Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seboist64, hocam ben başlarda filmleri GG üzerinden aldım. Sonra bir fotoğrafcıdan almaya başladım. İkisi de aynı fiyata denk geldi hatta GG da daha ucuzdu sanırım. GG'da 'gozde_color' rumuzlu satıcıyı öneririm. Kargo-fiyat konusunda yardımcı oluyor. Hızlı bir şekilde kargoluyor.

http://profil.gittigidiyor.com/gozde_color

_

İlk makaramı aldığımda hiç aman nasıl çıkar diye düşünmedim. Sen de düşünme. Yukarıdaki ilk iki cocuk fotoğrafı henüz ilk makaramın sonuçlarıydı ve beni o zaman tatmin etmişti. Filmlide baskıyı izlemek, fotoğrafı ele almak harika. Ben dijital ortamda paylaştıklarımı beğenmiyorum. Bir elimdeki baskıya bakıyorum bir buraya, fark ve verdiği keyif bambaşka. Bu baskılar da taramadan sonra yapılmış baskılar. Bir de Agrandizör baskı olsa (tanesine 1TL dediler) kim bilir nasıl çıkacak.

Tarama önemli. Flickr üzerinde öyle tarama sonuçları var ki dijital fotoğraflara taş çıkartılar. Siyah beyazın tonları, dijitalde yok. Varsa da ben göremiyorum. Film bambaşka...

Banyo meselesinde orada sıkıntı yaşayacağını düşünerek bende renkli banyoda yıkanabilen Ilford XP2'yi öneririm. Ayrıca Ilford Pan serisi XP2 ve HP5 serisine göre daha ucuz..

Filmli ile çekmek emek işi. Her bir karenin değeri var.
    Filmliden ötesi de yalan. Hele siyah beyazda bence kesinlikle böyle.
    DSLR da kullandım. Şunu diyebilirim, fotoğraf SLR ile çekilir DSLR ile gönül eğlendirilir.
    SLR evlenilecek kadın, DSLR eğleniecek kadın benim için. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 17 Aralık 2010; 2:25:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WWF

Filmli ile çekmek emek işi. Her bir karenin değeri var.
    Filmliden ötesi de yalan. Hele siyah beyazda bence kesinlikle böyle.
    DSLR da kullandım. Şunu diyebilirim, fotoğraf SLR ile çekilir DSLR ile gönül eğlendirilir.
    SLR evlenilecek kadın, DSLR eğleniecek kadın benim için. :)

• @WWF, Siyah beyazda analog'un iyi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Neden mi, dijitalde çekilen s/b çok net oluyor ve o havayı vermiyor bazen. Fakat analogtaki netleme problemleri grenler kontrast inasnı etkiliyor. Ne diyelim seven için bahane çok sevmeyen için neden çok. Biz kendi mutluluğumuza bakalım Bu arada bişiy daha sorucam, filmi ilk taktığım anda kaç çekim yaptıktan sonra kere 1 'e denk geliyor. Benim aletteki film sayı göstergesi saçma birşeyde. Genelde izlediğim videolarda filmi takıp 3 çekim yapıyorlar ve kullanıma hazır oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

@WWF, Siyah beyazda analog'un iyi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Neden mi, dijitalde çekilen s/b çok net oluyor ve o havayı vermiyor bazen. Fakat analogtaki netleme problemleri grenler kontrast inasnı etkiliyor. Ne diyelim seven için bahane çok sevmeyen için neden çok. Biz kendi mutluluğumuza bakalım Bu arada bişiy daha sorucam, filmi ilk taktığım anda kaç çekim yaptıktan sonra kere 1 'e denk geliyor. Benim aletteki film sayı göstergesi saçma birşeyde. Genelde izlediğim videolarda filmi takıp 3 çekim yapıyorlar ve kullanıma hazır oluyor?

Nikon FG kullanıyorum, bende dördüncüde falan bire geliyor. Zaten bire gelmeden pozometre çalışmıyor, 125 ve 60 değerleri yanıyor sürekli bire gelmemişse.

• Bu arada bir de minik bir soru sorayım. Vizördeki görüntü olması gerekenden fazla karanlık bende, kenarlar falan gölgeli gibi neredeyse. Nedir bu aletin derdi acaba?
  • quote:

@WWF, Siyah beyazda analog'un iyi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Neden mi, dijitalde çekilen s/b çok net oluyor ve o havayı vermiyor bazen. Fakat analogtaki netleme problemleri grenler kontrast inasnı etkiliyor. Ne diyelim seven için bahane çok sevmeyen için neden çok. Biz kendi mutluluğumuza bakalım Bu arada bişiy daha sorucam, filmi ilk taktığım anda kaç çekim yaptıktan sonra kere 1 'e denk geliyor. Benim aletteki film sayı göstergesi saçma birşeyde. Genelde izlediğim videolarda filmi takıp 3 çekim yapıyorlar ve kullanıma hazır oluyor?

3-4 defa sarıyorlar.
    ben 5-6 defa sararım. 2'ye getiririm banko.
    Acımam filme, kazara çektiğimin çıkmaması içimi daha çok acıtır..

