcak bişi yok kaza bu Bugün bir arkadaşla konuştum, onun a1 i vardı bozulmuştu zamanında. onun lens boş boş duruyordu onu verecek bana ,değişen birşey olmayacak
ben de bir zenit 122 almayı düşünüyorum 80 lira falan. tavsiye eder misiniz? gerçi banyo ve cd'ye atma olayı biraz masraflı. eminönünde sordum kagıda baskı istemiosan banyo+cd'ye atma 8lira dedi.
sokak_papagani dört ayak üstüne düşmüşsün. tuintu fotoları bekliyoruz. erencaner 80TL ise düşünme al, ne kadar kötü olabilir ki?
peki çelik perde kumaş perde farkı çok etkiler mi?
Zenit kumaş perde olduğu için o fiyatlarda zaten. Bunun çektiğin fotoğrafa bir etkisi yok.
biraz baktım da 50mm lens vardı üstünde, mesela diyafram değerini büyülttükçe ekranda kararmalar oluyordu yani fotografın karanlık çıkabileceğini gösteriyordu.makinenin bu, ekranı karartma şekliyle ölçümü dogru sonuc verir mi genelde? yoksa bu aksamlarda sorunlar olabiliyor mu
quote:
Orijinalden alıntı: erencaner
biraz baktım da 50mm lens vardı üstünde, mesela diyafram değerini büyülttükçe ekranda kararmalar oluyordu yani fotografın karanlık çıkabileceğini gösteriyordu.makinenin bu, ekranı karartma şekliyle ölçümü dogru sonuc verir mi genelde? yoksa bu aksamlarda sorunlar olabiliyor mu
Doğru sonuç vermez tabii ki. Vizör objektiften gördüğü için diaframı kıstıkça karanlıklaşır.
v300 almayı düşünüyorum filmleri taramak için. incelemesini bulamadım kullanan arkadaşar önerirlermi. 200 tl çivarı şu anki fiatı.
yoksa yurtdişindan unovia mı alim 49 € ya dia tarayıcı resmini ekledim
tercihinizi hangi yolda yaptınız? eski yıkanmış filmleri bunla taratabiliyor muyuz acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: korkma
v300 almayı düşünüyorum filmleri taramak için. incelemesini bulamadım kullanan arkadaşar önerirlermi. 200 tl çivarı şu anki fiatı.
yoksa yurtdişindan unovia mı alim 49 € ya dia tarayıcı resmini ekledim
Dolabımda gıcır gıcır 1 adet F5 ve bilumum lensleri + 1 adet F90 bilumum lensleri + 1 adet F601 ve geri kalan lensler var...
Nikon F6'yı bizzat elime alıp incelemişliğim vardır...
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle. Bana birisi zenit 11 hediye etti, o holios objektifle beraber. şimdi sıradan bir film alıp taktım. fotoğraf çekiyorum. az çok anlarım ama objektif ile makineni şu film sarma yerindeki rakamların uyuşması gerekirmi. o film sarma kolunun altındaki rakamları çözmüş değilim. yani onları sağa sola boş boş çeviriyorum. umarım fotoğrafları bozmaz.
Ben de bir Lomo Smena Symbol'e sahip oldum geçtiğimiz günlerde. Kodak Color Plus 200 aldım. Şu yoğun zamanlarımı atlatır atlatmaz çekimlere başlamayı planlıyorum.
Merhabalar bende dijitalden sıkılıp hayatıma filmli bir makine sokmak istedim.İnternetten uygun bir fiyata smena 8m aldım kendime.Ancak daha kullanmak nasip olmadı çünkü izmirde hiç bir yerde 35 mm dia film bulamadım. İnternette buldum ancak tarihi geçmiş değil. Ben tarihi geçmiş filme çekip çapraz banyo yaptırmak istiyorum filmleri. Yani lomo yapmak istiyorum elinde tarihi geçmiş dia film olanlar varsa bana yardımcı olsunlar yada bilenler nereden bulabilceğimi söylesinler. Teşekkür ederim.