Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok teşekkür ederim. hemen araştırıyorum. en kısa zamanda fotografları buradan paylaşıcam. :)
  • Kodak TMAX 100 SB

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

___

crop malesef

___

Industar 61 L/Z f.8 50mm ve Ilford Pan - Kodak Tmax siyah beyaz filmler kullanıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 12 Kasım 2010; 16:14:52 >

• Başarılı fotograflarınız icin öncelikle hepinizi kutlarım. Ben de fotograf merakına yeni tutuldum ama su aralar işsizler ordusunun bir neferi oldugumdan dolayı Dslr makina alabilecek imkanım yok. Ben de bundan yaklasık 12-13 yıl kadar önce Almanyadan getirttiğimiz analog makinayla bu işe bir giriş yapmak istiyorum. Elimdeki alet Minolta Dynax 500si. İki tane lensi var; biri 35-70mm diğeri 70-200mm. Şimdi müsadenizle birkaç şey sormak istiyorum. Öncelikle siyah beyaz film olarak ne önerirsiniz? (Banyoyu kendim yapamam su an, o yüzden heryerde banyo yaptırabilecegim bir film arıyorum.) İkinci olarak bu filmlerin maliyetleri ne civardadır? Bayat siyah-beyaz filmlerde daha güzel sonuclar alınabilir diye okudum bir yerde dogru mudur? Bir de belki cok acemi sorusu olacak ama bu filmlerin hepsi 36 poz mudur? Yoksa bunların da 100lük olanları falan var mı? Şimdiden teşekkür ederim..
  • WWF çok güzel fotoğraflar tebrikler. Banyonu kendin mi yapıyorsun?

@pi İlfordun XP2 diye bir filmi var. Bütün fotoğrafçıların renkli negatifleri yıkadığı C41 ile yıkanıyor, ama fiyatı hakkında bilgim yok. Ben daha çok İlford Pan400 kullanıyorum. 5TL.
  • Ben henüz 4 makara bitirdim, yeniyim yani.
    Onları da kendim banyo yapmadım. Ama yapacağım öğrenip. Şimdilik eski bir fotoğrafcıda yaptırıyorum.
    Ben de ILFORD'u seviyorum. Şimdiye kadar Pan 100, Pan 400 kullandım. Şimdi ise Ilford HP5 ile çekiyorum. Yarısı bitti makaranın.
    Bakalım sonuçlar nasıl olacak..
  • Selamlar,

Karanlık oda ekipmanlarını, en azından banyo işlemi için gerekli olanları istanbul kadıköy'de bulabilir miyim? Veya anadolu yakasında bulabileceğim yer biliyor musunuz?
  • Sirkeci Pamuk Ticaret derim ben.

---

Cosina Hii-lite HDL

Ilford HP5 400

Auto Chinon Multi Coated 1:1.7 55mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 25 Kasım 2010; 16:28:52 >

Kx + 50mm f/1.7 SMC-M

@Güney Tan çekmişti ben makineme film takarken.
    Biraz aceleye gelmişti ama güzel olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 17 Aralık 2010; 4:10:56 >
  • Güzel fotoğraf
    İlfordu bakanın gözüne sokuyor resmen

Cosina Hi-Lite HDL SLR
    ILFORD HP5 400 ASA
  • Burdayız burdayız.
    Sen renkli çek biz SB yaparıd diyen adama direk dalmak caizdir
    Sirkecide SB banyo yaptırabilirsin, ama bu işin zevki banyoyu yapıp, ıslak negatifi ipe asıp, ulan ne çekmişim ne yıkamışım bea demektir bana sorarsan.
    Bence biran önce kimyasallarını falan al (geçen hafta bir arkadaşımı bulaştırdım, 120 TL ye tankı mankı herşeyini aldık), kendi resimlerini kendin yıkamaya başla hocam.
    Selamlar.
  • Bulunduğum şehirde bu işlemi yapanın olacağını sanmıyorum xbagci, yine de bir kez deneyeyim diyorum. Bu arada buralarda bulabileceğim film tavsiyesi istesem?
  • siyah beyazda ilford harici kullanmadım açıkçası.
    renklide en ucuza kaçıp kodak 100asa kullanıyorum gayet güzel, 2.5tl.
  • İlfordun XP2' si var. C41 ile geliştiriliyor, yani her sokaktaki fotoğrafçıda yıkatabilirsin ve siyah beyaz çıkıyor. Bu icad tam sana göre o zaman, ama fiyatı 10 tl falandır, ve Uşak' ta bulabilirmisin orası biraz şüpheli hocam.
    Selamlar.
  • Teşekkürler tavsiye için, bi bakınayım büyük fotğrafçılara bakalım. Olmazsa GG yolu gözüktü
  • Yok hocam ne XP2'si bi tane fotoğrafçıda 100'lük Fujicolor buldum, artık deneyeceğiz. Hem bakalım neler yapabileceğiz. Eğer beni tetikleyen kalitede birşeyler çıkarsa o zaman kargoyla alırım ILFORD'u.
  • Ben buraya bizim ufaklığın fotoğraflarını eklememişim sanırım.
    Yeğenim..

Industar 61 L/z 50mm f2.8 ve Ilford Pan 100 ile..
    __

Babamızla annemiz gezmeye gitti. Biraz mutsusuz gibi. :)

Ilford Hp5 400 Asa (sanırım)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.