TRojka bişey olmaz hacım. Sen benim vizörü göreceksin.

• quote:

3-4 defa sarıyorlar.

Tamadır, eyvallah!
  • quote:

quote:

3-4 defa sarıyorlar.
    Acımam filme, kazara çektiğimin çıkmaması içimi daha çok acıtır..

TRojka bişey olmaz hacım. Sen benim vizörü göreceksin.

Netleme penceresinde sorun var imiş. Bu sebepten fotolarım tam net çıkmıyormuş.

• Ben de zenit 122 kullanıyorum. En büyük derdim çektiğim fotoğrafı o an göremeyip, hangi ayarları ne zaman kullanacağımdan emin olamamam

İlk fotoğraf dışında hiç bir oynama yoktur. İlk fotoğrafa da keskinlik ekledim ve fotoğrafın bir kısmını renkli gösterdim. İmza ve çerçeveler vs...
    3. fotoğrafta 85mm jupiter9 objektif kullandım. Diğerlerinde helios 58mm.
    3. fotoğraf 200 asalık film ile, diğerleri 100 asalık. Enstantane ve diyafram bilgilerini ise malesef hatırlayamıyorum.
    düzelti: 3. fotoğraf enstantane değeri:1/60, diyafram değeri f/11

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 28 Aralık 2010; 17:05:02 >

• teşekkürler, Eskişehir'den devamını bekleriz
    quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Ben de zenit 122 kullanıyorum. En büyük derdim çektiğim fotoğrafı o an göremeyip, hangi ayarları ne zaman kullanacağımdan emin olamamam

İlk fotoğraf dışında hiç bir oynama yoktur. İlk fotoğrafa da keskinlik ekledim ve fotoğrafın bir kısmını renkli gösterdim. İmza ve çerçeveler vs...
    3. fotoğrafta 85mm jupiter9 objektif kullandım. Diğerlerinde helios 58mm.
    3. fotoğraf 200 asalık film ile, diğerleri 100 asalık. Enstantane ve diyafram bilgilerini ise malesef hatırlayamıyorum.
    düzelti: 3. fotoğraf enstantane değeri:1/60, diyafram değeri f/11

• quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

teşekkürler, Eskişehir'den devamını bekleriz

Tabi ki, banyolarını yaptırıp baskı alayım, ekleyebildiğim kadar eklerim
  • Analog sevdalısı bütün arkadaşlara mutlu bir yıl diliyorum.

Kodak TX400 film, Kodak D76 banyo

(30sn fazla geliştirdim)
  • bir aralar baya uğraşıyordum karanlık odayla. siyah-beyaz çalışıyordum. solüsyonlarım vardı, bir sürü film kağıdım vardı. sağa sola dağıldı bütün ekipmanlar =) uzun süredir ilgilenmiyorum. şimdi elimde canon ae-1p var. bir adet film tankı var. 3 tane de kullanılmamış siyah beyaz makara kalmış.

satayım diye düşünüyorum ama makina çok güzel, kıyamıyorum. bir de baya sefalet çekmiştim almak için. öğrencilik işte =) zaten karanlık odayla uğraşırken baya sefil olmuştum. çok para isteyen bir uğraş bence.

eğer aktif olarak kullanacak arkadaşlar varsa en azından filmler bozulmadan satayım. piyasa fiyatları neyse yarısına satarım. 2011 eylül son kullanım tarihi yazıyor. 2 tanesi ilford pan400, bir tanesi ilford fp4. bir de paterson marka tank var. içinde spirali de var. 20 lira da tank olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Analog sevdalısı bütün arkadaşlara mutlu bir yıl diliyorum.

Kodak TX400 film, Kodak D76 banyo

(30sn fazla geliştirdim)

Eline sağlık hocam.
    Teşekkürler size de iyi yıllar..

___

Bu arada dia çeken var mı ?
    Benim hiç tecrübem olmadı. Evde slayt makinesi de var, yönelsem mi diyorum.
    Siyah beyazla devam ederim tabi.

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• @WWF Sokak Lambası / Elektrik direkli fotoğraf hariç diğerleri güzel fotolar. O direkler mahvediyor bütün estetiği bir anda En güzeli de sonuncusu.
    Bu arada o değişik kubbeli camii nerde acaba?
  • WWF ben arada bir dia çekiyorum. Ama daha çok bayat dia çapraz banyo yaptırıyorum, ilginç oluyor. Bir ara biraz örnek eklerim.

Bunlar da benden.

• quote:

Bu arada o değişik kubbeli camii nerde acaba?

Cami İzmir, Çiğli - Egekent'de :)

Bu makaradaki hiç bir kareyi beğenmedim doğrusu ben. Banyo olayına el atmam lazım artık.
    Pan 400 gibi değil hiçbiri, kesin güzel çıkar dediğim kareler hep kötü çıkmış. Moralim bozuldu.

xbagci, yne döktürmüşüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 10 Ocak 2011; 15:29:00 >
  • Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.